bacovrban - помощник
Как се прави хидроизолация на каменни основи на 80 годишна къща, вкопани към 2,5 метра в земята в горната част а от пред 1,5 метра понеже има денивелация. Възнамерявам да санирам къщата и мисля че трябва да започна от основите. Ще в бъда безкрайно благодарен ако ми дадете полезни съвети как да го направя най добре.
chapara - майстор
Като за начало с дренаж :wink:
preslav - майстор
В момента съм се заел точно с такова мероприятие, разликата е, че основата не е каменна, а бутобетон и къщата не е 80, а 30 годишна.
Първоначалното ми намерение беше да се направи и дренаж, но се оказа, че е невъзможно, вероятно и ненужно. Невъзможно защото на 2-2.5 м. зад къщата започва почи отвесен шкарп, който някога си е укрепван с реден камък, останалото е пясък, който няма как да укрепя по цялата дължина на изкопа. Вероятно дренажът е ненужен (в моя случай) защото няма високи подпочвени води, наоколо няма нито един кладенец, а през годините е копано и до вода не се е стигнало. Въпреки всичко, ако е възможно, бих препоръчал да се направи и дренаж - цената на материалите за дренажа е смешна в сравнение с труда по копане и всичката останала хамалогия.
Това, което правя в момента е грубо измазване на основите, полагане на няколко ръце дву-компонентна хидроизолация ХИП-2 на "Лорка" https://lorka.bg/%d1%85%d0%b8%d0%b4%d1% ... oizolacii/ , поставяне на фундалин https://gsstroimarket.bg/bg/product/125 ... eren-promo и обратно засипване. Фирмата за фундалина съм я посочил примерно.
Успех!

Тема "Как се прави хидроизолация на каменни основи на 80 годишна къща." | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: