• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 23
Всичко за този вид строителство.
hristo_qn - специалист
ArturDent написа:
hristo_qn написа:
Отвън навътре - 10 см стрериопор; тухла 4-ка; 30 см вата и още една тухла 4-ка или общо 90 см зид.
Сигурно като сложиш и по 1 см между пластовете става към метър.
При 40м обиколка, това са 40 кв.м./етаж.
То има семейства, които живеят в толкова.
Трябваше да затвориш само с ОСБ и да пуснеш някое семейство да живее в стените. Щяха да те топлят безплатно.
:-D
Вярно бе как не съм се сетил за това. Цилков само дето се праска с неговия енергиен калкулатор - голям праз :) след като няма изчисления за тази енергийна мощност - ТОПЛИНАТА НА ДРУГИТЕ!!! Съвсем логично зимните месеци да се наемат африканци за затопляне, а през лятото ескимоси за охлаждане.
В този ред на мисли не ми трябва и бойлер ще пускам съседите да ползват ваната, водата се затопля и аз се къпя във вече затоплената вода.
Еврика момчета, гениално решение да се ползва ТОПЛИНАТА ОТ ДРУГИТЕ :)

Прикачен файл

DSC_6834.JPG
hristo_qn - специалист
VLADO66 написа:
ArturDent написа:
hristo_qn написа:
Отвън навътре - 10 см стрериопор; тухла 4-ка; 30 см вата и още една тухла 4-ка или общо 90 см зид.
Сигурно като сложиш и по 1 см между пластовете става към метър.
При 40м обиколка, това са 40 кв.м./етаж.
То има семейства, които живеят в толкова.
Трябваше да затвориш само с ОСБ и да пуснеш някое семейство да живее в стените. Щяха да те топлят безплатно.
:-D
:lol: :lol: :lol: :lol: Забрави покрива-и той не е малък :-DА сега малко сериозно към колегата Христо-как ще решиш неминуемия проблем с конденза между двата стъклопакета на неотваряемите прозорци :?
Мисля, че някъде бях коментирал това. Двата стъклопакета са разделени с делител 25 см. Там има реална опасност от конденз. В единия долен и другия горен ъгъл съм монтирал силиконово маркуче с диаметър 6-8 мм. Така монтираните маркучета са изведени навътре към стаята - добре замаскирани и с тапичка. В случай на конденз със сешоар се вдухва в тръбичките или просто се оставят отворени. Стъклопакетите пък са монтирани в дървена каса, която цялата е облепена с добра битомна изолация, строго проверена да няма никакви прекъсвания и тъй като битомната изолация е от всички страни, единственото което я прикрива е делителя, който е бял. Самите стъклопакети са залепени с двукомпонентен силикон за самата битомна изолация. Така конденз може да се получи максимално няколко пъти. След това няма от къде да дойде нова влага, която да кондензира.

Прикачен файл

DSC03458.JPG
VLADO66 - майстор
Вместо да ги правиш тези гимнастики с маркучи и сешоари си направи място откъдето да слагаш в пространството между двата стъклопакета или така че да има достъп до въздуха вътре един патрон/направи си сам/ с големината на дезодорант,ситноперфориран и пълен с http://alphachim.com/section-blog/39-la ... tml.Когато способността на силикагела да поема влага се изчерпи се изважда от патрона и се суши във фурна.
bulhomes2 - майстор
Е Владо, кое ще е по-лесно? Маркучетата или някаква странна дупка в стената?!?
VLADO66 - майстор
bulhomes2 написа:
Е Владо, кое ще е по-лесно? Маркучетата или някаква странна дупка в стената?!?
Маркучите могат да дренират водата ама влагата си остава вътре и образува мухъл.Предложението ми е в смисъл да стане като един истински дистанционер/нали и те са пълни със силикагел/ :)
Tsilkov - майстор
Аз така си дренирам успешно фаровете на колата - ама жена му много обувки трябва да си купи да събере "силика гел"за цялата къща :lol:
P.S. Вярно ли е че може да се суши в печката това чудо?
ralev - специалист
Всички фирми предлагащи дистанционери за стъклопакети, дограма и обков. Се продава силикагел в големи количества. Би могло да се суши, Камартон имат изсушители които са на принципа силикагел и топъл въздух.
hristo_qn - специалист
От 10 години в жилището в което живея съм монтирал двойна дограма с 2 двойни стъклопакета, но дограмата е дървена. Ефекта за зимата е много голям и не съм имал никога конденз, дори нямам и тази система с маркучетата - но повтарям дограмата е дървена. Стъклопакетите не са слепени 2 х 2, просто 4 отделни стъкла.
Сега обаче стъклопакетите са истински слепени в 2-ка и 3-ка. Възможността за конденз е между 3-то и 4-то стъкло. В тази точка обаче разликата в температурите не може да е толкова голяма за предизвикване на конденз.
Някой може ли да ми каже при какви температурни разлики се образува конденз?
Между другото в снимките, които съм сложил по-горе там където има тухла до прозореца, вляво от тухлата се вижда малка дупка от системата с маркучетата.
ArturDent - Почти Безобиден
hristo_qn написа:
Някой може ли да ми каже при какви температурни разлики се образува конденз?
Google -> "Точка на оросяване"
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 23

Тема "Пасивна къща в строеж" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: