• 1
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 103
Всичко за този вид строителство.
estqwerty - специалист
PHPP софтуера. какво получаваш за тези парички? чудя се дали да не си го подаря за нова година :)
само право да уп-неш по евтино? има ли някаква документация към него или е само екселската таблица?
поне картонена кутия? :)
Tsilkov - майстор
Дебело ръководство на английски - това само е бонуса(хич не е малък де). Иначе самото РНРР го има по руските торенти.
estqwerty - специалист
седя и си ровичкам демото на PHPP - какво по дяволите е Calcium-Silicate bricks няма уики да се образовам - мяза на итонга, с това е построена първата пасивна къща, като са ползвали 175мм дебели тухли и 275мм изолация.
да не са ползвали итонг тухлички ?

другото което много ме "притесни" къщата излиза 13 киловата/м2/година за 20 градуса вътрешна т.
при 22 градуса вътре вече са нужни 23 киловата/м2/година
24 градуса вътре 32 киловата/м2/година
а бе всъщност не ме притеснява на 24 градуса трябват към 5 киловата за цялата къща /156м2/ аз сега с толкова топля 50м2 но с клима, ще почакам следващата версия когато вкарат термопомпите и тогава ще дам парички.

стана ми и интересно че за бг термо инфото искат парички - дори повече от колкото за самата програма.

и последно малко съм зле с руските тракери :)
Тани - модератор
В Уики всичко има - не си търсил достатъчно!
http://translate.google.com/translate?u ... 1&ie=UTF-8
чети за Калциево-силикатни тухли
estqwerty - специалист
мерси това го бях видял , чудех се правят ли се в бг и как са известни тези тухли у нас.
явно в уики пише всичко :)
итонг излезе : Материал, издаден от Ytongbolaget в Scania във връзка с Олимпийските игри в Мексико през 1968 г. , без необходимост от поддръжка и студоустойчив покривни материали и стана много популярен през края на 1960 и през 1970 г.
http://translate.google.com/translate?h ... CDYQ7gEwAA

значи първата пасивна къща е от 17.5 см итонг зидария и полистиренова пяна 27.5см -45см дебела стена с U=0,138
stivemaster - майстор
Няма сметка да се използва такава конструктивна схема колега - скелетна конструкция и самомосещи стени от неподходящ зидарски материал и отделно изолация от дебел сторопор .Според мен ей това http://www.pontarolo.com/ita/climablock ... lante.html е доста по добре ,макар че българския производител е далеч от бизнесмен и би изнервил всекиго.
Защо смятам така ли ,защото става и за ивичните основи (бетоново съдържание на елементите до от 10 до 60см) върху подложен пенобетон и най висока скорост на изграждане ,макар и при по висока цена на материала ,резултата е според мен по добър . Там в сайта има време за изграждане смятам че е без прецедент при каквато и да е система на градеж.
estqwerty - специалист
ами точно няма смисъл да се използва такова нещо, след като ще му слагаш още изолация го прави абсолютно безсмислено. после пак и от двете страни трябва да го завършваш.
смятах и зидария с тивит блокчета с ламда 0.08 150мм +200 мм фибран че това намерих л-а 0.035 получи се U=0.128
има и някакъв финиш и гипсокартон вътре, както при стандарната къща -тях не съм ги променял.
с тази конфигурация нуждата от отопление при 20 градуса пада на 12квата/м2/година. при 21 градуса киловатите са 16.

хубаво е че човек може да си играе и с демо файла.
лошо е че не може да се промени климатичната информация за да може да се "премести" къщата в бг и да се оптимизират ползваните материали.
estqwerty - специалист
айде на промоцията :)
Безплатен двудневен семинар за работа с Пакета за Проектиране на Пасивни Къщи (PHPP7 2012) и промоция на първата българска версия на софтуера!
18 и 19 май - гр. София, България (семинарът ще се проведе на български език)

за целта трябва да си го купите софта, което като цяло не лоша идея, аз по торентите не го открих. help?
обаче така да не ми се пътува до софия.
а и не съвпада с концерта на депеш :(
ще е едното само или софтуер или концерт :)

линк : http://eplusinternational.com/bg/obuchenie/phpp-seminar
Tsilkov - майстор
Курсът е добър - аз ходих точно на него. Иначе да отидеш в чужбина на курс ти излиза :rolleyes:
  • 1
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 103

Тема "Пасивна къща? Има ли почва у нас?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: