p.v.x написа:Форума е за "Пасивни и нискоенергийни сгради" и макар да чета по темата само от няколко седмици мисля че с 10 см. EPS няма да може да се вместиш в изискванията за топлопреминаване.adonchevski написа:Това което съм написал , е мое мнение (семейно). Всичко над 10 см.EPS според мен е излишно.p.v.x написа: А ако послушаш моето мнение слагай минимум 8 см. стиропор (EPS) и си решаваш проблема. На северните страни сложи минимум 10 см.Засега плана ми е 20 см EPS + 25 см Поротерм N+F. Оригинално плана беше за 20 см EPS + Поротерм 38 см, но къщата е вече изчислена за 25см тухли, пък и не ми се спореше повече с архитекта, за който всичко над 8 см EPS и 25 см тухла е погрешно.
Иначе евала на капацитетите от форума...ама чак пък да се хвърляш в филми , аиде нема нужда.
Изчакай мнения и на други форумници...Има такива , който наистина му разбират , от материята.
Важен фактор е , че и самия климат доста се промени.Би трябвало да взаимстваме вече опит от нашите комшии гърците , че то климата ни , вече е като техния.
adonchevski написа:Колега това е мое мнение.Но до колкото разбирам , проекта не ти е направен за пасивна или нискоенергийна къща , а тепърва се насочваш в тази посока , с помощта на тази тема.
Форума е за "Пасивни и нискоенергийни сгради" и макар да чета по темата само от няколко седмици мисля че с 10 см. EPS няма да може да се вместиш в изискванията за топлопреминаване.
Настанявай се на първия ред в киносалона , и се филмирай на воля , с помощта на капацитетите от форума.

Извинявай , че се включих спрямо питането ти.Успех.