Всички имаме коли, нали ?
Chefo77 - майстор
toolegittoquit написа:
Kirilpm написа:
А до тариката с четки по 3 лева за брой и втулки по 3 лева,айде замисли се защо стартера ти всяка година ще е за ремонт.
Той целият четкодържател е около 25лв. Както и да ги тъкмиш, 150лв за ремонт на стартер - няма да станат.
Тинки, на Темпрата читав бендикс е 65 лева. 95 лева ми излезе с труда по смяната му и оглед + смазване. Та какво викаш за 140-те лева?
toolegittoquit - майстор
Chefo77 написа:
Тинки, на Темпрата читав бендикс е 65 лева. 95 лева ми излезе с труда по смяната му и оглед + смазване. Та какво викаш за 140-те лева?
Викам, че като плащам, обичам и да получавам разбивка на това, за което си плащам. На приятел в друг сервиз му сменили стартера с не ревизиран. После си доплаща, за да се купи и бендинкс. То иначе и TPS струва 5лв като части, ама ти го продават за 150лв. Айде честно да си говорим, вече много мнително гледам майстори, защото съм се парил от лъжи. Когато съм оставял нещо, защото ми е било на зор. 5 пъти ми заваряха тръбата на ауспуха 5 различни майстори и все заварката се чупеше. Как пък с едно приятелче не я прецъкахме на CO-то и не й сложихме 2 планки и не е мръднала? Толкова ли им е майсторлъка?
Отивам при друг майстор, искам да види и да ремонтира нещо, той не знае къде се намира то. А дори аз знам. Все едно се е учил да ремонтира само трактори Беларусь и Жигули. Трети не знае разликата между компресия и степен на сгъстяване.
п.п Да не говорим, че дадох близо 140-то кинтака на тия мошеници в Бургас и отгоре на всичкото и старият стартер, че щяло да бъде по-дебело. Той уж за нищо не ставал. Нямало статор с магнитите за тоя модел.. Купувам си и акумулатор, викат ми - той хубав, трепач. После ги чувам как говорят по между си какви боклуци били и как видиш ли им окъсявали клетките малко след като свърши гаранцията. Много лъжем и няма да се научим на ред. Аз като работя, давам разбивка колко пари приблизително ще струват материалите и колко искам аз. Не да лъжа в стотинките за метър кабел.
Chefo77 - майстор
Добре, а защо реши, че точно ти - който очевидно нямаш възможност дори да си намериш читав майстор да ти прави колата и да намериш качествени компоненти за колата си, реши че можеш да даваш съвети от първа ръка за всичко, свързано с автомобилите?
Малко като онези двамата с общо 7 брака зад гърба си, станаха брачни консултанти :lol: :lol: :lol:
toolegittoquit - майстор
Chefo77 написа:
Добре, а защо реши, че точно ти - който очевадно нямаш никаква възможност да си намериш читав майстор да ти прави колата и да купуваш качествени компоненти, реши че можеш да даваш съвети от първа ръка за всичко, свързано с автомобилите?
Казвам, че в България много обичаме да послъгваме. И за друго, и за горивата. И да, имам проблем с намирането на читави майстори. Всеки иска да вземе парите(в която и да е сфера), но не и да свърши работа. На много тарикатлъци се научихме - и газ-та с графит и бензинът неизвестен...лъжеме се в грамажи...
Значи като си видях филтрите останах потресен. Все едно не се намирам в европейска страна, а зареждам нещото в джунглите на Африка.
Chefo77 - майстор
toolegittoquit написа:
Казвам, че в България много обичаме да послъгваме. И за друго, и за горивата. И да, имам проблем с намирането на читави майстори. Всеки иска да вземе парите(в която и да е сфера), но не и да свърши работа. На много тарикатлъци се научихме - и газ-та с графит и бензинът неизвестен...лъжеме се в грамажи...
Значи като си видях филтрите останах потресен. Все едно не се намирам в европейска страна, а зареждам нещото в джунглите на Африка.
Не знам, може и в Бургас да са някакви по-гадни горивата. Днес сменях масло и филтри (маслен, въздушен, горивен) на италианката и горивния си беше в много добро състояние за почти 30-те си хиляди километра.
И не се ли усещаш, че леко обиждаш тези, които не искат на всяка цена да ти вземат парите, както и тези, които не искат да вземат каквито и да е пари, преди да са свършили работа? Не е ли малко грубо да слагаш всички под един негативен знаменател?
toolegittoquit - майстор
Chefo77 написа:
Не знам, може и в Бургас да са някакви по-гадни горивата.
И не се ли усещаш, че леко обиждаш тези, които не искат на всяка цена да ти вземат парите...
Не е вярно. Не ги слагам под един и същи негативен знаменател. Не отричам, че има читави. Казвам, че се напълни с некадърници, които знаят колкото мен, но са с големи претенции и всеки си нацвъкал табела "майстор" незаслужено. Проблемът е, че човек вече не знае на кого да се довери. Има и такива, които са ми вършили работа. А за филтрите - говорех за газ. Графит има колкото да си направя няколко четки за стартера. :-D
Gadnyara - специалист
Този графит на магнитчето ли се задържа? :?
Редовно чета, че има графит, пък не си обяснявам кой го слага в горивото?! :-D Обяснете.
toolegittoquit - майстор
Gadnyara написа:
Редовно чета, че има графит, пък не си обяснявам кой го слага в горивото?
Графитът не е точно графит винаги. Но е нещо черно, лепкаво и мазно. И тая мръсотия е в самият филтър.
nikolov333 - майстор
toolegittoquit написа:
Chefo77 написа:
И не се ли усещаш, че леко обиждаш тези, които.. не искат на всяка цена да ти вземат парите...
Не е вярно. Не ги слагам под един и същи негативен знаменател. Не отричам, че има читави. Казвам, че се напълни с некадърници, които знаят колкото мен, но са с големи претенции и всеки си нацвъкал табела "майстор" незаслужено. Проблемът е, че човек вече не знае на кого да се довери. Има и такива, които са ми вършили работа..... :-D
Chefo77 извинявай човек ама тия " които.. не искат на всяка цена да ти вземат парите..." за мене не са майстори.. Това са по скоро изключително рядко срещани специалисти :partyman:
П.П. Лошото, е че специалист се става с много практика, четене и мислене, а "майстор" става всеки, който има един гараж с инструменти :axe:
Chefo77 - майстор
Съгласен!
Но пък кажи колко специалисти ще работят "по съвети на клиента" и колко ще сложат четки от по левче на стартер, части от Зрънчо и т.н., само и само да удовлетворят искането на клиента да стане максимално евтино?

Тема "Измами с разход на гориво." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: