Всичко за този вид строителство.
Тани - модератор
Честит нов раздел! Благодаря на Боби!

Всеки може да помогне да подредим раздела, като даде линкове на мненията за местене по темите от темата за пасивната къща viewtopic.php?f=80&t=37081 в новите теми, които са създадени или ако прецени да отвори нова!

За тези които не знаят как се дава линк към конкретно мнение ще обясня как става. В горната дясна част на всяко мнение пред Публикувано на: ...... има такова бутонче Изображение Натискаме го , а след това копираме адреса , който се появи в полето на адреса на броузъра.
estqwerty - специалист
10х за раздела.

предполагам няма да триете старата голяма тема?

новите си мисля че ще се напълнят бързо бързо от само себе си.
Тани - модератор
Много се чудя как да процедирам! Първоначално си мислех да преместя мненията от голямата тема по темите които създадох, но още като започнах да чета темата установих, че ще се изгуби логическата връзка между мненията!
radius - майстор
Съдейки по оная тема, ми се струва, че раздела би трябвало да се казва Нискоенертгийни сгради. Видя се, че пасивните са по-скоро теоретични и с неясен икономически смисъл. Има проекти, колкото за показно. Но нискоенергийна бих искал да стане и моята къща, към това се стремя, дано да се напълни раздела с обективна информация.
Еталон за пасивна къща са Стелт технологиите!
Самолети, подводници, кораби и т.н...

Например подводницата не бива да бълва топла вода над себе при движение, защото в IR спектъра моменталически ще бъде забелязана.
За самолет, кораб и др. е същото, като бордовите детектори направляват системите за маскиране, подобно на октопод или хамелеон.
Това се постига със специални, СВРЪХЕФЕКТИВНИ двигатели/генератори, непозволени за ширпотреба.

Самото бордово енергообезпечение е способно да създава топлинен буфер и да пропуска топлина при необходимост отвън или отвътре.
Има дастатъчно тънки(леки) и дори евтини топлоизолации, които създават минимало необходимата бариера за активното въздействие от енергообезпечението.

Ефективността на слънчевия панел нараства многократно, ако тъничкият слой на фотоволтаика бъде максимално охладен. Същото важи и за поглъщането на радиовълни. Приказките за разсейващи повърхности при Селт са неистина, защото скоростта на разсейващото радиовълни "облаче" ще даде тревога на всички радари.

Тема "Честито , имаме нов раздел!" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: