Всичко за този вид строителство.
maxchaos - помощник
Здравейте,
предстои ми ремонт на вече построена къща и при избор на фасада съм заложил на дълговечност и енергийна ефективност. Което означава вата (каменна или стъклена) с дебелина не по малко от 200 мм. Тъй като калкулациите с тези дебелини и с полимерна или силиконова замаска за завършек предполагат натрупване на конденз във външните стени на изолацията - съм се спрял на варианта за вентилируема фасада. Информация относно вентилируеми фасади има доста из мрежата, но липсват профили и части за скелета на конструкцията в различните строителни магазини и техните онлайн платформи, та имам куп разнородни въпроси по темата, на които се надявам, че бих намерил отговор тук:
  • Задължително ли е каширането на ватата със стъклен воал, при наличие на вентилиращ поток?
  • Има ли магазин/борса в които да се продават монтажни конзоли, вертикални профили и др. за вентилируема фасада? А по специално за гр.Варна?
  • Допустимо ли е полагането на винилов сайдинг за външна облицовка и какви са недостатъците при такова изпълнение? И има ли по-евтини варианти на "читава" облицовка?
  • Може ли системата да се побългари с полагане на подходящи Г профили за конзоли и усилени профили за гипсокартон, като вертикални конструкции? И това води ли до реална икономия на средства?
  • При 6м височина на сградата, за подсилване на конструкцията на фасадата бих сложил допълнително шпилка в плочите между 1/2 етаж, с която да захвана вертикалните профили, но нужно ли е това? А има ли нужда от "подпиране" отдолу под вентилационния отвор, което да поеме отчасти тежеста на конструкция и вата?
  • Някой може ли да ми даде ориентировъчни цени на стъклена вата URSA FDP 2/Vr? А има ли впечатления от този материал?
  • И на последно място - можете ли да ми препоръчате фирма, която се занимава с вентилируеми фасади и взема обекти на района на гр. Варна?
Благодаря предварително!
Tsilkov - майстор
За субконструкция ползвай дървен материал 6х12 см веднъж вертикално, после хоризонтално (или обратно). Не се хвърляй на алуминия - скъп е и е правен за големи фасади, а не за къщи.
miliad - майстор
Ето и вариант, с алуминиева конструкция :
http://docs.etem.com/technical_vfs_catalogue/page/1
В каталога има и различни решения за основните възли които се срещат в една сграда.

Тема "Вентилируема фасада на нискоенергийна сграда" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: