valio2007 написа:bulhomes2 радвам се , че си реализирал рекуператора, които сметнах във форума, но резултата от 75% е незадоволителен. Беше сметнат за 93% ефективност. Това което си мисля, че обема въздух, който подаваш е различен от този за който е сметнат 1000м3/час.На практика не съм ползвал изчисленията. Наистина от твоя пост ми се е набило в главата за 100-те ламарини, но после не съм го търсил, защото и не съм мислил да го изчислявам. Антон тези дни изисли, че случайно съм улучил скоростта в топлообменника да е около 3 м/с.
bulhomes2 написа: На практика не съм ползвал изчисленията. Наистина от твоя пост ми се е набило в главата за 100-те ламарини, но после не съм го търсил, защото и не съм мислил да го изчислявам. Антон тези дни изисли, че случайно съм улучил скоростта в топлообменника да е около 3 м/с.Дал съм го във форума за да се ползва, но не е това проблема. От 93% до 75% има само 18% разлика, но се постига сигурно с 8 пъти по-малък топлообменник. Въпроса е защо резултата е толкова лош и къде е грешката.