• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 34
Всичко за този вид строителство.
gechev - специалист
R-носимоспособност при пожар /използва се само за носещи конструкции/. Е-непроницаемост при пожар /за всички елементи носещи и не носещи /. I-изолираща способност на температура от пожар и съответно минутите на която конструкция издържа. Не споря с никого това са европейските обозначения на огнеустойчивост. Температурата е 1200 гр.С. Камерата е с три стени, от изпитвания материал се изгражда четвъртата и отвън и отвътре на стената се монтират по 5 термодвойки. На 20см от стената се монтира броня запазваща лаборатория и хора от евентуална експлозия на стената, защото в камерата се формира голямо налягане и ако това налягане проникне през миниатюрна дупчица в стената се взема тампон от памук и ако се запали изпитанието се спира. Всичко това се наблюдава с камери , а термодвойките са свързани в отделна зала с два компютъра отчитащи вътре и вънка температура и време, това е.
valio2007 - специалист
Tsilkov написа:
valio2007 написа:
Този гипскартон и ОСБ за външна изолация ли го ползвате?
Не - забележката ти е уместна. Спирам да пиша за стени. Темата е изолация на стените :)
Изненадата ми идва от думичката "Външна", а не от типа на материала. Не бих си и помислил да сложа тези неща на външен климат, но знам ли, може и да се практикува.
estqwerty - специалист
попаднах на това - строят без каквато и да е изолация. нито вътрешна, нито външна. някакви блокчета ...

http://www.passiefhuisplatform.be/artik ... js-westrem
stivemaster - майстор
Абстрахирайки се от спора за стандартите за огнеустойчивост не трябва да забравяме че е важна целта ,не толкова пътя до нея.
С други думи системите със стиропор навлизат най съществено там ,където масово се използват дървени конструкции ,обшити с най различни системи от горими материали.
По нагоре си направих труда дори, да дам пряко сравнение между къща с дървена конструкция и такава с ICF конструкция,разберете че не е важно как стоят нещата за един българин ,неиформиран и тесногръд ,дето още 30 години ще използва тухли четворки втора употреба, щото били по здрави ! По интересно е какво използва информиран потребител ,като алтернатива на традиционното за тях .Говорим за северна Америка и скандинавските страни където изолацията е от съществено значение, но и огъня е най големия им враг ,да не добавяме и ураганите .
valio2007 - специалист
Ако реализираш продукция в Канада ще се съобразяваш с тях, но ако пазара ти е БГ добре е да се съобразяваш с това.
stivemaster - майстор
Така е Вальо ,но сред нас единствения който произвежда е колегата Гечев ,другите пишем за принципните си позиции и за изостаналостта на българския пазар .Ако не се възпитава някакъв критерий ,накакъв стил на поведение на клиентите, някакъв вкус (някой от вас влизал ли е в немски апартамент ,да види със същите материали какво са постигнали хората).Защото има материали ,за които българския многознаещ клиент ,с голямо самочувстие дори не е чувал ,пример затова е произвеждания от Гечев полистиролбетон .Да коментирам и откритието на колегата estqwerty и начина по който се рекламират производителите на автоклавен газобетон (от вида на Итонг) за мен обявените технически данни са недействителни но ....
Tsilkov - майстор
estqwerty написа:
попаднах на това - строят без каквато и да е изолация. нито вътрешна, нито външна. някакви блокчета ...

http://www.passiefhuisplatform.be/artik ... js-westrem
Това при нас е познато като Итонг :wink: . Огромният му плюс е, че с един слой криво ляво покриваш всички нужди. Като всеки многофункционален продукт има и доста минуси. Колегата gechev продава(или произвежда-не съм много сигурен) алтернативен продукт (полистиролбетон) които пак има плюсът че е еднороден, но поне не "пие вода".
valio2007 написа:
Изненадата ми идва от думичката "Външна", а не от типа на материала.
Не знам къде видя това външна. На stivemaster-а слабост са му технологиите за стени (специално съчетания на бетон и стиропор) и всяка тема натам се опитва да я тегли. Тоя път се подхлъзнах , но както казах спирам - темата е изолации а не "най-добрата стена".
stivemaster - майстор
Е щом казваш Цилков и щом аз подхождам едностранчиво ,интересно ми е как би изчислил оградна конструкция примерно от Итонг с подвеждащите технически данни на производителя (ти не обичаш да се подхлъзваш) ,после как се изчислява такава от полистиролбетон ,след като нямаш познания по такава и пак не обичаш да се подхлъзваш ,ами от дървобетон ,ами от пенобетон .Всички ли ще отхвърлиш като невписващи се в кръга материали с които работиш - керамични голямоформатни зидарски блокове ? Мислиш ли че това да не обсъждаме нищо друго като технология е нормално и кого обслужва това ?
Това че не те интересува нищо освен стандарта ,дето си си купил мислиш ли че ти прави чест и как мислиш изглежда в очите на клиентите ти ?
Не ги казвам тези неща за да те обиждам Цилков а за да се събудиш и да приемаш различното защото ще видиш че в него е бъдещето (съгурен съм че навит срещу мен изобщо не провери къде е интересното при ICF и защо излиза по евтино от конвенционална конструкция.
Когато показваш снизходително отношение ,е добре да видиш и тези които подценяваш ,какви инвеститори са намерили ,какви сгради са построилии и как, много важно е КАК ,дали на следвашите наколко години всяка година ходят да си оправят работата ,ето виж тези че са българи http://www.ibt.bg/index_bg.php , но питай и за Гечев примерно и вземи се запознай с него ,не се дръж високомерно.

Не на последно място ,в съвременна къща с дефектнотокова защита и едно единствено място с възможност от възпламеняване ,но не от открит огън - котлоните в кухнята ,за каква опастност от огън за стените говорим ,щом става дума за издръзливостта им поне 15 минути до напускането на къщата ???
gechev - специалист
Аз мисля че лоши и ненужни материали няма. Въпроса е, че не се използват правилно. Ако говорим за стена трябва да имаме предвид, че стените трябва да са паропроницаеми за да има в жилището добър микроклимат. В друга тема разровихме малко проблемите по дифузията на водните пари, но малко хора се замислят по този проблем, а и производителите го отбягват, не споменават какво е съпротивлението на дифузия на произвежданите от тях материали. Примерно в България няма лаборатория за определяне на коефициента мю. В този аспект Итонг не е никак лош материал но понеже не могат да паднат в топлопроводността по технически причини се нуждае от допълнителна термоизолация и тя ако е от ЕПС е поносимо. Лошото на ЕПС-а е че трябва да се шпаклова с полимерни или силиконови шпакловки защото е органика и става лошо, спира се "дишането" на Итонга. Всеки материал е създаден в служба на човека и трябва да се използва по предназначение.
fanti - помощник
radius написа:
Когато не се търси акумулиращия ефект от стените, вътрешната изолация е за предпочитане. Вилата бих си я направил с вътрешна изолация, иначе като ида в петък, ще съм я стоплил в неделя, като трябва да тръгвам.
Извинявам се за, офтопика !
и аз това бих предпочел колега. :)
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 34

Тема "Изолация на стените" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: