Всичко за дърводелството
npelov - специалист
Това магазинче е полезно. От сума ти време се каня да си правя CNC и гледам ebay, но заради тежестта доста се оскъпяват. Тук цените изглеждат по-приемливи. Може някой ден наистина да стане :)
По принцип всяка една оберфреза ли може да се сложи на маса? Моята е силверлине. Питам защото имам отвори които мисля, че ще се пълнят със стърготини като я обърна наопаки. За друго не се притеснявам.
griffin - майстор
По един или друг начин може да монтираш всяка. Мойта едната перманентно е монтирана повече от 4 години с главата надолу за сега се държи без забележки марката е скил въпреки че това няма значение. По принцип фрезата трябва да избухва въздуха в посока към фрезера и да влизат по малко боклуци. Набива се с прах все пак и трябва да я сваляш от време на време и да я чистиш, но при мен основно я чистя с компресора до тука съм я разглобявал само веднъж за почистване.
KOLOBAR - напреднал
При едно по особено прихващане, една оберфреза може да прави и това, което се вижда на снимката

Прикачен файл

21012007_011_.jpg
EDI - майстор
Браво, ако си си изработил приспособлението.Гледал съм го в руския форум, уникални колонади стават.
KOLOBAR - напреднал
Нищо особено няма. Една ъглова предавка и една оберфреза. Почти на всяка машина може да се направи. За майтап на колеги съм го правил дори и на гатера, взима се движение от едната ос на вагонетката, ъглова предавка и закрепена оберфреза някъде по трасето. Детайла на 2 центъра с делителен диск. Нищо особено. Останалото е пресмятане на стъпки и коничност.
npelov - специалист
Някой пипал ли е тази фреза:
Оберфреза X 150CE, 1500W

Откакто си взех лентов шлайф спарки съм малко резервиран към марката. Всички я хвалят (марката, не фрезата). Може само шлайфа да не е изчислен като хората. От доста време чакам боша (POF 1400 ACE) да изпадне на промоция, но не изпада. Спаркито е само 12мм май, но има цанги за 8мм и 6мм и не са много скъпи. Не съм я пипал, но без нея от всички оберфрези до 300 лв боша се движеше най-плавно.
EDI - майстор
Хубава машина, единствения проблем, който евентуално можеш да очакваш е от към лагерите на вала, иначе другото си му е наред.За цангите не се тревожи, продава се комплект инчови цанги за 150 и за 205 и не са скъпи.
KOLOBAR - напреднал
Опитай фрезата на Макита-2300вата, която е на линейни лагери, тогава прецени.
EDI - майстор
За RP2300FCX ли говориш.То няма място за сравнение.Гледах я в един магазин на живо, ама цената :? :lol:

Тема "Фреза и оберфреза." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: