daweda - напреднал
Имам стара тераса на която е изкъртен железния парапет от плочата. Сега сложих нов парапет, заварих го към арматурата на бетона но с какво да замажа/запълня изкъртеното за да стане здраво. Видях ceresit cd 26 в интернет но го няма в големите строителни маркети Бриколаж ХоумМакс Практикер.. Може ли да стане с лепило за плочки, например ceresit cm17 ? На места ще е дебело 10см. Лепилото удачно ли е за толкова дебел слой?

Топ отговор от Krasi_S » чет юли 10, 2025 10:34 am

Имаше преди време подобна тема по въпроса. Колега съфорумник беше предложил MAPEGROUT THIXOTROPIC. Наистина става много здраво и е това, за което го препоръчват в спецификацията му. Т.е. става точно за вашия случай.
Но, както каза и kozl, такива материали не са ширпотреба. Поръчвах го със заявка. Сравнително скъп е, по спомен 40-50лв за торба 25кг.
Отиди на отговора
chapara - майстор
В комбинация с други матеряли е много солидно.
hidrazin - майстор
ср юли 09, 2025 9:01 pmdaweda написа:
Имам стара тераса на която е изкъртен железния парапет от плочата. Сега сложих нов парапет, заварих го към арматурата на бетона но с какво да замажа/запълня изкъртеното за да стане здраво.
Колко здраво? :? Все пак е и ще си остане кърпеж.
Ще разчиташ основно само на заварките.
Всякакви замазки, мамазки, запълвания ... са си отделна структура и тя никога не става едно цяло с бетона на плочата.
Да, ще помогне в някаква степен но не дава никаква гаранция.

Амааа... С толкова информация - толкова. Поне снимки да имаше...
:partyman:
chapara - майстор
И така е и не е така. За информацията и снимките съм съгласен напълно.😉
kozl - майстор
Материалите за кърпежи и подсилване на стоманобетонови конструкции са доста скъпи и за това се купуват със заявка и логично не се намират в магазините "шир потреба".
И най-кофтито е че почити не се предлагат малки разфасовки.
daweda - напреднал
Прикачен файл:
Compress_20250710_081103_3582.jpg
Прикачен файл:
Compress_20250710_081105_5776.jpg

Ето снимки. Заварките са само за фиксиране, ще сложа още арматура. А с какви материали може да се смеси лепилото? Цимент? Какво съотношение?
kozl - майстор
Какво значи "само за фиксиране" :?
Ако вертикалната опора за парапета няма необходимото здраво и устойчиво закрепване след заварките, не разчитай дори на най-якия ремонтен разтвор да ти "залепи" парапета.
Направа на отвор в плочата м-у горна и долна армировка, анкер мин.Ф12 с лепило и заварка на вертикалната опора към анкера.
daweda - напреднал
чет юли 10, 2025 9:38 amkozl написа:
Какво значи "само за фиксиране" :?
Ако вертикалната опора за парапета няма необходимото здраво и устойчиво закрепване след заварките, не разчитай дори на най-якия ремонтен разтвор да ти "залепи" парапета.
Направа на отвор в плочата м-у горна и долна армировка, анкер мин.Ф12 с лепило и заварка на вертикалната опора към анкера.
Пярапета ще бъде захванат за стената. Въпроса ми е лепило за плочки ще стане ли
kozl - майстор
чет юли 10, 2025 9:44 amdaweda написа:
За какво да стане, какво очакваш от лепилото за плочки?
За запълване ще стане, но по начина по който си захванал парапета се очаква да се пропука при контакта лепило-плоча.
Изобщо каква е идеята за балкона като хидроизолация, настилка?
daweda - напреднал
чет юли 10, 2025 9:57 amkozl написа:
чет юли 10, 2025 9:44 amdaweda написа:
За какво да стане, какво очакваш от лепилото за плочки?
За запълване ще стане, но по начина по който си захванал парапета се очаква да се пропука при контакта лепило-плоча.
Изобщо каква е идеята за балкона като хидроизолация, настилка?
Не става ли ясно какво искам да направя? Просто искам да закърпя и поправя плочата с най удачния продукт. Милслех че може да има някаква добавка за бетон или лепило за плочки която да подобри връзката с плочата. Ще има плочки без хидроизолация. Май ще е контактен грунд и лепило за плочки.

Тема "Ремонт на изкъртен ръб на бетонна плоча" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: