valio2007 написа:Вальо , надявах се, че поне ти четеш какво се пише в тази тема! Вече няколко пъти чепкахме въпроса с налягането в къщата по различни поводи. Омръзна ми да повтарям , че налягането вътре и вън е едно и също! Рекуператора колкото въздух вкарва, толкова и изкарва !Tsilkov написа:Това е тестова инфилтрация при 50Pa надналягане и после още толкова подналягане. Аз до сега не съм виждал стойности под 0,2-0,3.Така е ,но какво реално залагате за инфилтрация? Ясно е ,че надналягане ще има както и подналягане, в противен случай вентилацията ще спре да функционира. Как реалното замерване се отразева на изчисленията за инфилтрация? 1/10, 1/100?
Tsilkov написа:Коя вентилация ще спре да функционира? Иначе горе съм дописал по същото време в което си задал въпроса.Ако на изхода на нагнеталнета вентилация няма по-високо налягане от налягането при входа на смукателната вентилация , то нищо не може да накара въздуха да си направи разходка между двете инсталации. Ясно е , че не могат и двете да са равни на външното налягане, така че ще се получи подналягане или надналягане, а най-вероятно и двете, но в различни точки на сградата.