Всичко за вашата тераса или балкон
Здравейте , започнах ремонт на терасата и стигнах до подовото пространство. Става дума за открита панелна тераса отдолу с мозайка и бордове по краищата ( сигурно са откакто блока е създаден 1989 година ) . Искам да сложа гранитогрес и много се чудя дали да не сложим и сифонче , защото в момента съм с дупчица и чучур. Отдоло комшията каза , че има леко сълзене в областта около чучура и борда . Та казуса ми е следния добре ли ще е върху мозайката да се залепи директно гранитогреса и ако се направи така какво да правя с бордовете по краищата , защото не може да се скрият само с гранитогрес или да се сложи отдоло фибран 4 см и отгоре 3+ сантиметра замаска , така да се скрият бордовете , да се сложи сифонче и после гранитогрес ? Моля помогнете , никога не съм се занимавал с такива работи и искам съвет как да постъпя ? Сам с комшията ще го правим . Дайте акъли и ако нещо пропускам добавете . Дайте акъл също за парапета който в момента съм го изшкурил с ъглошлайфа и се чудя какво да го правя , че много ми грознее ?
preslav - майстор
Аз съм с декинг - и без това всички тераси са претоварени с теракоти, домакински уреди, мебели и какво ли не трупано в годините.
chapara - майстор
Парапета, алкидна авто боя.
Сифон-НЕ, запушва се.
Пода, хидроизолация и само плочки, мразоустойчив грес, лепило висок клас мразоустойчиво. Фуга за басеини. Борда пак грес, без лайсни. Чучур, тръба неръждавейка поне 32мм.
по твоя начин има ли как да се отърва от бордовете от страни и също така от каналчето с борда отпред , където водят до чучура ?
chapara - майстор
Ще се отървеш и ще си навлечеш крамоли с комшиите!
Не е нсправено случайно така.

Тема "подова настилка на Панелна тераса" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: