p.v.x написа: [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2HXKrgwmOfE[/youtube]Дори и да изключим крайните твърдения на Гечев , че въздуха е най-добрата изолация пак тия тухли са "пазарен ноу сенс". Изолацията се подобрява малко защото кухините са малки и въздуха в тях е сравнително добра изолация (вата го подобрява но с проценти а не с пъти) и още повече проблема при тях е, че керамичната част е нещо като "термомост". Тук не важи правилото, че топлопреминаването е реципрочно на двата материала. Керамиката е гъсто и през нея топлото си "тече" като тока - през най-малкото съпротивление. На финала получаваш малко по-добри характеристики срещу много по-голяма производствена цена.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Lz0BWtwnYh4[/youtube]
stivemaster написа:Боже,такова нещо не бях виждал.Ти пък. Над 50% от дървените къщи в България (а май и не само) са така. За мен лично такова решение не е издържано като технологичност, ама хората си харесват мазилката. Ти коя ще предпочетеш - русата или дебелата с хубавата мусака?