• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 24
Всичко за този вид строителство.
adonchevski - специалист
FOAMGLAS имат точното решение за чупене на термомостове. Нарича се FOAMGLAS PERINSUL (The Efficient Solution for Thermal Breaks).

Каталог

Видео за монтаж
Прикачен файл:
FOAMGLAS PERINSUL.JPG
Основен недостатък обаче си остава цената.

С този от Казанлък също говорих, ама ми каза, че не можел да разбере защо хората почнали да го търсят за първи ред на зидария. Та се наложи да му обясня. :-D
mindless - специалист
Да, имат си специален материал на базумна цена :)

И аз така като теб търсих преди време и стигнах до FOAMGLAS, цената на този материал от преди 4 години я има спомената от мен тук.

Това е каталожната цена без транспорт и ДДС. Сам прецени, доколко е оправдано и кога би спестил подобни средства от прекъсването на този термомост :)
adonchevski - специалист
mindless написа:
Да, имат си специален материал на базумна цена :)

И аз така като теб търсих преди време и стигнах до FOAMGLAS, цената на този материал от преди 4 години я има спомената от мен тук.

Това е каталожната цена без транспорт и ДДС. Сам прецени, доколко е оправдано и кога би спестил подобни средства от прекъсването на този термомост :)
Признавам днес като получих цените бях меко казано шокиран. И точно това се замислих - ще доживея ли да спестя толкова средства от прекъсването на термомоста с FOAMGLAS. Последна опция засега май ще са ми блокчетата в Казанлък ...
adonchevski - специалист
Гледам, че има някакъв български производител на пеностъкло MKM GRUP, но техническите характеристики са далеч от тези на FOAMGLAS.

http://www.mkmgrup.eu/heat-insulation/penostaklo/
gechev - специалист
Освен да ти направя суха смес като за подовата ни замазка и да си я излееш в кофраж и нагоре вече каквото си намислил. Подовата я правя за да не останат редовните ми клиенти без материал. С това мога да помогна.
adonchevski - специалист
gechev написа:
Освен да ти направя суха смес като за подовата ни замазка и да си я излееш в кофраж и нагоре вече каквото си намислил. Подовата я правя за да не останат редовните ми клиенти без материал. С това мога да помогна.
Благодаря Гечев! В краен случай ще ти се обадим и на теб.

Говорих днес отново с човека от Казанлък. Каза, че може да произведе блокчета, каквито са ми необходими за първи ред на зидария. В момента ремонтирал машината си, но до края на седмицата може да ги направи. Също каза, че почвал до месец производството на блокчета с още по-добри технически характеристики от старите.
Tsilkov - майстор
adonchevski написа:
Гледам, че има някакъв български производител на пеностъкло MKM GRUP, но техническите характеристики са далеч от тези на FOAMGLAS.

http://www.mkmgrup.eu/heat-insulation/penostaklo/
Ламбда 0,08-0,09 - то плътния полистиролбетон не мисли че е по-добър. Направо си им искай оферта. Проблема обаче доколкото виждам сайта е че парят чакъл, а не плочи/блокчета.
Pasko - специалист
Защо не си прекъснеш термомоста с "дървобетон" ? Бъркаш талаш с цимент и пясък и изливаш в кофраж.
adonchevski - специалист
Tsilkov написа:
Ламбда 0,08-0,09 - то плътния полистиролбетон не мисли че е по-добър. Направо си им искай оферта. Проблема обаче доколкото виждам сайта е че парят чакъл, а не плочи/блокчета.
МКМ имат само гранули и не са наясно въобще за какво може да се използва материала, който продават. Чакам човека от Казанлък да ми даде техническите характеристики на новия материал, който прави.
adonchevski - специалист
Имам вече параметрите на новия материал в Казанлък:

Лаборатория "НИСИ София"

Водопоглъщане при продължително потопяване - 1,0% 168 часа
Обемна плътност - 350-700 кг/м3
Коефициент на топлопроводност - ≥ 0,021-0.1 W/(m.K)
Реакция на огън - А2
Пренасяне на водна пара - > 0.2% m
Мразоустойчивост - 0,01 % след 50 цикъла на замразяване/Размразяване
Якост на огъване - < 1,75 kN/cm2
Якост на опън перпендикулярно на повърхността - < 80.0 N/mm2

Лаборатория "Стройконтрол 2003"

Плътност - Якост на натиск
573 кг/м3 - 0.8 MPa
725 кг/м3 - 1.0 MPa
1547 кг/м3 - 6.5 MPa
  • 1
  • 12