• 1
  • 2
brum - майстор
"Клапчи" ако е хлопа и ако лепилото се рони - има шанс с обратен чук да стане. Обаче от къде да се вземе обратен чук подходящ за това - идея си нямам. Ще иска импровизиране.
Andri01 - майстор
Водопроводен ключ,по големичък, парче ламарина. В нея правиш прорез,колкото е диаметъра на тази шпилка. Слагаш я в основата-да не повредиш цокъла. Хващаш ниско долу шпилката с вод. ключ и опитваш да я развъртиш-ляво/дясно. Може да поддаде.
chapara - майстор
До сега да го беше отрязъл и изпилил с един малък флекс, а ако има дремел още по добре. После с фреза за камък поставена на флекса....За половин час работа с подходящи инструменти и една дясна ръка.
tarlyo - специалист
Хлопа, защото отвора не е обезпрашен преди поставяне на лепилото. Дупчи се със свредло 18мм. Лепи се с химически анкер. Има и двукомпонентни лепола, които се бъркат на ръка и ако не дозираш правилно, се ронят. Ама за метала, най-вероятно е залепнало добре и ако тръгнеш да го вадиш, може да откъртиш камъка. Режи и грундирай остатъка.
chapara - майстор
С Фреза Ви подсказах! :wink:
torbalan - Дървен философ
пон апр 24, 2023 10:26 amarxd129 написа:
...
И двата анкера ... клапчат. Единият - много малко клапче; няколко десети от милиметъра. Не се върти. Само леееекичко клапче.

Другият анкер клапче. Определено! Наляво-надясно-напред-назад; няколко милиметра (2-3 милиметра). И още: Може да се завърти около вертикалната си ос. Колко се завърта - не знам. Примерно 2-3-5 градуса.
...
Лепил съм анкери с някаква нонейм турска химия. Станаха като част от основата, в която съм ги залепил. Няма клапчене, няма мърдане...

Нямам идея защо при теб клапчат. Но по спомени - анкерите имаха едни вдлъбнати участъци, които дори да клапчат, няма да позволят да бъдат извадени лесно...

Не разбирам каква е разликата дали ще бъдат отрязани наравно с основата, или ще бъдат извадени?
Djack - специалист
Абе, хубаво е да се извадят, защото ако не са неръждаеми, а те най-вероятно не са, след време ще започнат да цапат камъка!
Върти, чукай, върти, чукай и ще излязат. :partyman:
chapara - майстор
Изпилване, фрезоване на дълбочина 100мм., разпробиване вътрешно във фрезованото, малки длетца, прахосмукачка и кака ше роди нероден Петко. Стига с тези силови методи!
Апропо:
В дълбочината на миналия век нещата като парпети се замонолитваха с разтопена сяра, ха заклах ли Ви с клопчещите лепила? :lol:
  • 1
  • 2

Тема "Как да демонтирам този болт /от парапет/?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: