пон окт 16, 2023 10:18 pmtorbalan написа: Къщата цялата ли е твоя?Здравей, къщата е моя да. Наскоро я купих и има бая за ремонт, така че искам да мина по тънката лайсна където може. С гипсокартон няма да се справя сам и ще ми излезе по-скъпо затова обмислям само грунд и боя. Ще се ползва за вила така че голяма работа ако е малко криво.
Над тавана, какво има? Достатъчно здраво ли е?
Аз, като купих моята - бяха едни изгнили греди, едва се крепяха.
Та ако гредите (предполагам са греди, а не плоча) над тавана са читави - аз бих подходил с гипсокартон.
За стените - ако мазилката е здрава, не е напукана и само боята е проблем - миене, миене, миене.
После грунд (в момента Витекс предлагат някакъв акрилен, за който търговците се кълнат че е почти вълшебен, но не съм го ползвал) и боядисване. Аз бих избрал някакъв производител. Харесвам Vitex (доволен клиент).
Те предлагат грундове и бои за различни основи. Разбира се, има и много други марки.
Не знам каква част от цветовете ще останат след миене, но ми се е случвало да минавам по пет - шест пъти с бяло, докато успея да скрия петна. Но мазни, а не от постна боя. И тогава модерните сега грундове ги нямаше.
Тъкмо се бях настроил за търкане с гъба и в Лидл пускат шлайфмашина(жираф) за 170 лева. Сега се чудя дали да не си спестя 2 дена труд и да си взема една.