• 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 34
Всичко за този вид строителство.
Вадим Владимиров - специалист
То само с дърво пак става!
BLUEPUPIL - майстор
Тани написа:
А комбинацията метал/дърво не е ли добър вариант за премостването на по-големи разстояния, без да са необходими колони? :?
Евалла Тани, точно това се опитвам да им набия в главите на тези мушмороци. А те зор, не ми се живее в хале. Абе, какво хале те гони, бе човек. За кой ли път пояснявам: 1..Ст. бет. ивични фундаменти; 2..Ст. бет. колони- с два варианта на изпълнение, Първи вариант- има ст. бет. греди , които да свържат колоните. Втори вариант- над колоните няма ст. бет. греди; 3..Таван- отново два варианта, Първи вариант- горещо валцована греда, стъпва върху закладна част от профилна стомана с подходящ дизайн, позволяващ лесно бетониране. Закладната част е разположена над ст. бет. колона (вбетонирана е в нея) . Връзката се осъществява с болтово съединение, като отворите на единия от двата елемента се правят на място, за да се избегне проблема с точноста, Втори вариант- вбетониране на ст. греди. За целта се проектират ст. бет. греди, които се бетонират на два етапа. След първия етап и набиране на необходимата якост, върху предварително нивелирани стоманени подложки се слагат стоманените греди, армира се около тях и се дозалива ст. бет. греда. По-нататък, над или под стоманените греди се слагат традиционните дървени греди и покрива продължава по класическия начин- от дърво; 4.. Стени- всички възможни решения за стени могат да бъдат приложени без ограничения. P.S- Само врачка може да познае, че има стоманени греди , не се виждат , нито от вътре, нито отвън.
VLADO66 - майстор
Има конструктивни дървени греди където няма ограничение в обичайните случаи на жилищно строителство.Не отхвърлям метала,но и не съм мушморок. За по незапознатите-има и евтин вариант http://www.youtube.com/watch?v=mu27q0gy ... ata_player
Последна промяна от VLADO66 на нед мар 23, 2014 6:44 am, променено общо 1 път.
tanosliven - специалист
Вадим Владимиров написа:
А как се правят такива покриви от метал.
Прикачен файл:
1618500_635600063179963_711992184_n.jpg
Прикачен файл:
418012_490826680950114_350010913_n.jpg
Прикачен файл:
314141_490826450950137_684554458_n.jpg
С електрожен и добра ел.ножовка :partyman:
Разликата е в цената на мтериала ! :partyman:
tanosliven - специалист
Металната конструкция почти няма ограничения в това което искаш да направиш за разлика с дървената .Аз лично предпочитам от естетична гледна точка дървото/обожавам го/но с метала си правя каквото искам без да ме е страх дали е прясно изсушен и ще почне да се усукваи цепи на другия ден.
BLUEPUPIL написа:
Тани написа:
А комбинацията метал/дърво не е ли добър вариант за премостването на по-големи разстояния, без да са необходими колони? :?
Евалла Тани, точно това се опитвам да им набия в главите на тези мушмороци. А те зор, не ми се живее в хале. Абе, какво хале те гони, бе човек. За кой ли път пояснявам: 1..Ст. бет. ивични фундаменти; 2..Ст. бет. колони- с два варианта на изпълнение, Първи вариант- има ст. бет. греди , които да свържат колоните. Втори вариант- над колоните няма ст. бет. греди; 3..Таван- отново два варианта, Първи вариант- горещо валцована греда, стъпва върху закладна част от профилна стомана с подходящ дизайн, позволяващ лесно бетониране. Закладната част е разположена над ст. бет. колона (вбетонирана е в нея) . Връзката се осъществява с болтово съединение, като отворите на единия от двата елемента се правят на място, за да се избегне проблема с точноста, Втори вариант- вбетониране на ст. греди. За целта се проектират ст. бет. греди, които се бетонират на два етапа. След първия етап и набиране на необходимата якост, върху предварително нивелирани стоманени подложки се слагат стоманените греди, армира се около тях и се дозалива ст. бет. греда. По-нататък, над или под стоманените греди се слагат традиционните дървени греди и покрива продължава по класическия начин- от дърво; 4.. Стени- всички възможни решения за стени могат да бъдат приложени без ограничения. P.S- Само врачка може да познае, че има стоманени греди , не се виждат , нито от вътре, нито отвън.
И това с каква цел се прави?
tanosliven написа:
Металната конструкция почти няма ограничения в това което искаш да направиш за разлика с дървената .Аз лично предпочитам от естетична гледна точка дървото/обожавам го/но с метала си правя каквото искам без да ме е страх дали е прясно изсушен и ще почне да се усукваи цепи на другия ден.
Хората строят 7-етажни сгради от дърво. И не виждам как ще си ограничен от дървото?
stivemaster - майстор
Вадиме, хората според мен отдавна НЕ правят седеметажни сгради от дърво.Освен това сериозните неща от дърво ,като тези примерно,се правят от едно друго дърво (материал) който тук го НЕМА и изисват една доста скъпа подръжка ,ти може би знаеш.Просто у нас качествен материал не се произвежда.Ако пък говорим за вносен, даречем австрийски материал и Голямата подробност - човек не си е "надвил над масрафа" и не се е вманиачил във дизайна на покрива на каквато и да е цена ,що да му обяснявате как НЕ трябва да е със стоманена конструкция ?
Аз пък искам отговорно да заявя, че стоманената конструкция е по непретенциозна ,малко по лесна за изпълнение и по евтина от дървената,като за разлика от нея (ако бъде поръчана при мен) с писмена пет годишна гаранция за качество.
Дори в момента се строи, ако не е построена вече.
Прикачен файл:
01.jpg
Прикачен файл:
09.jpg
....Седеметажна офис сграда с изцяло дървена конструкция

Допълнителната сграда за швейцарската медийна компания Tamedia се намира в сърцето на Цюрих. Тя е изцяло остъклена и в същото време енергийноефективна.

Целта на Shigeru Ban е да се изгради структура от дърво, подобно на традиционните японски сгради от дървен материал. Не само колоните и гредите, но и връзките са предимно от дърво - вместо винтове, пирони или други метални елементи. Структурата е сглобена на място, подобно на триизмерен пъзел, като планирането и реализирането на този амбициозен проект са били голямо предизвикателство за инженерите и строителите. Единствено за фасадата и покрива са използвани метал и стъкло.
tanosliven - специалист
Вадим Владимиров написа:
tanosliven написа:
Хората строят 7-етажни сгради от дърво. И не виждам как ще си ограничен от дървото?
????Колко е живота на едното и колко на другото.Тази зграда защо я показваш?Покажи и някои небостъргач до нея! :partyman:
Аз също се занимавам покриви но правя и метални .Два варинта за различни случаи и клиенти и нужди.Правил съм и навеси/перколи/ от неръждаема стомана-вечна е!!!!
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 34

Тема "Покрив" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: