toolegittoquit написа:Тинки, на Темпрата читав бендикс е 65 лева. 95 лева ми излезе с труда по смяната му и оглед + смазване. Та какво викаш за 140-те лева?Kirilpm написа:А до тариката с четки по 3 лева за брой и втулки по 3 лева,айде замисли се защо стартера ти всяка година ще е за ремонт.Той целият четкодържател е около 25лв. Както и да ги тъкмиш, 150лв за ремонт на стартер - няма да станат.
Chefo77 написа: Тинки, на Темпрата читав бендикс е 65 лева. 95 лева ми излезе с труда по смяната му и оглед + смазване. Та какво викаш за 140-те лева?Викам, че като плащам, обичам и да получавам разбивка на това, за което си плащам. На приятел в друг сервиз му сменили стартера с не ревизиран. После си доплаща, за да се купи и бендинкс. То иначе и TPS струва 5лв като части, ама ти го продават за 150лв. Айде честно да си говорим, вече много мнително гледам майстори, защото съм се парил от лъжи. Когато съм оставял нещо, защото ми е било на зор. 5 пъти ми заваряха тръбата на ауспуха 5 различни майстори и все заварката се чупеше. Как пък с едно приятелче не я прецъкахме на CO-то и не й сложихме 2 планки и не е мръднала? Толкова ли им е майсторлъка?
Отивам при друг майстор, искам да види и да ремонтира нещо, той не знае къде се намира то. А дори аз знам. Все едно се е учил да ремонтира само трактори Беларусь и Жигули. Трети не знае разликата между компресия и степен на сгъстяване.
п.п Да не говорим, че дадох близо 140-то кинтака на тия мошеници в Бургас и отгоре на всичкото и старият стартер, че щяло да бъде по-дебело. Той уж за нищо не ставал. Нямало статор с магнитите за тоя модел.. Купувам си и акумулатор, викат ми - той хубав, трепач. После ги чувам как говорят по между си какви боклуци били и как видиш ли им окъсявали клетките малко след като свърши гаранцията. Много лъжем и няма да се научим на ред. Аз като работя, давам разбивка колко пари приблизително ще струват материалите и колко искам аз. Не да лъжа в стотинките за метър кабел.