Всички имаме коли, нали ?
bagera1 - специалист
За съжаление е така. Старата ми кола е с обикновенна газ но е карбуратор. Няма да ти казвам колко хора ме съветваха да слагам и на инжекциона обикновенна... Ужас
DundyTheCroc - майстор
Проблемите с газовите са няколко: неправилно подбрана система, възможно най-евтините компоненти, некадърен монтаж и настройка, никакъв контрол. Ако добавим и калпавата газ и измамите на колонката положението наистина е трагично, иначе газта си е супер екологично и икономически изгодно гориво.
kuger - майстор
Вярно, че беше преди доста години, но си имах документация от някаква газова лаборатория, имаше срок за прегледи. Бутилката два пъти ми я сваляха за изпитание. В талона на колата пишеше, че съм на газ. Сега явно е през куп за грош.

На дизела му правят"клизма" на всеки преглед. Може и карък да съм, че все на мен се пада "пълния" преглед.
crez - майстор
Като си толкова фен на миризливката ми отговори с пълен резорвар колко км. ще изкараш, аз с две алтернативни горива ще изкарам два пъти повече. :lol: Относно газовите уредби, новите и старите нямат почти нищо общо вкл. и безопасност. Новите бутилки не преминават на стрезтест по простата причина че новите технологии за заварки, обработка на вътрешността им е коренно различна от старите.
kuger - майстор
crez написа:
Като си толкова фен на миризливката ми отговори с пълен резорвар колко км. ще изкараш, аз с две алтернативни горива ще изкарам два пъти повече. :lol: Относно газовите уредби, новите и старите нямат почти нищо общо вкл. и безопасност. Новите бутилки не преминават на стрезтест по простата причина че новите технологии за заварки, обработка на вътрешността им е коренно различна от старите.
Смятай, резервоар 60 литра, среден разход 6/100 /по-малко е ,но нищо/. Излиза 1000км., да го сложим 900 км.
Добре ли е?
пп: Обиждам се на "миризливка"! Не кади, всъщност изобщо не кади, не мирише лошо. Все пак е ЕВРО5A, EКO2.
Интересно ми беше, че старата Лагуна 95 год. ,ни еко, ни евро а и тя не пушеше.
crez - майстор
kuger, приятелю не се обиждай нищо лично, просто аз не обичам миризмата на нафта, въпрос на възприятия и асоциации. 60л.бензин 750 км. и 40л.газ 400 км.= 1150км. е пак е нещо.
kuger - майстор
Що да се сърдя? Въпрос на предпочитания.
Бре, мама му стара, не ми дава емотикон за наздраве да турна, бре.
Chefo77 - майстор
crez написа:
kuger, приятелю не се обиждай нищо лично, просто аз не обичам миризмата на нафта, въпрос на възприятия и асоциации. 60л.бензин 750 км. и 40л.газ 400 км.= 1150км. е пак е нещо.
Ама викаш като усетиш някое миризливо Жигули, жената с приятели те дърпа от нея :)
Ами по-скъпо е на нафта, който иска да го отрича. То не виждам и някой да се пъне да го прави.
toolegittoquit - майстор
kuger написа:
toolegittoquit, аз си карам дизела и не плачкам за щяло и не щяло. Поддържам си колата и тя ме слушка. Цената на горивото не ме е спирала да си я карам.
Това е защото не я караш. Или предните мнения, където си "пенсионер", вече без деца на главата и как казваше, че видиш ли ти било далече в Бургас да ходиш в Лидъл и си се надявал да отворят и в Карнобат? Ще ме извиняваш, но прекаляваш. Като почнеш да караш всеки божи ден по 60-100км пак ще те питам за цената на горивото. А и винаги има вариант да си патрон човек с прага на пенсията де..
Има и друго, само да кажа, тъй като подхвана документите. Моята по талон газ няма. И няма да сменям талона, нямам и такъв ангажимент.
Chefo77 написа:
...когато много нашуми някой инцидент.
При мен не може да има изтичане на газ. Евро сонда. И всъщност аз не чакам нещо да гръмне, преди да погледна. Обаче имам фрапантен случай с познат, който сложи изпарител 10-та употреба, маркучи каквито намери и туристическа газова бутилка от 20литра. Без защити, клапани - нищо. :axe:
Chefo77 написа:
Ами по-скъпо е на нафта, който иска да го отрича. То не виждам и някой да се пъне да го прави.
По-скъпо е. С близо 600лв за 10000км. Аз лично бих предпочел тия пари да ги дам за нещо друго. Ако за тия 10,000км смениш изпарител или рейка за 100лв, пак си общо взето на печалба. А 500лв не са като да ги риташ на улицата.
Kirilpm - специалист
crez написа:
Може ли да споделиш какво се е изменило откъм технологиите по заваряване на бутилките.Моята е от червените бомби беларуско производство с надпис ОГНЕОПАСНО,два пъти е сваляна за водна проба и двата пъти издържа без проблем,същата такава пълна с вода съм надувал на 30 атмосфери с леко експиремнтална цел и няма проблем,та мисля че мога да и имам доверие.
А скрудж с уредбата,която не можела да изпусне може да има много здраве,евроклапана спира газта,когато му спреш тока,та докато има захранване до него бутилката щастливо ще си изпуска газ.И за 10ти път повтарям,големия теч на пропан бутан с високо налягане НЕ ПАЛИ колата,по-скоро я заледява,опасни са малките пропуски от системата за ниско налягане,които са след изпарителя и от самия изпарител,както и малък пропуск от тръбичките,там където едва се чува,за лош късмет тези течове се появяват най-често в двигателния отсек,при проблем с изпарителя може да отворите капачката на радиатора и да запалите антифриза без проблем,има достатъчно газ в него :D
А като тръгна да си смятам общия пробег с 50л резервоар и около 42 литра газ в бутилката излиза 42/8 525км и 50/8 625км като и на двете горива завишавам разхода,понеже който смята горивото точно,бяга с туба до бензиностанцията или бута :lol:

Тема "Измами с разход на гориво." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: