• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 52
Всичко за този вид строителство.
hristo_qn - специалист
plastkomfort написа:
Кьомерлинг е по-добра.
И за Кьомерлинк ли се изискват специални инструменти за сглобяването им - които инструменти никой дограмаджия няма?
plastkomfort - специалист
За какви инстроменти става на въпрос.
Има специални подложки и кондуктори който всяка фирма пройзводител на профили подсигурява.
hristo_qn - специалист
plastkomfort написа:
За какви инстроменти става на въпрос.
Има специални подложки и кондуктори който всяка фирма производител на профили подсигурява.
Представителя на Рехау в Стара Загора ми отказа поръчка за профила "Генеу" , понеже съм бил първия, който го поръчва - а той нямал необходимите инструменти.
Същото е положението със Саламандър и профила им "Блу Еволюшън".Единствено в Ловеч, където е седалището на Саламандър може да се работи с този профил.
Иначе всички се праскат като рекламират тези профили, без да могат да ги работят.
Tsilkov - майстор
Снимките които съм пуснал в по-предишните страници са на Блу Еволюшън и са монтирани в Карлово от Пловдивска фирма (сайта които пуснах-Данин). Преди 3-4 години пак Блу Еволючън на един друг мои проект монтираха в София от СААВ. Чехпласт пък си бачкат с Генео без проблем - друга тема е че ценово няма смисъл (примерно спрямо Рехау Евро 88) ако не гониш чисто пасивна сграда.
plastkomfort - специалист
За да работиш тези системи всички тези подложки,фрези и други инстроменти струват около 10 000 лв.
За две поръчки в годината не си заслужава инвестицията.
Tsilkov - майстор
Това оборудване е за системите без метални укрепващи профили (Rehau Geneo, Schueco Thermo Plus), или за нискоенергийните линии за троен пакет от типа на Schueco Si82, Salamander Blue Evolution, Rehau Euro 86, Trocal 88+, Kommerling 88+?
hristo_qn - специалист
Цилков за това иде реч - това е препъни камъчето. Преди 2 години поставих искане пред оторизирания представител на Рехау в Стара Загора да ми изработи 5 бр. прозорци с профила "Генеу" на Рехау. Започна сага с липса на инструменти, отлагания и безхаберие около 6 месеца. Стана ми ясно, че е по-лесно да получа писмо от умрял, отколкото дограма с профила "Генеу". Имах контакти и с централния офис на Саламандър в Ловеч - същата история за профила им Блу Еволюшън. Показаха ми мостра на профила им ама!!! След този бъркоч от несъответствия реших да сложа двойна дограма - отвън двоен стъклопакет профилинк, а от вътре троен Саламандър. Сега ми предстои да сложа входна врата с добра изолация. Направих преди време запитване до Рехау на картинка имаха врата за пасивна къща, но цена йок. Сега мой познат залага на дограма Кьомерлинк. Как стои въпроса с инструментите за тази дограма - има ли ги няма ли ги. Представителството на Кьомерлинг е във Варна. Ако някой е запознат с въпроса ще сме благодарни за информацията.
Tsilkov - майстор
Както вече писах профилите за нискоенергийните линии за троен пакет( от типа на Schueco Si82, Salamander Blue Evolution, Rehau Euro 86, Trocal 88+, Kommerling 88+) ги има почти навсякъде - поне в София, Пловдив и Варна досега не съм срещал проблеми дори преди години. Системите ез армировка (Генео и Термо плюс) могат да се поръчат в София - другаде не съм пробвал.
Що се отнася до входни врати бих ти препоръчал Hoermann - малко по-слаба изолация (над 4 см полиуретан но не уплътняват чак толкова) от нискоенергийните дограми, но системата за сигурност, масивноста, визията и отсъствието на праг си мисля че са от основно значение за входната врата. За съжаление цените в зависимост от степента на изолираност са от 1600 до към 3000 лева.
hristo_qn - специалист
Tsilkov написа:
Както вече писах профилите за нискоенергийните линии за троен пакет( от типа на Schueco Si82, Salamander Blue Evolution, Rehau Euro 86, Trocal 88+, Kommerling 88+) ги има почти навсякъде - поне в София, Пловдив и Варна досега не съм срещал проблеми дори преди години. Системите ез армировка (Генео и Термо плюс) могат да се поръчат в София - другаде не съм пробвал.
Що се отнася до входни врати бих ти препоръчал Hoermann - малко по-слаба изолация (над 4 см полиуретан но не уплътняват чак толкова) от нискоенергийните дограми, но системата за сигурност, масивноста, визията и отсъствието на праг си мисля че са от основно значение за входната врата. За съжаление цените в зависимост от степента на изолираност са от 1600 до към 3000 лева.
Ако вратата която цитираш няма праг, как стои въпроса с въздухонепроницаемостта - или е пренебрегнат.
В моя случай имам 2 врати, едната е за антрето, което е извън изолационната обшивка на сградата, а втората ще е на границата на изолационната обшивка. Редно е вътрешната втора врата да бъде топло изолирана.
Обмислям варианта вратата на антрето да е с приоритет въздухонепроницаемост, а вътрешната на границата на изолацията с приоритет топло изолация. Ако някой може да помогне с идея, моля да даде съвет.
Tsilkov - майстор
Има праг и то много хубав, но е плосък с единично/двойно уплътнение, а не както системите за дограма с три. Ето линк към каталога - http://www.hormann.bg/fileadmin/hormann ... Pro-BG.pdf
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 52

Тема "Дограма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: