• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 23
Всичко за този вид строителство.
bulhomes2 - майстор
Ще пусна снимките на един приятел от Стара Загора, който си строи пасивна къща, без неговото разрешение, но се надявам, че няма да има против. Рядко се засичаме на скайпа и се надявам да попадне на темата и да обясни по-добре от мен.
Така би трябвало да изглежда къщата накрая
Прикачен файл:
000020.JPG
Това е фундамента. До него има 30 см вата, втори зид, после ревизионен канал 80 см и най-вън е бетон.
Прикачен файл:
DSC03142.JPG
Прикачен файл:
DSC03143.JPG
Прикачен файл:
DSC03147.JPG
Това е пространството между покривното покритие и вътрешността на стаята. Доколкото знам по-нататък ще бъде запълнено с вата. Ватата му е насипна (втора употреба) и може да се каже, че разполага с огромни количества на скромна цена.
Прикачен файл:
DSC03456.JPG
Последна промяна от bulhomes2 на пет яну 04, 2013 7:16 pm, променено общо 1 път.
bulhomes2 - майстор
Стената над входа. Дограмата ще бъде двойна. Обикновенно PVC с двоен стъклопакет и след 10-15 см - още едно.
Прикачен файл:
DSC03457.JPG
Прикачен файл:
DSC03458.JPG
Това пак подпокривното.
Прикачен файл:
DSC03459.JPG
Това ще е топлинен акумулатор
Прикачен файл:
DSC_3626.JPG
Изглед на построеното досега
Прикачен файл:
DSC_4821.JPG
bulhomes2 - майстор
Прикачен файл:
DSC_4822.JPG
Тук вече с ватата е попълнена кухината на двойния зид
Прикачен файл:
DSC_5587.JPG
Да - сега разбирам защо външната стена на двойния зид е била с тухли. Има още една бетонна
Прикачен файл:
DSC_5589.JPG
Прикачен файл:
DSC_9230.JPG
Това е засега.
galin56 - специалист
Много хубава изглежда на 1-та снимка. Блазе му на приятеля ти (явно е напред с парите човека). Само не ми допада това с идеята за двата прозореца. Вътрешния сигурно се отваря навътре а външния навън, но и голямото разстояние между тях и на човек като му се прииска да си отвори прозореца да подиша свеж въздух ще се види в приключение. Иначе ще стане много добре .
bulhomes2 - майстор
Мисля. че съм срещал някъде написано, че на пасивните къщи прозорците са неотваряеми. А иначе нямам идея дали е напред с парите, но съм склонен да мисля обратното. Защото човек с пари може и за 2-3 месеца да го направи,а и той като мен се влачи вече няколко години. А и знам едно от препитанията му и не мисля, че изкарва кой знае колко.
galin56 - специалист
Вярно ли в пасивните къщи прозорците са неотваряеми?Това не го знаех. Е това за мене е велика глупост. Не случайно хората са казали , че крайностите никога не са хубави. За това аз лично не харесвам идеята за пасивна къща, но това си е мое мнение и спирам вече да ви спамя по темата, защото има някои доста ентусиазирани на тая вълна с пасивните къщи и ще почнат след малко да ме нападат и оборват.
KingLin - майстор
Без да нападам :) , но с желание да оборя предното мнение ще се опитам да помисля на твърдението за неотваряемите прозорци. Отварянето на прозорец води до преминаване на огромно количество топлинна енергия (посоката зависи от сезона). А в пасивните къщи точно това е едно от най-лошите неща. Пресния въздух се осигурява от вентилационна система с рекуператор. Може да има и затопляне на входящия въздух по различни начини като соларни панели, слънчеви колектори, геотермално и т.н. Но идеята е да се запазва топлината (или липсата на такава) която вече е вътре. Не че пречи да се направят отваряеми прозорците, но това е излишно оскъпяване според мен. Ако греша или пропускам нещо нека някой компетентен да каже, защото и на мен ми е интересна темата, а по образование и професия съм електротехник (но любознателен :D )
estqwerty - специалист
с тоя резервоар може и да успее да прескочи отоплителния сезон. :)

отварят се прозорците как да не се отварят - а в случая може да си ги направи каквито иска: навън, навътре има ги всякакви пари да имаш. в ук се отварят на вън има ги системите денги и желание трябва.
bulhomes2 - майстор
АртърДент беше минал през сериозни трудности докато си намери фирма, която да му направи прозорците да се отварят навън.
VLADO66 - майстор
Чудя се на тази вата-по правило не се използва под кота 0,защото като се напие с вода качествата и отиват на кино.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 23

Тема "Пасивна къща в строеж" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: