• 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 34
Всичко за този вид строителство.
adonchevski - специалист
p.v.x написа:
adonchevski написа:
p.v.x написа:
А ако послушаш моето мнение слагай минимум 8 см. стиропор (EPS) и си решаваш проблема. На северните страни сложи минимум 10 см.

Иначе евала на капацитетите от форума...ама чак пък да се хвърляш в филми , аиде нема нужда. :-D
Засега плана ми е 20 см EPS + 25 см Поротерм N+F. Оригинално плана беше за 20 см EPS + Поротерм 38 см, но къщата е вече изчислена за 25см тухли, пък и не ми се спореше повече с архитекта, за който всичко над 8 см EPS и 25 см тухла е погрешно.
Това което съм написал , е мое мнение (семейно). Всичко над 10 см.EPS според мен е излишно.
Изчакай мнения и на други форумници...Има такива , който наистина му разбират , от материята.
Важен фактор е , че и самия климат доста се промени.Би трябвало да взаимстваме вече опит от нашите комшии гърците , че то климата ни , вече е като техния. :-D
Форума е за "Пасивни и нискоенергийни сгради" и макар да чета по темата само от няколко седмици мисля че с 10 см. EPS няма да може да се вместиш в изискванията за топлопреминаване.
p.v.x - майстор
adonchevski написа:

Форума е за "Пасивни и нискоенергийни сгради" и макар да чета по темата само от няколко седмици мисля че с 10 см. EPS няма да може да се вместиш в изискванията за топлопреминаване.
Колега това е мое мнение.Но до колкото разбирам , проекта не ти е направен за пасивна или нискоенергийна къща , а тепърва се насочваш в тази посока , с помощта на тази тема.

Настанявай се на първия ред в киносалона , и се филмирай на воля , с помощта на капацитетите от форума. :-D :lol:

Извинявай , че се включих спрямо питането ти.Успех.
adonchevski - специалист
p.v.x написа:
adonchevski написа:

Колега това е мое мнение.Но до колкото разбирам , проекта не ти е направен за пасивна или нискоенергийна къща , а тепърва се насочваш в тази посока , с помощта на тази тема.

Настанявай се на първия ред в киносалона , и се филмирай на воля , с помощта на капацитетите от форума. :-D :lol:
Не знам какво имаш предвид под "колега", но защо така с лошо. Като искаш нещо такова да кажеш давай на ЛС ама да не се пълни темата с плява.
p.v.x - майстор
adonchevski написа:

Не знам какво имаш предвид под "колега", но защо така с лошо. Като искаш нещо такова да кажеш давай на ЛС ама да не се пълни темата с плява.
adonchevski под колега имам в предвид...съфорумник.....колега по Форум.

А сега прочети внимателно , какво съм написал , и кажи къде съм под ходил с лошо.Ти питаш , аз ти отговарям , като съм подчертавал , че това е мое мнение не заангажиращо.
Успех.
Разгледай тази тема.http://forum.napravisam.bg/viewtopic.php?f=80&t=41157
Tsilkov - майстор
adonchevski написа:
Tsilkov написа:
Искам да разбера какви са предимствата и недостатъците на 3-те варианта. Но ето и по-конкретни въпроси:
- Добре ли е да има въздушен джоб между ватата и слоя след нея? Полагането на мазилка върху ватата не я ли "задушава" и прави по-малко ефективна при пренасянето на топлина извън помещението?
- Доколко издържат във времето изкуствените материали - кои трябва със сигурност да избягвам?
- Добре е да има джоб(вентилационен слой) защото ватата освен с вечността си (естествен продукт) е и известна и с намокрянето си. Полагането на мазилка върху вата не влошава топлоизолационните свойства а напротив, но тогава се налага да купуваш вместо вата от 50-80 лв/м3 такава която е над 200-240 лв/м2. Мисълта ми е че вата с мазилка не е лошо нещо, но идва малко излишен лукс. Които може да си го позволи разбира се ще има фасада която да го надживее.
- Колко издържат изкуствените материали е тема на дисертация. Само в тоя раздел може да видиш доста линкове и инфо по темата. Имай все пак предвид, че в БГ масово се слага стиропор по фасадите от вече над 10 години. Като цяло поне 50% от него вероятно е доста нискокачествен (особенно при т.н. санирания на парче) и положен "с гъзъ си". Въпреки всичко няма тенденция хората да се оплакват от "изветряване" на стиропора и влошаване на топлоизолационните му качества.
adonchevski написа:
Tsilkov написа:
Най-добър начин няма - зависи какъв ти е критерия и приоритетите.
Доколко естествените материали които си предложил като издържат във времето? Все пак не ми се иска след 5 години да трябва да подменям "опаковката" на къщата или да я освежавам.
Термообработените и лиственицата нямат нужда от лак на теория. Родната дървесина за ламперия е голяма грешка да я мажеш с повърхностен лак - трябва нещо попиващо от рода на яхтените. Като цяло обаче през 2-3 години трябва да отделяш (или да си платиш) един ден да пренамажеш с четката.
adonchevski - специалист
Tsilkov написа:
- Колко издържат изкуствените материали е тема на дисертация. Само в тоя раздел може да видиш доста линкове и инфо по темата. Имай все пак предвид, че в БГ масово се слага стиропор по фасадите от вече над 10 години. Като цяло поне 50% от него вероятно е доста нискокачествен (особенно при т.н. санирания на парче) и положен "с гъзъ си". Въпреки всичко няма тенденция хората да се оплакват от "изветряване" на стиропора и влошаване на топлоизолационните му качества.
Може ли да дадеш пример за качествен XPS и EPS? Имаш ли идея какви са цените на Austrotherm EPS F-PLUS и Austrotherm XPS TOP 50/70?
adonchevski - специалист
p.v.x написа:
adonchevski написа:

Може ли да дадеш пример за качествен XPS и EPS? Имаш ли идея какви са цените на Austrotherm EPS F-PLUS и Austrotherm XPS TOP 50/70?
От баща ми съм чувал , че на такива хора им викат... Селски тарикати :-D :lol: :lol:
Може ли да поясниш? На кои хора им "викат" така?
p.v.x - майстор
adonchevski написа:

Виждам , че и вие като мен , сте нов за форума , и за това ще ви отговоря. :wink:

Ще ви пиша на ти...

Не целя да убия ентусиазъма ти , да направиш каквото си решил. Направи го както ти хареса.
Несериозно е да питаш за изпълнение на дадена изолация , без да си запознат за техническите качества на даден изолационен материал.Без да се постараеш поне малко , да се образоваш от виртуалното интернет пространство. За капак на всичко , да питаш и за цени. [-X
Да не се обидиш , и да спреш да пишеш и питаш , във форума. Той е за това.Но прояви и малко самоинициатива. :partyman:

Аде , жив и здрав... :-D :rock:
adonchevski - специалист
p.v.x написа:
adonchevski написа:

Виждам , че и вие като мен , сте нов за форума , и за това ще ви отговоря. :wink:

Ще ви пиша на ти...

Не целя да убия ентусиазъма ти , да направиш каквото си решил. Направи го както ти хареса.
Несериозно е да питаш за изпълнение на дадена изолация , без да си запознат за техническите качества на даден изолационен материал.Без да се постараеш поне малко , да се образоваш от виртуалното интернет пространство. За капак на всичко , да питаш и за цени. [-X
Да не се обидиш , и да спреш да пишеш и питаш , във форума. Той е за това.Но прояви и малко самоинициатива. :partyman:

Аде , жив и здрав... :-D :rock:
Според теб с това, че съм се насочил към Austrotherm EPS F-PLUS за фасадна изолация е липса на каквото и да е старание за образование? Доколкото изчетох именно грфитените плочи са с по- добри свойства. Използването на XPS за основи и плочи е също нелогично? Питам за ориентировъчни цени в случай, че някой знае. Така или иначе тази седмица ще имам цени и ще ги споделя?

Иначе всичките характеристики на материалите ги има в сайта на производителя. Чесно казано не разбирам за какво говориш. Може ли по-конкретно?
gechev - специалист
Искай австрийците да ти дадът цена на EPS за 10 кг/ м3 дето и китайците ги е срам да я дадът. Царе са и в сивичкото. :lol:
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 34

Тема "Изолация на стените" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: