Всичко за този вид строителство.
uzunov_i - напреднал
Здравейте! Приключих с грубия строеж и ми предстои да поръчвам дограма.
На няколко коперации видях, че слагат фибран на прозорците преди да е поставена дограмата. За каква цел се прави това? Питах няколко фирми за дограма и ми казват, че не е нужно да се слага предварително и че мога да обръщам прозорците след като монтират дограмата.
Имам дилема и за стъклопакета, всичките фирми казват, че най-доброто в момента е високоенергийнното стъкло - 4сезона и ако мога да позволя троен - ка/бяло/4с, а от форума повече за ка стъклото. Къщата е с прозорци от всякъде. Двоен или троен пакет да сложа? Питам, тъй като в показателите за топлоизолация е една и съща за бяло+ка стъкло 1.4 и бяло+бяло+ка стъкло 1.3.
Tsilkov - майстор
Сложи Ка-Бяло-Ка, пълно с аргон и PVC стъклоразделител вместо алуминиев. Ако имаш чист запад без козирки/сгради/дървета сложи високоселективно (подобрено 4 сезона)-Бяло-Ка(името му е нискоенергийно).
uzunov_i - напреднал
Чист запад нямам, а югозапад и северозапад. От северозападната страна мисля да е високоенергийно стъкло/б/ка стъкло, а за югозапад се чудя. От югозападната страна имам само два прозореца - единия е 150/150, а другия е 134/120.
Hursa - майстор
Tsilkov написа:
Сложи Ка-Бяло-Ка, пълно с аргон и PVC стъклоразделител вместо алуминиев. Ако имаш чист запад без козирки/сгради/дървета сложи високоселективно (подобрено 4 сезона)-Бяло-Ка(името му е нискоенергийно).
Стъклопакет "високоселективно (подобрено 4 сезона)-Бяло-Ка" по чисто "топлоизолационни" качества (т. е. независимо от слънцето - например през нощта) - превъзхожда или отстъпва на "Ка-Бяло-Ка"?
(до колкото мога да отсея информацията от рекламата и откровенно лъжливата информация, а така също и откъслечната информация за различните модели стъкла и от какво се състоят покритията им - стъклопакет с т.н. "4-сезонно" стъкло има малко по-добри характеристики по отношение на топлопреминаването (топлозагубите). А това с подобрени селективни качества стъкло може би е с по добри характеристики и в това отношение?)

Тема "Фибран на дограма и какъв стъклопакет?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: