• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
Hoвoceлckи - майстор
Заглаждането ... основно е трамбоването. Сместа да не е рядка и яко трамбоване.
chapara - майстор
Като чета, никой не е правил мозайка. Човека иска да направи плота с тип венецианска мозайка като визия. Сместа е за твоя случай бял цимент, най-ситна фракция бяла мозайка и черните камъчета, без никакъв пясък! В процеса на стягане през 40 минути , поне 5 пъти се ръси с по малко вода и се приглажда за да избие циментовото мляко и да сепукат въздушните мехурчета, които после се явяват като шупли. Търка се със така наречени шмиргелови камбани коите се монтират на флекс, с пожелание за променящи се обороти. Търка се след 24-36 часа. При по дълго опичане на венецианската мозайка търкането е проблем. Започва се с едра камбана и накрая с най финна. Минава се с каменарски мазила на финала за да не се лекьосва.
miliad - майстор
Езика няма да разбереш, но техниките се виждат. Тия поне оше работят по старите технологии. Ще излязат и много свързани тематично клипове.
chapara - майстор
Даа, и аз не съм виждал тази техника, получава се противоплъзгаща мозайка за настилка✌👍 Признавам не съм, но ще изгледам и другите техники, но за плот не е това техниката, там трябва полирана мозайка. А и едрина на камъка 15-20 мм.🤤 :?
Hoвoceлckи - майстор
Не виждам нищо по-разумно в клипа от нашия вариант с мита мозайка. Подобни шарении сме правили декари. Е, не се ползваха разноцветни камъчета, само бяла мозайка (различни едрини). Цимента - основно бял, го оцветявахме с оксидни бои. Търкаше се. Но не с камбанки на флекс, а с трифазна машина с две глави с по три камъка или "челарка" (за стълби). В никакъв случай след ден - ден и половина. 4 до 6. За да стане "противоплъзгаща", вместо търкане се мие. Тя митата си беше хит през соца за основите на къщи (сега ги облепват с камък). Някои си правеха разни шарении в "черно/бяло" с различно съотношение на черните към белите камъчета. Ползваше си се обикновен цимент. След миенето на практика той не се забележава.
Но щом казва чапара - не съм правил никакви мозайки, само съм слушал, чел и копирам чат-пат от мрежата такива неща :wink:
MamaMy - майстор
Тази техника с лепене на камъчетата на мозайката я направих на гроба на майка ми преди 20 години. Все още си е така и не е мръднало нищо. Поддръжката е супер лесна. Една кофа вода и се белва всичко.
miliad - майстор
Тоя клип беше само за ориентир. Има и клипове с едри камъни. Общо взето пак по същия начин ги редят повърхностно и набиват в цимента. При цената на мраморните камъни, мисля че това е по икономичния вариант.
Е накрая няма да ги мие с четката, а ще шлайфа с камък. Но мисля че се добива ориентация.
Що се касае до работа с мозайки и вароциментова мазилки най-хубавите клипове съм намирал от тази част на Азия.
  • 1
  • 2

Тема "Бетонен плот за външна мивка." | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: