• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 52
Всичко за този вид строителство.
Tsilkov - майстор
Монтажа беше изнесен. Доколкото ми е известно собствениците нямат оплаквания - имат един реглаж на обкова на врата след това, но аз до сега не съм виждал сграда без такава интервенция.
adonchevski - специалист
Прочетох цялата тема.

Искам да попитам дали в България се внасят и монтират вече стъкла Planibel Tri?
Tsilkov - майстор
Те от няколко години можеш да си ги поръчаш (май от както ги има), но при нашия ограничен пазар нещата са със специална поръчка и кофти цена. Другото е, че големия топлопропускащ фактор за нашия климат ефекта му е минимален - единствено остава като предимство по-голямото светлопреминаване.
adonchevski - специалист
Tsilkov написа:
Те от няколко години можеш да си ги поръчаш (май от както ги има), но при нашия ограничен пазар нещата са със специална поръчка и кофти цена. Другото е, че големия топлопропускащ фактор за нашия климат ефекта му е минимален - единствено остава като предимство по-голямото светлопреминаване.
Благодаря за отговора!

А какво ще препоръчаш като стъкла към днешна дата? Гледам, че Данин в Пловдив продължават да работят с Planibel Top N+.
Tsilkov - майстор
То това просто е най-масовото (заради търговската политика на AGC ) сравнително качествено нискоемисионно стъкло. На практика стъклопакети се правят (без разните гаражни изпълнения) на 3-4 места в България. Top N+ е добро стъкло. Ако искаш подобрение сложи ПВЦ дистанционер. Аргона също е задължителен - не толкова заради топлоизолацията колкото заради живота на стъклопакета.
adonchevski - специалист
Tsilkov написа:
То това просто е най-масовото (заради търговската политика на AGC ) сравнително качествено нискоемисионно стъкло. На практика стъклопакети се правят (без разните гаражни изпълнения) на 3-4 места в България. Top N+ е добро стъкло. Ако искаш подобрение сложи ПВЦ дистанционер. Аргона също е задължителен - не толкова заради топлоизолацията колкото заради живота на стъклопакета.
Ще взема под предвид дистанционера.

В сайта на AGC тук не мога да намеря Top N+, така че да си сметна на позиции 2 и 5 с Top N+. Искам да направя сравнение на Saint Gobain Glass One/Ultra N/NII с Top N+ - Ug, LT и g, но не знам откъде да взема данните за една такава комбинация от троен стъклопакет.

Кои фирми в България монтират дограма с изнесен монтаж? В темата прочетох за Чех Пласт. В Стара Загора на няколко места вече ми отказаха (или по-скоро ми се изсмяха). Та този монтаж толкова ли е "екзотичен" за нашите ширини?
Tsilkov - майстор
Моделните гами не винаги са ъпдейтвани в сайтовете - можеш да пуснеш майл с искане до представителството в БГ. Като направиш сравнение между производителите не очаквай физични чудеса - в крайна сметка всички със стъкло и масови покрития работят. Разликата (ако я има) е само в нюанс на цвета и отражението - казвам го от опит защото това лято избирах 5000 кв.м. стъклопакети за офис (доста по-трудна задача от за къща). По-скоро обърни внимание на практичните неща - стъклото да не е застояло преди да се вложи в пакета, наистина да слагат аргон и да ти дадат декларация/лепенка че наистина са сложили тези стъкла.
Монтаж пред фасадата правят фирми които имат добри монтажници и инженерно мислене на ръководството. По принцип монтаж в предната равнина на зидарията има почти същия ефект като пред фасадата (по напред в темата съм давал изчисления на термомоста). Ако обаче една фирма твърдо ти откаже монтаж пред зидарията сещай се сам що за монтажна фирма е (гараж със стационарен ъглошлайф за рязане на профили и толкова) :idea: Също така гаражна фирма няма как да прави сама стъклопакет още повече с аргон - при такива очаквай конденз в стъклото след 2-3 години.
adonchevski - специалист
Tsilkov написа:
Моделните гами не винаги са ъпдейтвани в сайтовете - можеш да пуснеш майл с искане до представителството в БГ. Като направиш сравнение между производителите не очаквай физични чудеса - в крайна сметка всички със стъкло и масови покрития работят. Разликата (ако я има) е само в нюанс на цвета и отражението - казвам го от опит защото това лято избирах 5000 кв.м. стъклопакети за офис (доста по-трудна задача от за къща). По-скоро обърни внимание на практичните неща - стъклото да не е застояло преди да се вложи в пакета, наистина да слагат аргон и да ти дадат декларация/лепенка че наистина са сложили тези стъкла.
Монтаж пред фасадата правят фирми които имат добри монтажници и инженерно мислене на ръководството. По принцип монтаж в предната равнина на зидарията има почти същия ефект като пред фасадата (по напред в темата съм давал изчисления на термомоста). Ако обаче една фирма твърдо ти откаже монтаж пред зидарията сещай се сам що за монтажна фирма е (гараж със стационарен ъглошлайф за рязане на профили и толкова) :idea: Също така гаражна фирма няма как да прави сама стъклопакет още повече с аргон - при такива очаквай конденз в стъклото след 2-3 години.

Благодаря за отговора!

Монтаж в предната равнина ще го имам като опция също. Може ли да кажеш към кои фирми да се носоча за изработката и монтажа? Предполагам като им се плати ще дойдат и до Стара Загора. Какво ти е мнението за Чех Пласт, които работят с Рехау и с дистанционерите, които препоръча?
mindless - специалист
mozilla написа:
Tsilkov написа:
Има праг и то много хубав, но е плосък с единично/двойно уплътнение, а не както системите за дограма с три. Ето линк към каталога - http://www.hormann.bg/fileadmin/hormann ... Pro-BG.pdf
А за тези на Солид имаш ли идея дали са подходящи и как се съпоставят с Термо Про/Термо Про плюс?

http://solid55.com/products/blindirana- ... folioID=17

Никъде не успях да намеря Ud стойности...
Не прави моята грешка, аз си купих такава врата: http://solid55.com/products/blindirana- ... 0-fashion/
Според характеристиките U=0.995 W/m2°K т.е. би трябвало да е съпоставимо с това на прозорците ми, но през зимата, тъй като още не се отоплява сградата не е довършена, единственото място, където правеше конденз отвътре е именно тази врата като конденза после се превръща в скреж :)

Но по-лошото е, че такава врата може да сложиш само под сериозна козирка. Направена е така, че всичката вода, която попадне върху нея реално влиза вътре в помещението, защото касата е като на прозорец, а уплътненията са смешни и водата която попадне на вратата се стича по нея до прага и след това вътре.

Качестовто на изработка също не е за коментиране, за 2 годни изби ръжда на няколко места, а вратата почти не е ползвана.
Tsilkov - майстор
mindless написа:
Според характеристиките U=0.995 W/m2°K
Тоя коефицент са го сметнали само в топлоизолационната врата, ама нищо не казват и не правят за стоманения скелет които е термомост. Колкото и да ми е кофти да го казвам за такива моменти си има една приказка - българска му работа (сглобена по/от китайски) :cry:
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 52

Тема "Дограма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: