gechev написа:Цилков, вече ще спя по спокойно. Благодаря.Само да добавя че полистиролбетонните блокчета издържаха и наливането и трамбоването на греди и плоча отгоре - така че спокоино могат да бъдат поставяни като първи ред на зидария

gechev написа:Цилков, вече ще спя по спокойно. Благодаря.Само да добавя че полистиролбетонните блокчета издържаха и наливането и трамбоването на греди и плоча отгоре - така че спокоино могат да бъдат поставяни като първи ред на зидария
jekasus написа:Ама следващия път направи клипче, ако можеш и с РПГjekasus, не се бъзикай. Хората по панаирите ми задават много неочаквани въпроси. В момента строя бардак и то луксозен. Инвеститора ме пита дали блокчетата изолират от шум на здрав секс. Ходих да питам клиент хотелиер и той ми каза, че изолират и в хотела такива звуци не се чували. Радостен беше че и жена му като му вика от другата стая не я чувал. Ама и аз мойта и без стена не я слушам, но това е друг въпрос. Та ги срещнах инвеститор на бардак и инвеститор на хотел да се разбират двамата. Интересното на материала е, че поглъща енергията. Блокчетата ги ползват много от бригадите, които лепят стиропор по алпийски метод като пущат въжето по тухлата. Въжето леко влиза и прави улей в блокчето и така предотвратяват прорязване и скъсване.
Pasko написа:BLUEPUPIL ,тази схема изглежда идеална от гледна точка на избягване на термомоста, ама като тресне едно земетресение и къщата ще тръгне да си ходи!Колоните във фундамента не се прекъсват от изолацията-това е едиственият термомост, който остава. При двуетажни къщи (които аз не препоръчвам по ред причини) ст. бет. шайби могат да бъдат разположени във вътрешните стени-по този начин най-големият термомост се елиминира (Трябва само да се внимава шайбите да бъдат разположени така , че да не предизвикат ротация на конструкцията.) Мисля ,че при използването на качествен бетон и армировка идеята е реализируема дори и при Еврокод.
VLADO66 написа:Идеята не е новаторска и я има в каталозите на Аустротерм,само че цената на XPS-а който лежи под гредата/на скицата/е около 4 пъти по-скъп от масово използвания.Трябва да подчертая дебело ,че: външните греди на стоманобетонната плоча на ниво цокъл и съответно товара, който носят не тежат върху изолацията, те се носят от колоните. Може да се предположи ,че за изчислявания експлоатационен период от 50 години , гредите малко ще провиснат и ще компресират XPS-а ,но няма да е фатално и да нарушат неговите изолационни качества. Затова не се налага използването на скъпо струващ XPS. Дай малко помощ- къде точно в каталога на Аустротерм е описана идеята?
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: