problemi - напреднал
Здравейте,

Не си бях вкъщи няколко дена и бях пуснал котела RinNova Biasi на зимен режим, като бях настроил термостатът да се включи вчера с идеята като се върна да е топло.

Връщам се и гледам 14 градуса и котелът е в режим E04 (ниско налягане). За съжаление доста често ми се случва това (няколко пъти в месеца, а уж трябва налягането да е между 1 и 1.5 бара, но редовно пада до почти 0) и си знам, че трябва просто да отворя крана и да допълня системата с вода. Еми този път не стана, тъй като не отчита никакво налягане. Явно е замръзнал, тъй като е отвън на терасата (пази го само една пластмасова конструкция, вата няма) и като пусна чешмата на топло не идва никаква вода.

Пуснах печка да духа към тръбите от вътрешната страна (където е ревизията), отидох да духам със сешоара тръбите, които идват от стената и влизат към котела, но така почна да премигва самият котел и се изключи напълно. Сега дори не иска да се включи. Рестартирах го от бушона, но пак нищо.

Имате ли идеи какво мога да направя?

Благодаря предварително!
ESPACE - майстор
С печката и сешоара да не е паднал някой друг предпазител в таблото?
problemi - напреднал
нед фев 14, 2021 6:31 pmESPACE написа:
С печката и сешоара да не е паднал някой друг предпазител в таблото?
Всъщност успях да размразя тръбите с печката и сешоара и тръгна. Работеше около час и пак изтече всичко и сега като тръгна да го пълня тече върху мен. Явно има спукано нещо, но е странно, че все пак работеше около час.

Чух се с контакта който имам за котела, каза, че е трябвало да го оставя на ръчен режим на определени градуси (15 примерно) за да си ги поддържа тях. Надявам се утре ще дойдат да видят какво се е спукало, но каза, че ще трябва да се разглоби целият, така че явно ще е солено... колко елементарно нещо, но като слагаха термостата ми казаха, че имало защита против замръзване. Е, явно не работи ако котелът е отвън и то не е изолиран. А защо котелът е външен без изолация не знам...

Тема "Проблем с газов котел - замръзване и ниско налягане" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: