• 1
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 103
Всичко за този вид строителство.
VLADO66 - майстор
Стефко,това е Матрицата-ти си мислиш че е било преди 33г.,било е вчера. :-D
Стефко - специалист
Как вчера? Ако 1989 г е вчера, съм съгласен. А може би тия, които дават толкова категорични мнения, тогава още не са били родени, или са били с биберон. :lol: Ами да питат бащите си :?
Фло - специалист
За Стефко,който е пропуснал урока по химия за пластмасите в основното или е било преди времето на откритието стиропор:
Пластмасите са материали, получени на основата на природни и синтетични полимери, които при определени условия проявяват пластичност и могат да се изработват в изделия. В днешно време се произвеждат над 250 милиона тона пластмаса годишно. Пластмасите имат малка плътност, здравина, изолационни свойства, водоустойчивост, голяма химическа устойчивост, възможност за бързо и серийно производство на изделия чрез леене и щамповане. Недостатъците на пластмасата са ниската им термоустойчивост, малката им твърдост и склонността към бързото стареене.
източник:http://webcache.googleusercontent.com/s ... clnk&gl=bg
VLADO66 - майстор
Винаги има едно 'но'-в случая уважаващите себе си и клиентите производители на изолационни системи влагат инхибитори против стареене.Моята изолация я првих с EPS на Монодур
stivemaster - майстор
Ако някой не е обърнал внимание на файловете които дадох по напред в темата ,ще ги дам пак - http://dox.bg/files/dw?a=5dc4cc0a03 , http://dox.bg/files/dw?a=d36a4813ed и за тези които не вдяват какво виждат ,това всъщност е Норвегия и хората решават и то трайно и с гаранция , проблеми които ние не сме и ако ни се наложи не знам как бихме решили по друг начин.Стиропора там е не само във вода в продължение на 40 !!!! години ,но и замръзва и се размразява постоянно и пак осигурява стабилност и товароносимост и НЕ СЕ ПРОМЕНЯ С ДЕСЕТИЛЕТИЯ.
рулом - специалист
Норвегия си е Норвегия....и там се усвояват средства по програми, само, че с акъл.....
.....а при нас, даже и усвояването е некадърно
svetliopi44 - Чирак...
Верно си е Ру.
Аз като почнах моята първо свалих мазилката до бетон, понеже беше почнала да пада тук там... трудоваци са стройли блока.
Работа която обикновено коегите алпинисти щчха да свършат за 1 седмица аз я свърших за 3 че и малко више. Ама компромис не съм парвил за нищо ... изправих и стените та сега на места може и да е 15см.... :lol:
Факт е че хората който що горе долу си имат на акъл, се спираха и питаха за GSM ... може би събрах за напролет около 30 клиента, ама аз не се занимавам с тая дейност.
Фло - специалист
VLADO66 написа:
Винаги има едно 'но'-в случая уважаващите себе си и клиентите производители на изолационни системи влагат инхибитори против стареене.Моята изолация я првих с EPS на Монодур
Причините за стареенето на полимерите са комплексни/многообразни/ и няма такъв инхибитор да обхване всички възможни причини.Обикновено при полистирена използват 10-15 %-тен каучук против стареене,който също старее.Демек няма пълно щастие и хапчета за вечна младост.Освен това процеса на полимеризация при стирена никога не е завършен.Не знам как опростено да обрисувам как последния мономер от веригата мономери,изграждащи полимера винаги остава отворен.Може би,ако образно се опише като едно право хоро,където всеки танцьор се държи за други двама ,а на последния на хорото танцьор-мономер едната му ръка е свободна и "закача" по масите я някоя булка,я някой активен участник от Менделеевата таблица като кислород да речем,с който могат да смелят полимерната хороводна организация. Майтапа си е майтап ,но инхибиторите могат да забавят донякъде стареенето ,но не и да го елиминират .Винаги съм се учудвал на безкрайното доверие на българския потребител в рекламните материали.
рулом - специалист
Фло....направо ме е яд, че форумната система не позволява, да се оцяняват постовете.....досега да съм ти нажулил десетина тестета пюсове :-D
....ма иначе умно и просто пишеш....толко умно и просто, че да те разберат даже и философите :wink:
....ма що иам чувството, че се познаваме задочно отнекъде ?!?!?!?
gechev - специалист
Спокойно бе хора, темата не е " саниране ", а "Пасивна къща" и не изпадайте в тема материали за термоизолиране. можете ли от 20 сантиметрова стена да получите "Пасивна къща " сте ВЕЛИКИ. Идеята е съвсем друга и бъдете в час. "Пасивната къща" е критерий или връх за постигане, и всеки трябва малко или много трябва да се съобразява с изискванията .И затова в темата има различни идеи, как да сме независими и щастливи.
  • 1
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 103

Тема "Пасивна къща? Има ли почва у нас?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: