• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 52
Всичко за този вид строителство.
Tsilkov - майстор
Не съм гледал на Трокал нещата, но тая подозрително по-ниска цена според мен идва от разликата във вложената армировка вътре (нали не мислиш че профил Рехау е по-скъп от Трокал 3 пъти :wink: ). Ако разполагаш с повече пари Генео-то е чудно защото е структурно по-здрав профил, но ако пестиш пари е допустим компромис Brilliant.
Позиция 2 и 5 значи на външното и вътрешно стъкло. Не ти трябва Високенергийно/4 сезона и други подобни глупости - за справка виж какво сме писали по-назад в темата за стъклопакета. Виж и какво съм писал за самия монтаж.
radius - майстор
Аз гледах, гледах какво сте писали и не разбрах препоръчвате ли за западно изложение комбинацията К-бяло-К на позиции 2 и 5 ?
Tsilkov - майстор
Специално за западната посока е въпрос на изчисление , но по скоро отговора е - не.
plastkomfort - специалист
На запад слагаш к стъкло и външна щора.
nikolovvd - майстор
Чувам разни мнение, че това К стъкло го отхвърлят и препоръчват някакво 4 сезона. Нямам понятие какви са свойствата на стъклата, но има ли нещо вярно или е поредният търговски трик за калкулиране на по-висока цена?
radius - майстор
:lol: и се превръщам в оператор на щора, въпроса ми беше по-скоро реторичен.
Tsilkov - майстор
radius написа:
:lol: и се превръщам в оператор на щора, въпроса ми беше по-скоро реторичен.
Има други методи освен щора - например дръвче. Не знам защо се заблуждаваш че въпроса ти е риторичен.
masurev - напреднал
... с риск да ме нахраните, моля, да дадете мнение за препоръчителен двоен стъклопакет за ЮИ изложение:
1. 4 сезона + обикновено;
2. 4 сезона + К;
3. ... или друго?

Да кажем, че няма възможност за тенти/навеси, а външни щори не искам.... и зимно време според мен няма да имам кой знае колко "приходи от външната топлина". :-D
dr_slavov - напреднал
Tsilkov написа:
Не съм гледал на Трокал нещата, но тая подозрително по-ниска цена според мен идва от разликата във вложената армировка вътре (нали не мислиш че профил Рехау е по-скъп от Трокал 3 пъти :wink: ).
Дефакто Трокал и Brilliant излизат на една цена. Четох, че е една от реномираните немски марки. Сега друг е въпроса какво пристига в БГ. Дали е истина, че производството за страни като нашата е различно?! Металната армировка ли имаш предвид? Това ли е скъпото на профила?
Tsilkov написа:
Ако разполагаш с повече пари Генео-то е чудно защото е структурно по-здрав профил, но ако пестиш пари е допустим компромис Brilliant.
Парите никога не стигат. Въпроса е, че къщата ще се получи ниско енергиина и искам всичко де е в баланс. Не да сложа профил който е много скъп и няма смисъл на фона на другите компоненти на къщата. Също и обратния вариант. Имам относително добре изолирана къща и да се издъня с дограмата.
Tsilkov написа:
Не ти трябва Високенергийно/4 сезона и други подобни глупости - за справка виж какво сме писали по-назад в темата за стъклопакета.
Изчетох я цялата тема, но нещо се обърках в цифрите и термините. Соларни фактори,коефиценти и т.н. Защо това 4 сезонно го отричате? Каква всъщност е неговата роля?
Tsilkov написа:
Виж и какво съм писал за самия монтаж.
Това също го видях. При положение, че къщата е дървена има ли смисъл да се прави изнесен монтаж? Все пак дървото само по себе си е изолатор. Е не като ESP, но със сигурност и не е като да монтираш дограма между бетонни трегери.
plastkomfort - специалист
masurev написа:
... с риск да ме нахраните, моля, да дадете мнение за препоръчителен двоен стъклопакет за ЮИ изложение:
1. 4 сезона + обикновено;
2. 4 сезона + К;
3. ... или друго?

Да кажем, че няма възможност за тенти/навеси, а външни щори не искам.... и зимно време според мен няма да имам кой знае колко "приходи от външната топлина". :-D
4 сезона + обикновено това е твоят пакет :-D
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 52

Тема "Дограма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: