Здравейте, сега си строя нова къща и имам питане за външната изолация и по точно до покрива ли трябва да я качим, защото до там свършва пояса и нагоре е празно или да оставим място за въздух да влиза в тавана за да вентилира покрива? По този начин няма да се образува кондензи, но пък ще държи много студено през зимата... Дайте съвет колеги да запълвам ли мястото между ребрата или така да го оставя и мисля sofit обшивка на дупки?
Прикачен файл:
20241202_133118088_iOS.jpg
20241202_133118088_iOS.jpg (111.41 KиБ) Видяна 1519 пъти
chapara - майстор
Между гредите се подзижда и измазва, после топлоизолация. Ако ще правиш вентилиран покрив е друга работа.

https://vjf.bg/vjf-solution/ventiliran- ... -keremidi/
Покрива му вече е готов и не иде реч за вентилиране на покрива, а проветрение на подпокривното/таванско помещение. Вентилирането се осъществява над ламперията. Не съвсем коректно си е задал въпроса, с безпочвени притеснения.
Ако вентилира него и няма топлоизолация на плочата, ще страда много.

Да си подзижда и топлоизолацията до горе, както вече е писано!
lyubohar - майстор
Отсреща кооперацията имаше откъртени дъски под керемидите и гълъбите си живееха там.
Също и на много панелни блокове има отвори за проветрение.
Пак гълъби и по тази причина развъдник на хлебарки.
Аз бих затворил всичко!
Покрива е двускатен има вентилационни керемидзабравих да кажа.
Значи покрива си е вентилиран, а ти си затвори подпокривното!
chapara - майстор
Значи затваряш до обшивката. Хубаво е с вата да го направиш топъл, но там трябва да внимаваш, как, защо и т.н.т. То не са само гълъбите. Гризачи, змии, оси и каквото се сетиш може да ти гостува. Аз на вилата съм имамал мишки, плъхове, оси,катерички, косове, белки и съсели. От последните само съм що годе доволен. Има ли семейство съсели, няма нищо друго, но пък са шумни. Такива игри и гоненица е нощем, все едно си на голяма селска сватба😅🤪
вт дек 03, 2024 4:38 pmchapara написа:
Значи затваряш до обшивката. Хубаво е с вата да го направиш топъл, но там трябва да внимаваш, как, защо и т.н.т. То не са само гълъбите. Гризачи, змии, оси и каквото се сетиш може да ти гостува. Аз на вилата съм имамал мишки, плъхове, оси,катерички, косове, белки и съсели. От последните само съм що годе доволен. Има ли семейство съсели, няма нищо друго, но пък са шумни. Такива игри и гоненица е нощем, все едно си на голяма селска сватба😅🤪
Мисля с 10см стериопор да си режа парчета и с пяна да ги лепя. Така става плътно и здраво.
chapara - майстор
Оо, не. Ако има и един процент шанс да те навестят гризачи, то те надушват по звука къде има рехав пълнеж и си аут. Зиме търсят топли и закътани местенца близо до хората. Ако ще да е стиропор, то той ще трябва след това да се обшие с ламарина външно. Така мисля поне аз, без да налагам мнението си.

Тема "Подпокривно пространство?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: