• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 34
Всичко за този вид строителство.
Вадим Владимиров - специалист
Иначе всичките снимки са тук
http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 119e2f7035
stivemaster - майстор
Хубаво Вадиме, но това не значи че трябва да отричаш другите възможности, защото файда от конфронтация нямаш ,нали ? Отдолу под мембраната шперплат ли е на този покрив и ако е, конденза под него как го отвеждаш, щото съм виждал такава система с водоустойчив шперплат, които за две годими беше направил ватата отдолу на гъба,както и гипскартона.
Не се заяждам ,ако ти решиш да се заяждаш, просто питам как е решено,за всички ще е от полза ако има по добро решение.
stivemaster - майстор
Ами причината сигурно е че шперплата се охлажда до температурата на покривната ламарина и кондензира .Проектанта дойде,преплю си брадата да обяснява че нямало причина да стане така ,а предприемача въпреки че извика друга фирма да разгледа покрива отгоре "че е доста стръмен и те не намериха причина за теч на всякъде по три те ската" се нави да смени ватата и картона.

Не знам дали с ОСБ-то е така, макар че сигурно е същото, че имам и два обекта правени с него единия даже е с ОСБ2 (сигурно е станало каша,още като го правихме на втория третия ден се напи с вода от росата и взе да пука като ходим по него) ,но не са се оплакали живущите, а има повече от 5 години.
Вадим Владимиров - специалист
Отдолу е шперплат-метална конструкция. Аз съм над шперплата. Какво ще става отдолу мен не касае, освен ако има теч. За да се реши евентуалния проблем е необходимо да се отдели топлия въздух от студения. По този начин ще се избегне появата на конденз от към шперплата. Иначе ето схема на панелите при фалцовия покрив, за да видиш откъде влиза въздух
Прикачен файл:
P17.jpg
P17.jpg (76.75 KиБ) Видяна 3715 пъти
. При самото профилиране, машината огъва профилите под ъгъл по-малък от 90 градуса. Затова ние ползваме и чираци, с помощта на които фалцуваме профилите.
stivemaster - майстор
Разбирам много добре какво казваш Вадиме, дано и ти да си ме разбрал ,аз не казвам че имаш някаква вина, в твоята част си я изпълнил както си трябва.
dr_slavov - напреднал
Ще започвам строителство на дървена сглобяема къща. Ще използвам фирма, но начина по който искам да се получи и контрола ще бъдат от мен. В тази връзка все още има въпроси на които се надявам да намеря отговори тук.
Имам впечатления от два дървени покрива при които се получи конденз и мухъл.
Единия е на баща ми. Ситуацията там е водоустойчив шперплат и битумни керемиди. Таваните са от гипсокартон с 5см вата. Няма пароизолациона мембрана и явно ватата е недостатъчна и се получава конденз. Миналото лято направи няколко отвора към подпокривното пространство и сякаш зимата имаше ефект. Незнам обаче дали в следствие, че се елиминира влагата или поради факта, че подпкривното пространство остава по-студено.
Втория е на приятел. Керемиди Брамък, и пак гипсокартон с вата 10см. Но и тук има конденз.
Искам да избегна тези проблеми.

Плана е покрива да бъде дървена ламперия и битумни керемиди. При положение, че покрива няма да се обитава съм се насочил към студен такъв. Тавана ще бъде гипсокартон. Въпроса е колко см да бъде ватата? Да има ли мембрана между картона и ватата? Да се направи ли някакъв вид вентилация на покрива?
Приемам и всякакви други предложения.

Благодаря!
Tsilkov - майстор
dr_slavov написа:
Ситуацията там е водоустойчив шперплат и битумни керемиди.
В момента в които си сложил водоустойчив шперплат спираш пътя на парите отвътре-навън и конденза е неизбежен. Като не е сложено отдолу и пароизолационно фолио ефекта е станал Х10.
dr_slavov написа:
Въпроса е колко см да бъде ватата?
Поне колкото ти е фасадата + някой сантиметър отгоре.
dr_slavov написа:
Да има ли мембрана между картона и ватата?
Задължително! Вата без пароизолационна мембрана е обречена за боклука.
VLADO66 - майстор
Цилков,я да ти наплавя малко реклама на сайта че тебе те е срам :-D http://www.passive.bg/bg/articles/21-articles.html
Tsilkov - майстор
VLADO66 написа:
Цилков,я да ти направя малко реклама на сайта че тебе те е срам
Ти хубаво му правиш, ама няма как с един годишен членски внос сайта да стане мои :lol:
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 34

Тема "Покрив" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: