• 1
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 103
Всичко за този вид строителство.
Тани - модератор
valio2007 написа:
Tsilkov написа:
Това е тестова инфилтрация при 50Pa надналягане и после още толкова подналягане. Аз до сега не съм виждал стойности под 0,2-0,3.
Така е ,но какво реално залагате за инфилтрация? Ясно е ,че надналягане ще има както и подналягане, в противен случай вентилацията ще спре да функционира. Как реалното замерване се отразева на изчисленията за инфилтрация? 1/10, 1/100?
Вальо , надявах се, че поне ти четеш какво се пише в тази тема! Вече няколко пъти чепкахме въпроса с налягането в къщата по различни поводи. Омръзна ми да повтарям , че налягането вътре и вън е едно и също! Рекуператора колкото въздух вкарва, толкова и изкарва !
valio2007 - специалист
Tsilkov написа:
Коя вентилация ще спре да функционира? Иначе горе съм дописал по същото време в което си задал въпроса.
Ако на изхода на нагнеталнета вентилация няма по-високо налягане от налягането при входа на смукателната вентилация , то нищо не може да накара въздуха да си направи разходка между двете инсталации. Ясно е , че не могат и двете да са равни на външното налягане, така че ще се получи подналягане или надналягане, а най-вероятно и двете, но в различни точки на сградата.
valio2007 - специалист
Tsilkov написа:
Сега гледам ,че тази цифра отговаря на естествена инфилтрация от 0,112 от полезния обем.
Да разбирам , че се дели на 4.5 (0.5/0.112)?
Tsilkov - майстор
valio2007 написа:
Tsilkov написа:
Сега гледам ,че тази цифра отговаря на естествена инфилтрация от 0,112 от полезния обем.
Да разбирам , че се дели на 4.5 (0.5/0.112)?
Не - изчислява се. Идеята е ,че инфилтрацията е в зависимост от налягането и подналягането което създава вятъра върху фасадите. Относно вентилацията ще получиш балансирана спрямо атмосферното налягане - това ,че на самите решетки и в инсталацията има разлики е ясно.
marmoz - специалист
А бе я и аз да попитам един въпрос ,отговорете ми катао на лаик :)
Да предположа че сим направил пасивна сграда,херметезиръл съм я яко,ама съм направил стята за гости малка 9 квм. например.Да речем че съм се напукал някъде и се прибирам в къщи да спя,понеже съм леко на градус и не забелязвам че рекуполатора се е краширъл,та влизам аз в стята за гости /поопочерпан/,затварям и заспивам.........
Та въпроса :Какъв е шанса да се самозадуша у стаичето :? ,да не излезне накрая пари за комфорт,а те за ....... парцел :?
jekasus - майстор
да умреш от собствена си смрад... :lol:
Иначе по тема - приземния ми етаж е 70% под земята, не го отоплявам зимата, не го охлаждам лятото.
Явно е пасивен :?
estqwerty - специалист
това вече опира до статистика. :-D ровя в гугъла - за сега няма резултати някой да е умрял от задушаване в пасивна къща. :)

последните редове на стр.3 и началото на 4 - по въпроса за задушаването : trickle vents
http://www.ornl.gov/sci/buildings/2010/ ... 39_New.pdf
за мен е безсмислено да правиш дупки след като си кихнал толкова пари за да затвориш всичко.
Последна промяна от estqwerty на чет ное 29, 2012 3:29 pm, променено общо 1 път.
jekasus - майстор
Бай Ганьо един американец и турчин се състезавали кой ще пръдне най-миризливо.Първо бил турчина пръднал и всички викали " Малии много мирише уе аа" после американеза и пак така. Дошъл ред на нашия пръднал и американеца викнал на турчина
-Пръдни да мога да дишам уее. :lol:
AntonBM - специалист
marmoz, добра постановка - смислен въпрос.
Къщата ти е добре уплътнена, но нямаш такова изискване за вътрешните врати. Те стандартно си имат фуги под вратата. Тази фуга е достатъчна да ти се опреснява въздуха. Има едно понятие – парциално налягане. Това е налагането на отделните елементи на въздушната смес. Когато някой газ превиши концентрацията си спрямо съседен обем започва въздухообмен, който се стреми да ги изравни. Т.е. ако кислорода намалее, а се увеличи въглеродният двуокис, от фугата под вратата ще започне да се изравняват концентрациите. Това не става бързо, но е достатъчно, за да не пукнеш. В къщата въздуха е достатъчно, не e само колкото в стаята за гости. Няма да се чувстваш чувстваш „репичка” на сутринта, но няма да знаеш на какво се дължи – на махмурлика или въздуха...
jekasus - майстор
AntonBM написа:
Не е входна врата.

Прикачен файл

100_1136.JPG
  • 1
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 103