• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 34
Всичко за този вид строителство.
estqwerty - специалист
каквото и да се прави в бг трябва да има тухла четворка иначе не се купува.
аз ако няма тухли и бетон няма да вляза да живея. точка.
тия оставащите кофражи за това не се котират - защото като кажеш бетон и го свързват с панелките...
психология на българина.
това пречи и на пенобетоните да се наложат. има пък много лоши практики с итонга къде също народа бяга.
дървените конструкции в нашата народнопсихология се свързват само с едно - барачка.
тия бързите строителства също.
ами проблема е по-скоро психологически. а бе определено психологически.
Последна промяна от estqwerty на съб дек 22, 2012 8:42 pm, променено общо 1 път.
VLADO66 - майстор
Абе нека да си направя къщата за 8 часа пък каквото ще да е http://www.youtube.com/watch?v=KML2oafKi4k :shock:
Tsilkov - майстор
VLADO66 написа:
Абе нека да си направя къщата за 8 часа пък каквото ще да е
Абе всеки вика така на теория , ама като дойде време да вземе решението за 8 часа и да изсипе парите за 8 часа :rolleyes: :lol: :-D . На практика когато сградата е за лично ползване бързото строителство не е плюс , а понякога си е жив минус. Естествено не говорим за типично нашенските изпълнения дето се почва триетажна прогимназия за децата и внуците, цял живот се гърбиш и на стари години живееш в приземния етаж на неизмазана къща :sad:
estqwerty написа:
тия оставащите кофражи за това не се котират - защото като кажеш бетон и го свързват с панелките...
психология на българина.
Не е до панелките. Аз лично предпочитам да живея затворен от керамика и гипс ,а не от бетон и стиропор с циментово полимерна мазилка. Не че не бих се съгласил на второто ама поне да имаше някакво реално забележимо предимство.
naix - специалист
Технологията е хубава, но мисля, че е доста рано още да измисляме достойна конкуренция на тухлата-четворка по родните райони. :-D
stivemaster - майстор
Чудно ми е някой от най категоричните противници някакъв какъвто и да е опит с такава система има ли ?
Tsilkov - майстор
Стив за да избереш дадено нещо понякога не е достатъчно само липсата на непреодолими недостатъци , а наличието на приемущества :wink:
stivemaster - майстор
Ти склоненли си да възприемеш такива предимства ако ти бъдат обяснени ?
gechev - специалист
Стив, какво очакваш всеки ли трябва да бъде новатор и да проумее ползата от това което му предлагаш? " Квот си баба знае туй си баба бае" това е българина и каквото и ново да му покажеш и тет а тет да му обясниш, ще срещнеш недоверчива физиономия и насмешка а вътре в него ще забълбука въпрос: "Тоя иска да ме прекара, но не знам как". И с тоя вътрешен глас е трудно справянето. Това опира не до технологии, а до народопсихология. Но руснаците имат една приказка от войната "Наше дело правое и победа будеть за нами". Но до технологията зад която заставаш моето лично мнение е написано в предния ми пост в тази тема и закона си е закон и немога да застана против него. Писал съм за тази технология до толкова, колкото съм видял. Никой в България не е чувал от мен една лоша дума за моята конкуренция, защото мисля че всеки има място под слънцето и трябва само да го намери.
stivemaster - майстор
Точно така Гечев и ако искаш някой да каже добра дума за тебе ,трябва и от теб да са чули същото.
Но феномена който описваш в началото е неописуемо интересен .С риск да внеса малко оф топик ще ти дам пример в тази насока :помните ли онзи адвокат който осъди ЕОН за некачествена услуга http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=471316 е в Приселци до Варна говоря с един познат и човека ми казва :
- Идва този адвокат и ми вика
- Ако ме упълномощите ще ви представлявам безплатно в иска срещу ЕОН
А аз вика му от говарям :
- Да бе да ,да се махаш от тука щи дам един подпис
Оня ми обяснява :
- Аз пари не ви искам ,безплатно е ,моя хонорар ще е процент от обезщетението.
Аз обаче го разкарах :
- Абе човек бегай с твойте пълномощни и хонорари бе !!!
- След няколко месеца човека печели и тези които представлява взеха пари и една от тез дето взеха е и сестра ми ,тя живее на 500 метра от мен и подписала.

Без коментар ,само ще вметна ,че човека беше наясно каква простотия е свършил ,но се изживяваше като жертва на информационното затъмнение
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 34

Тема "Изолация на стените" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: