Цилков,голем учЕн станА,обаче ми се струва,че не си виждал от коя страна се държи лопатата.Над 5 см кухина между зидовете било неефективно,даже не си прочел какво си постнал.Изразът неефективно не е употребен въобще ,казват не е за предпочитане ,но ако е повече е алтернатива.Конвекция на въздуха в кухината би се получила само ако има висока отражателна способност на повърхностите.В моя случай повърхностите са пределно инертни с ниска топлопроводност и голям специфичен топлинен коефициент.Да си виждал радиатор от дърво случайно ,че да има конвекция в кухината между дървобетона или си си контра по принцип?!Инсинуацията с камерите на дограмата си е абсурд някакъв за морална характеристика. Освен това практически си меря температурата на въздуха в кухината на зидовете,особено при дирекно слънчево нагряване през лятото и съм много доволен от резултата.
10 см. ми е кухината на средния слой по ред причини,на първо място удобството на зидарската превръзка за връзка на двата зида с цяла перпендикулярна тухла заради геометрията.Освен това мога да пълня кухината с перлит или вата,но съм преценил,че няма смисъл предвид замерването.Имам контактен термометър иглен ,с който мога да измеря всякакви дълбочини в тухлата.Идеята на изполване на дървобетона за стени е температурата на повърхността на стената вътре в къщата да не е с повече от 2 градуса разлика с температурата на въздуха вътре.Това се постига заради високата топлоемкост на материала 1450 J/кг.*С.
Айде бъди здрав и вземи посети някой строеж да видиш процеса стига си дъвкал теорията само!
10 см. ми е кухината на средния слой по ред причини,на първо място удобството на зидарската превръзка за връзка на двата зида с цяла перпендикулярна тухла заради геометрията.Освен това мога да пълня кухината с перлит или вата,но съм преценил,че няма смисъл предвид замерването.Имам контактен термометър иглен ,с който мога да измеря всякакви дълбочини в тухлата.Идеята на изполване на дървобетона за стени е температурата на повърхността на стената вътре в къщата да не е с повече от 2 градуса разлика с температурата на въздуха вътре.Това се постига заради високата топлоемкост на материала 1450 J/кг.*С.
Айде бъди здрав и вземи посети някой строеж да видиш процеса стига си дъвкал теорията само!