Kirilpm написа:Хубавата стока струва пари,независимо на колко години е.Добре. Ти тогава защо не се ожениш за стара баба?

Kirilpm написа:Хубавата стока струва пари,независимо на колко години е.Добре. Ти тогава защо не се ожениш за стара баба?
Chefo77 написа:То закупуването на един автомобил не е само някаква сума, дадена веднъж.Знам. Обаче това, че един автомобил е поддържан не му вдига цената. Това, че на моят съм му сменил всички консумативи - ремъци, масла, парното съм правил, жила на стъкла, централното имаше странности, TPS взех чисто нов, платка-дебитомер, жила, машинки, шибидахове, газовото стегнах - по никакъв начин не значи, че на колата цената се е вдигнала на над 2500лв. Правиш ги тия ремонти, за да ти е на теб комфортно и да можеш да караш днес. Нали разбираш, че като ги наливаш тия пари - нищо не значи. Стара баба колкото и пластични операции да си прави, колкото и гримове да си слага - не младее. Овехтява си и това е.
toolegittoquit написа:Ами с този начин на мислене все ще си останеш мизерник.Ако можеш да купиш "нова" кола за 3000 лева,купи по-стара за 2000 и си отдели останалите за поддръжка за да караш кола.А в масовия случай,човека има пари за кола която струва 3000 лева,тегли кредит и си купува кола за 8,като пазарната и цена е 10,но я е взел на страшна далавера и после се почва псуване на скъпи части,майстори,марки автомобили,рев по форумите и т.н.В твоя случай купуваш си сравнително евтина и здрава работна кола,но не можеш да я поддържаш,почва се рев на лични съобщения намери ми дросел за 50 лева с отстъпка от евро07,консумативите няма да ги сменям,понеже не съм балама да давам излишни пари за нещо което си работи,колата е кофти чупи се много и се завърташ в един омагьосан кръг.Пък това със старата баба са пак твоите тъпи сравнения,с които доказваш нещо сам на себе си,незнайно какво.Една от моите антики скоро ще направи 40 лазарника,все още служи вярно и се кара редовно и минава преглед безпроблемно,на всичко отгоре е с гадно обикновено газово,което гърми и чупи колектори и дебитомери,познай дали ще зарови твоята?Kirilpm написа:Хубавата стока струва пари,независимо на колко години е.Добре. Ти тогава защо не се ожениш за стара баба?Глупости! ЛС, ако имаш да кажеш съществено. Ако ще давам толкова пари за кола 94-ти набор, за колкото мога да си взема кола 2004 набор, ясно е кола ще взема. "Стара" кола се купува само заради цената. Друга причина да си сложиш таралеж в гащите - НЯМА!
Chefo77 написа:Вдига, вдига. Това, че теб не те интересува, че един автомобил е бил поддържан.Според мен за колата и годината й съм дал достатъчно. А ремонтите не вдигат цената. Значи ако я карам 5 години тая кола и има поддръжка за общо 1500лв, трябва да я продам 4000лв, нали така? Ако я карам 10 години - лелеее, тя стана 8000лв. Де да беше така. А мен ме интересува един автомобил дали е бил поддържан, но и съм склонен дребни забележки да пренебрегна на фона на един добър автомобил.
Kirilpm написа:В твоя случай купуваш си сравнително евтина и здрава работна кола..Никога не съм искал дросел. Имам си 2 дросела. Единият могат да ти го продам. Търсех ДАТЧИКА на дросела. Той е един потенциометър. И си го купих ЧИСТО нов. Това не означава, че не бих искал като всеки, ако има възможност, да го взема с отстъпка, по-евтино и да спестя пари. Те не растат по дърветата. И като ще си говорим за хубави части - ако бях взел дебитомер рециклиран, не нов, като върна старият - 200лв. За оригинален TPS - 200лв. Ламбда сонда си намерих универсална, ако бях взел оригинална - 250лв. Извинявай, но ако за тебе това е евтина поддръжка на 20 годишен автомобил. И бъркаш. Не давам по 250лв за части с лепнато лого БОШ или VW. Ако почна да ги давам, все едно поддържам една кола 10 години по-млада. И консумативи сменям - масла, ремъци и т.н. ЛС за останалото. Повече тук по тоя въпрос няма да развивам философии. Ако забелязваш съм написал във форума 20 страници за колата. Ти написа 40 да "четеш конско". Стига спам.
toolegittoquit написа:Ти май не четеш или поне не вникваш в това, което четеш. Не да ремонтираш, а да поддържаш. Ако спукаш гума и я залепиш, това не е поддръжка. Това е ремонт. Да балансираш гумата преди да я сложиш на колата е поддръжка, както и да регулираш сходимостта. Поддръжката означава автомобилът да е в състояние, което не предизвиква ненужни ремонти. Поддръжка е да смениш лагер, щом е започнал да вие, много много преди да блокира. Поддръжка е да смениш маншона, когато го видиш, че е омаслен - нищо, че карето ти е евтино. И ако ти не можеш да направиш разлика между автомобил, който е поддържан и такъв, който просто е каран, има много хора, които могат да я направят. И тях ги интересува историята на колата. Което няма нищо общо с това каквото си вложил в колата, да го търсиш при продажба.Chefo77 написа:Вдига, вдига. Това, че теб не те интересува, че един автомобил е бил поддържан.Според мен за колата и годината й съм дал достатъчно. А ремонтите не вдигат цената. Значи ако я карам 5 години тая кола и има поддръжка за общо 1500лв, трябва да я продам 4000лв, нали така? Ако я карам 10 години - лелеее, тя стана 8000лв. Де да беше така. А мен ме интересува един автомобил дали е бил поддържан, но и съм склонен дребни забележки да пренебрегна на фона на един добър автомобил.
toolegittoquit написа:АЗ винаги съм казвал,че Искам да карам СТАРА кола и да ч..кам СТАРА к..рва......щото и двете знаят точно какво могат...Kirilpm написа:Хубавата стока струва пари,независимо на колко години е.Добре. Ти тогава защо не се ожениш за стара баба?Глупости! ЛС, ако имаш да кажеш съществено. Ако ще давам толкова пари за кола 94-ти набор, за колкото мога да си взема кола 2004 набор, ясно е кола ще взема. "Стара" кола се купува само заради цената. Друга причина да си сложиш таралеж в гащите - НЯМА!
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: