• 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 32
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
svetliopi44 - Чирак...
2v6Колко м2 топлиш с помпата , много добър разход имаш... направо е супер.
Galy - специалист
Съгласен съм с Феникс за топлообменика...незнам на кого са грешни сметките, но знам, че моята система след 2 седмици опити, тестове и водене на записки, успя да заработи и да стопли водата след като добавих фреон. И то отбелязвам добавих фреон след като измерихме и изчислихме точно колко фреон да добавим. До преди това температурата на фреона рядко стигаше 50градуса. Сега я виждам ако искам и над 70. Възможно е.
phoenix - специалист
2v6, не знам за твоята система и разбирам че това е на теория, но тези показания не ги виждам за първи път и не само на моята система с моите датчици. При системата на баща ми която изградихме там купихме преораязмерен ТО, който дойде в крайна сметка при мен. Та при него пак беше така и то доста силно изявено. Доколкото разбирам се получава преохлаждане при кондензацията. Там има коренно различни датчици и показанията бяха същите. Не разбирам как и защо да ти доказвам нещо което аз виждам на практика с очите си, както и след каква промяна нещата се променят. Ако се огледам и в данните на други ТП бас държа, че и други има с такива показания.
p.s.
ето какви бяха показанията с другия ТО
Изображение
2v6 - майстор
phoenix написа:
2v6, не знам за твоята система и разбирам че това е на теория, но тези показания не ги виждам за първи път и не само на моята система с моите датчици. При системата на баща ми която изградихме там купихме преораязмерен ТО, който дойде в крайна сметка при мен. Та при него пак беше така и то доста силно изявено. Доколкото разбирам се получава преохлаждане при кондензацията. Там има коренно различни датчици и показанията бяха същите. Не разбирам как и защо да ти доказвам нещо което аз виждам на практика с очите си, както и след каква промяна нещата се променят. Ако се огледам и в данните на други ТП бас държа, че и други има с такива показания.
p.s.
ето какви бяха показанията с другия ТО
Изображение
За каква теория говориш?
Да, на тази снимка температурата на изходящия фреон е нормална - някъде около температурата на топлообменника (средата между вход/изход температура на водата).
Не каза какви са ти датчиците?
phoenix - специалист
А защо според теб, данните се промениха след смяна на ТО при същите датчици които отчитат нормални температури?
Просто това са данните и това е. Не ми е много лесно да разглобя датчик сега за да го снимам и да видя какви датчици ползвахме, понеже ги сменяхме 2-3 пъти и не си спомням на кои се спряхме. Но няма логика веднъж всичко да е нормално и след смяна с по голям ТО да не отчитат датчиците правилно.
2v6 - майстор
phoenix написа:
А защо според теб, данните се промениха след смяна на ТО при същите датчици които отчитат нормални температури?
Просто това са данните и това е. Не ми е много лесно да разглобя датчик сега за да го снимам и да видя какви датчици ползвахме, понеже ги сменяхме 2-3 пъти и не си спомням на кои се спряхме. Но няма логика веднъж всичко да е нормално и след смяна с по голям ТО да не отчитат датчиците правилно.
Температурата на изходящия фреон е нормална в много широки граници. Най-ниската е възможно да е около един градус над температурата на входящата вода. Най-високата може дори да е над температурата на изходящата вода, но това вече се случва при прекалено малък топлообменник.

Какви са ти датчиците и платките за да се види какъв им е "високия" клас на точност?
phoenix - специалист
Всъщност това вече не е спор а заяждане. Оспорваш едни неща които аз наблюдавам с очите си от доста време при различни системи. Освен да ти кажа: добре, прав си. Това не е истина което се вижда и супер, хипер високоточните ми датчици са някакви ментета, които мерят както им падне.
Смених мястото на датчика, размених им местата веднъж, не виждам зашо да се доказвам пред когото и да е. Всъщност все тая ми е дали някой ми вярва. Ако някой още не е разбрал: АКСИОМА на 2v6: не е възможно водата на входа да е по-топла от фреона на изхода от ТО!
Лек ден на всички :supz:
2v6 - майстор
phoenix написа:
Всъщност това вече не е спор а заяждане. Оспорваш едни неща които аз наблюдавам с очите си от доста време при различни системи. Освен да ти кажа: добре, прав си. Това не е истина което се вижда и супер, хипер високоточните ми датчици са някакви ментета, които мерят както им падне.
Смених мястото на датчика, размених им местата веднъж, не виждам зашо да се доказвам пред когото и да е. Всъщност все тая ми е дали някой ми вярва. Ако някой още не е разбрал: АКСИОМА на 2v6: не е възможно водата на входа да е по-топла от фреона на изхода от ТО!
Лек ден на всички :supz:
Няма спор - това което виждаш си го снимал и показал и не го отричам.
Казваш че датчиците са ти точни, но не знаеш какви са - това е твърде странно :?
phoenix - специалист
Добреее, за да разкрия мистиката относно сензора отворих един за да видя какво бяхме сложили и това е:
Microchip Technology Inc.’s TCN75A digital temperature sensor converts temperatures between -40°C and +125°C to a digital word, with ±1°C (typ.) accuracy.
Не са толкова точни очевидно, аз съм кривия.
stan_slav - специалист
Момчета важен е крайния резултат и че двамата сте доволни от системите :)
А моята засега успешно оцелява втора седмица в интервала - 20 до максимум - 10 градуса през деня.
Догодина обаче ще има добавка казанче с 3 кв нагревател вътре към системата - определено ще и е по-леко.
И задължително допълнителни отвори отдолу на външното тяло, че имаше лек проблем с леда.
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 32

Тема "Термопомпа phoenix" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: