• 1
  • 2
Всичко за вашата тераса или балкон
Здравейте, имам следния въпрос. Апартамента ми е на 4-ти предпоследен етаж и нямам покрив на терасата. Искам да изградя такъв и съответно да вкарам терасата в хола, но трябва конструкцията ми да е лека. Дават ми 3 различни варианта за покрива. Единия е покрив от метална конструкция с термопанели. Втория е дървен покрив с бутимни керемиди. И третия е сухо строителство с knauf технология, но този вариант ще ми е трудно приложим, защото ще трябва достъп до покрив за алпинисти за изграждането на стените и външната мазилка, а няма достъп до покрива на блока (най-вероятно има изход от някой от двата апартамента над нас). Та въпроса ми е кой вариант е най-добрия и с най- добра изолация, като се има в предвид, че покрива ще влезе в стаята.. Благодаря предварително.
шоп - майстор
съб май 23, 2020 10:52 pmteokirchev написа:
Та въпроса ми е кой вариант е най-добрия и с най- добра изолация, като се има в предвид, че покрива ще влезе в стаята..
Това зависи от дебелината на изолацията. При метала е възможно да се получат термомостове и конденз. От тътрешната страна пак трябва да се изолира стабилно.

Фасадата няма ли да изглежда като промишлено хале ако усвоите балкона с термопанели? Съседите как ще реагират?
Термопанелите са за покрива, а фасадата ще е от троен стъклопакет и петкамерна дограма, без термопанели или зидане, само дограма. Да разбирам, че за Вас по- добрия вариант е покрив с дървена конструкция, разбира се отново с добра изолация?
шоп - майстор
Щом ще е само за покрив - няма проблеми с визията. Слагай от 10 см нагоре дебелина на панела, пък ако имаш височина и отдулу позволява окачен таван с вата и паробариера ще е още по-добре.
А кой вариант според вас е по - ок. Метална с термопанели или дървена конструкция с битумни керемиди? Като имам подпокривно пространство за добра изолация.
шоп - майстор
Избора на материал е строго индивидуално. Например аз винаги предпочитам да работя с дърво, макар, че имам всички машини и за работа с метал.

Каквото и да изберете ако се направи правилно ще върши работа.
BLUEPUPIL - специалист
Ако балкона е конзола, се търси най-ниското тегло;
Стоманената конструкция излиза по-лека от дървената;
Стъклата също доста тежат и е добре до колкото е
възможно да се ограничат.
Дадоха ми оферта - дървен покрив с битумни керемиди, изолация и окачен таван, външни стени сухо строителство knauf w333 с изолация външна, мазилка вътрешна и външна. Терасата е дълга 7 метра с височина на покрива 240-230. Цената е 6000 лв и това е без дограма, с оставени отвори за прозорци. Като от фирмата дойдоха веднъж на оглед, без да вземат размери и ми дават оферта на око, която ми се струва висока като цена. Как мислите?
Jacomo - специалист
Welcome to Bulgaria:
Прикачен файл:
o_2893481.jpg
o_2893481.jpg (54.98 KиБ) Видяна 545 пъти
Прикачен файл:
o_2893476.jpg
o_2893476.jpg (67.87 KиБ) Видяна 544 пъти
naster - майстор
чет юни 11, 2020 10:31 pmteokirchev написа:
...битумни керемиди...
Не се споменава за покрива на сградата, но ако приложите снимка, на която да покажете съшествуващия такъв: наклони, покритие, архитектурен стил, цвят и т.н. би могло да се спази стилово, за да не сътворите поредния архитектурен тумор. В държавата ни всеки е сам за себе си, и много ни топли дали нещо е естетически издържано в очите на другите. Аз твърдя, че давайки личен пример пък изграждаме малко или много ценностната система на следващите поколения. В почти всяко отношение.
  • 1
  • 2

Тема "Покрив на тераса-дървена или метална конструкция" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: