• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 23
Всичко за този вид строителство.
hidrazin - майстор
VLADO66 написа:
...хубаво пасивност,добре-цените на енергоносителите ще се качват,не е ли по добре да има комфорт на обитаване вместо съобразяване с микроклиматични условия,изложение,вентилации,рекуперации и т.н.които ни правят затворници в своя дом.Трябва да има баланс,още повече че не живеем в Норвегия.
Те и в Германия почнаха да се усещат че няма сметка. Да не говоря пък за комфорта. На мен в гъбарник не ми се живее. Едно жилище трябва да си "диша" по естествен път.
http://www.segabg.com/article.php?id=645247
:partyman:
Tsilkov - майстор
hidrazin написа:
Едно жилище трябва да си "диша" по естествен път.
Както в случея го правят пасивните сгради.
hidrazin - майстор
Пасивните сгради са си просто едни скъпи гъбарници.
Хау!
stivemaster - майстор
Хидразине в темите с електротехническа насоченост, може да блеснеш с накакви мисли, но в такива теми мислиш ли ,че цитирайки уж мнението на обикновен човечец ,мнението ти не се обезценява тотално ?
Понеже ми се виждаш объркан ще ти дам един pdf да си изясниш понятията енергоефективност ,разход на енергия ,качество на живот .Тогава може би ще обърнеш внимание и на препоръчваните системи за вентилация,и надявам се ще отбележиш на какво се дължи мухъла в обикновените сгради.
Там има и откъслечни данни, за нуждата от защита на строителната конструкция, но това е причината да ти пиша всичко това - да ти обясня на теб, пък и на множеството неубедени хора в необходимостта от мероприятията представляващи всъщност САНИРАНЕТО в Германия.
Съзнателно ще пропусна изискванията на местното законодателство, за представяне на сертификат за състоянието на сградата при продажба и отдаване под наем на жилищата в нея.
Германците, за разлика от американците, са решили тогава да стимулират строителната си индустрия, за сметка на военопромишления комплекс при янките.На всичко отгоре ,ясно са осъзнали необходимостта и ефекта от това. Извършили са необходимите за защита на конструкцията на сградите дейности и необходимостта от тях е безусловна и е заложена в ЗАКОНА там, тоест не може да не подържаш сградата си !!!
Започват с обследване на сградите, за изясняване състоянието на конструкцията им, както и за утвърждаване необходимите дейности. Извършват полагането на НОВА СИСТЕМА ЗА ХИДРОИЗОЛАЦИЯ ,а не полагат еднопластова импрегнирана с битум мукава.Продължават с полагане на комбинация от хидро и топлоизолационна система на сградата ,която решава проблемите с проникване на вода във връзките на конструкцията и в оградните стоманобетонни елементи.Тя освен това довежда до много по благоприятен температурен режим на работа, на конструктивните елементи за в бъдеще.Подменят дограмата и приобщават с дограма лоджиите и подходящите балкони. Реновират се асансьора и сградните инсталации, някои от който като ВиК могат да доведат до големи щети по конструкцията.Накрая, хидро и топлоизолират основите ,ако се налага дренират и обновяват вертикалната планировка около етажната собственост.

Е тези неща Хидразине, НЕ МОГАТ И НИКОИ НЕ КАЗВА ЧЕ МОГАТ, ДА СЕ ИЗПЛАТЯТ С НАМАЛЯВАНЕ НА СМЕТКИТЕ ЗА ТОК.Ако това имаш предвид няма германец които да мисли като тебе.
hidrazin - майстор
И кво? Гъбарникът си е гъбарник. Явно слабо познаваш германците.
VLADO66 - майстор
Колеги,темата е конкретна.Преместете си дискусията тук viewtopic.php?f=80&t=37081
stivemaster - майстор
Ние не дискутираме Владо ,дискусията е размяна на аргументи и доводи,такива съм изложил само аз,както виждаш.Освен това смятам,че в интерес на четящите темата, е разсейването на дезинформациите от някои участници ,както и уточняването на някои случайни неточности, които объркват :
Tsilkov написа:
hidrazin написа:
Тук Цилков според мен случайно е допуснал неточност - пасивните сгради дишат принудително !
Tsilkov - майстор
stivemaster написа:
Ние не дискутираме Владо ,дискусията е размяна на аргументи и доводи,такива съм изложил само аз,както виждаш.Освен това смятам,че в интерес на четящите темата, е разсейването на дезинформациите от някои участници ,както и уточняването на някои случайни неточности, които объркват :
Tsilkov написа:
hidrazin написа:
Тук Цилков според мен случайно е допуснал неточност - пасивните сгради дишат принудително !
Не е случайно а нарочно! Пасивната сграда "диша" с чист, необработен и не-рециркулиран въздух. Само че го прави през рекуператор а не през зеещите фуги на дограмата и дупките в инсталационните канали - както правят "стандартните" сгради.
jekasus - майстор
Не "диша", а се вентилира пасивната къща :-D
Ама осрахме темата, затова се спирам :-D
hristo_qn - специалист
Задвижката е Belimo LM - 24A - TR швейцарска и се използва точно за такива клапи с реверсивен двигател, като отваря или затваря с ход от 90 градуса при смяна на поляритета променя посоката на въртене. Няма таймер за почасова работа.
А сега за къщата - почти приключвам покрива и ще се ориентирам върху мероприятия по въздухунепроницаемостта.
Целият под на първия етаж ще бъде с теракот и добре фугиран за да нямам инфилтрация на въздух от към пода.
Стените на първият и вторият етаж ще бъдат измазани - двоумя се дали с хоросан или новите изгъзици на Кнауф МР-75. През 70-те когато бяхме развито соц общество и силна техническа нация не бяхме открили още тапетите и навсякъде всичко беше само хоросан. Идването на тапетите прецакаха всичко. Като малък съм живял в керпичена къща с 50 см зид - няма по-добър здравословен строителен материал от керпича. Не знам дали знаете че 60 см кирпич по изолационни качества се равнява на 45 см вата.... Невероятно но факт!
Какво ще ми препоръчате хоросан или Кнауф.
Третия и тавански етаж е от ОСБ и фугите ще бъдат залепени с битомно алуминиева лента на Ден Бравен. Лепят се с пистолет за горещ въздух. Със същите ленти ще облепя и прозорците към фасадата.
Имам въпрос за буферния съд той ще бъде поставен в нещо като избено помощение извън сградата в следния ред:
- буфер
- изолация по обиколката 50 см вата
- дървена обшивка която ще държи ватата
Въпроса ми е трябва ли най-отвън около дървената обшивка да слагам паропропускливо фолио, след като буфера не е заровен, а е поставен в избата. Там температурата не пада под 10 градуса.
И един въпрос около покрива. Между ОСБ-то и ватата се препоръчва паронепропускливо фолио на Изовер - варио. Може ли вместо варио фолио да се сложи найлон. Някъде в нета бях чел, че това не е от голямо значение.
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 23

Тема "Пасивна къща в строеж" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: