• 1
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 103
Всичко за този вид строителство.
Tsilkov - майстор
рулом написа:
...то затва сигур е пасивна....
Само дето не е пасивна(даже не е близо до пасивна) :lol: ,а Фло за пореден път го кара на "развален телефон" :lol: . Колегата Игнатов има една друга къща която се кани да я "пасивира" ама докато няма данни "черно на бяло" всичко е в сферата на добрите пожелания. Във Варна поне на хартия беше пасивна къщата на "Мегамат", но гледам че след като им поискаха Verification list (да не се бърка със сертификация) от сайта на passive.bg и тя изчезна - та и за нея имам едно на ум.В раьона около София има една построена и сертифицирана и две в строеж (едната е тази от филма) и още няколко кандидата с добри намерения (дано се превърнат в реалност).
stivemaster написа:
Цилков с най добри чувства но едвали си разглеждал дадените от мен линкове за инженерните приложения на стиропора нали ?
Много добре ги погледнах, а точно в онази тема дори им се радвах. Никой не поставя под въпрос физико-строителната възможност(дори конструкторите с които съм говорил я потвърждават). С estqwerty разсъждаваме над въпроса кои са тези конструктор+КТК+конструктор в общинската администрация които ще разпишат чисто юридически проекта в този му вид :? . Ако имаш конкретни предложения пиши на ЛС :wink:
Последна промяна от Tsilkov на пон ное 19, 2012 10:50 pm, променено общо 1 път.
рулом - специалист
абе на тоя Цилков са му видех и калкулатора.....мноо точен.... :lol: :lol: :lol:
....нали уж немаше да има явна търговска неплатена реклама у тоя форум :? :? :?

...някои хора бъркат форумите.....или умишлено ползват готовото индексиране на Гугъла без пари :wink:
Tsilkov - майстор
рулом написа:
....нали уж немаше да има явна търговска неплатена реклама у тоя форум :? :? :?
Абе рулом някъде да видя препратка към мои саит ,или контакти :?. Напротив даже има неявна реклама на мои колега които ми се явява конкуренция! За пореден път "Айиде стига с махленските интрижки".
Tsilkov - майстор
AntonBM написа:
По-практичните размери на акумулаторите до 2000 литра стигат за дневен топлинен баланс на стандартни къщи. Те през деня акумулират топлина за през нощта. При пасивните къщи със същият обем (капацитет) на акумулатора може да се постига и седмичен баланс - т.е. ако едната седмица е слънчево тя да отоплява през следващата облачна седмица.
Ако с топлиния акомулатор ще се компенсира само дневния баланс е безмислено - една "плаваща" армирана замазка върши доста по рационално тази работа. В компенсацията за една до няколко седмици обаче има много смисъл. Също така е важно при пасивна сграда тази компенсация да не е само за топлина (защото тя е малка) , за БГВ. При "пасивните сгарди" когато големия пай от енергията за отопление изчезне идва въпроса какво рпавим с БГВ-то. Тук акомулатора би свършил чудна работа. За да го "измъдрим концептуално" обаче пак стигаме до климатичните данни които БАН ревностно пазят :axe:
Също така впрягането на излишната топлина е от критично значение. Най-тъпия метод за които се сещам е колекторите да са плоски и завъртяни на "зимно слънце" , но пък тогава не може да ползваме с вакуумни тръби а те според мен са по-перспективни.
AntonBM написа:
С голяма бройка слънчеви колектори може да се постигне пасивност и на лошо изолирана сграда,
Това не може да стане. Имай в предвид ,че от гледна точка на комфорта въздуха е само пресен (без рециркулация!), може да се нагрява максимум до 52 градуса и да не е повече от хигиенно необходимия(от там е онова ограничение за максимум 10W отоплителна мощност на квадрат). Системата която предлагаш няма как да намали строителните разходи - може просто да осигури безплатни 15kWh/m2a за отопление и още 20-40kWh/m2a за БГВ което ще ни доближи до
AntonBM написа:
тази с нулев баланс на консумираната енергия.
AntonBM написа:
Струва ми се безсмислено да се гонят такива температури, но нищо чудно, някой да е намерил приложение което да си заслужава труда.
Предполагам идеята е off-grid приложение на фотоволтаици в технологичнио производство. Целта е да се избегне скъпоструващия и капризен елемент батерия. 400 градуса (предполагама максимум ,а не номинал) се добиват от реотан директно свързан към фотоволтаици върху покрив на хале.После топлината се ползва за нагрята промишлена вода/пара или при повече желание обратно в ток. По този начин се избягват батерии , преобразователи и маса оборудване за обиране на пиковете.При изкупна цена на тока над доставната обаче off grid начинанието е безмислено към днешна дата. Тази тенденция ще се обърне обаче в близките 5-10 години.
Последна промяна от Tsilkov на пон ное 19, 2012 11:19 pm, променено общо 5 пъти.
Фло - специалист
[quote="Tsilkov"] ,а Фло за пореден път го кара на "развален телефон" /quote]

Цилков,ще оставя на тебе да напишеш формулировката на наградата на Съюза на архитектите в България ,с която е присъдена на тази къща и що и са тез термосонди на 100 метра в земята.
Къщата е в България на няколко минути с кола от центъра на Варна.
рулом - специалист
Абе, Цилков...що си мислиш. че от вчера ползвам интернет :?
...у абния форум http://passive.bg/forum/ ,откъдето е и линка на постнатия калулатор, си модератор...там явно не си намерил поле за изява...чукнал си търсене...и хоп явяваш се тука ....
все ми е тая колко си мислиш, че знаеш....ма тематиката на форума е различна.........толкова различна, че даже и "твърденията" в подписа ти звучат смешно :lol: :-D :-D :-D

....и спрете да говорите само за отопление на пасивна къща.....ако искате да ме грабнете и да участвам сериозно в тази тема....и ако сте толко учени, на колкото се праите, би трябвало да знаете, че при нашите географски ширини разходите за отопление и охлаждане, за опция комфорт на живущите, са еднакви :idea:
Последна промяна от рулом на вт ное 20, 2012 12:11 am, променено общо 1 път.
valio2007 - специалист
Фло написа:
наградата на Съюза на архитектите в България

Това е равносилно на награда на съюза на художниците в България. На външен вид хваща око.
Фло - специалист
рулом написа:

Фло...при остатъка от учени съфорумци у тази тема стигам до извода, че перфектната пасивна къща требва да има много яко стиропор и още толко варели с вода да збират жега летото, за топло през зимата....по тая логика, пасивна къща в централна Африка, нема къ да стане !!!!!
....ма верно гулем купон с тая тема :lol:
Да ти кажа, тука в тая тема пасивната къща ми изглежда като сиренцето в .....едно такова достъпно,вкусно на вид! Толкова привлекателно,че чак не се вижда решетката на вратичката и механизъмчето вързано за сиренцето.Кво да праиш,повечко стиропорец и вата,повечко формулки и наука един вид и само никаквите десетина процента горница върху горницата и те го те на пасивна къща.Е, ама и стандарта си е стандарт/ за сиренцето/-не е Стара планина ,а немски,с много РРР,ННН и други букви да е по -ясно!
Tsilkov - майстор
рулом написа:
откъдето е и линка на постнатия калулатор, си модератор..
И какво като съм модератор :? . Модератор съм по една проста причина ,че от 100 физически и юридически лица само аз знам какво е форум. От форума там нищо не печеля освен загуба на време. От "ИГ ПСБ" не само ,че нищо не печеля (нито явно, нито не явно като реклама), ами и плащам членски внос от сто-двеста лева за добрата кауза.За пореден път "АРЕ СТИГА С МАХЛЕНСКИТЕ ИНТРИЖКИ!!!!!!!!!!!!!!"
Фло - специалист
valio2007 написа:
Фло написа:
наградата на Съюза на архитектите в България

Това е равносилно на награда на съюза на художниците в България. На външен вид хваща око.
„Къщата дърво” с приз за енергоспестяваща и екологична архитектура

Както се разбра за пасивна къща няма да има номинация,щото нямало кой да издържи на германския тест.Тъй,че не се напъвайте много,ами по-полека!
  • 1
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 103

Тема "Пасивна къща? Има ли почва у нас?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: