Колеги здравейте!
Днес най-накрая реших да пусна каминката BURNit Comfort PM 13+
Реших 1во да сменя малко настройките , които майстора ми вкара първоначално.
Камината модулира по температурата на водата , задал съм й 60 градуса.
1во реших да я пусна на 5та степен , но установих че от 5 максимална степен като стигне 60 градуса и преминава директно в режим на модулация. Температурата пада бързо примерно до 55-54 градуса , степента автоматично скача отново на 5та и така се заформя един цикъл
Дадох сега на Автоматичен режим и вече преди да стигне 60те градуса започва да намаля степените - 4 след това 3та , като през повечето време задържа 4та степен. В степен на модулация съм задал времето за подаване на пелети 0,8 , а степентта на вентилатора 1200об. Като влезе в режим на модулация водата истива доста бързо и за има няма 5 минути пак започва от 5та степен защото водата е паднала на примерно 54 градуса
Сравних стойностите спрямо стария модел 15кВ , но има доста голяма разлика в тях, пробвах нещо подобно от колегата @benimm8808 но повече от 46 градуса не искаше да вдигне
Да споделите някаква методика , която да следвам при настойката на каминката.
Ето заводските стойности за 5те степени и до тях / моите
Меню на шнека
Мощност 1 - 1s/0,7s
Мощност 2 1,6s/1s
Мощност 3 - 2,3s/1,6s
Мощност 4 - 2,9s/2s
Мощност 5 - 3,9s/3,2s
Режим Модулация - 1,3s/0,8s
В тази си конфугурация подържа 55-56 градуса и работи само на 4та степен , температурата на изходящите газове 102-105 градуса
Днес най-накрая реших да пусна каминката BURNit Comfort PM 13+
Реших 1во да сменя малко настройките , които майстора ми вкара първоначално.
Камината модулира по температурата на водата , задал съм й 60 градуса.
1во реших да я пусна на 5та степен , но установих че от 5 максимална степен като стигне 60 градуса и преминава директно в режим на модулация. Температурата пада бързо примерно до 55-54 градуса , степента автоматично скача отново на 5та и така се заформя един цикъл

Дадох сега на Автоматичен режим и вече преди да стигне 60те градуса започва да намаля степените - 4 след това 3та , като през повечето време задържа 4та степен. В степен на модулация съм задал времето за подаване на пелети 0,8 , а степентта на вентилатора 1200об. Като влезе в режим на модулация водата истива доста бързо и за има няма 5 минути пак започва от 5та степен защото водата е паднала на примерно 54 градуса

Сравних стойностите спрямо стария модел 15кВ , но има доста голяма разлика в тях, пробвах нещо подобно от колегата @benimm8808 но повече от 46 градуса не искаше да вдигне

Да споделите някаква методика , която да следвам при настойката на каминката.
Ето заводските стойности за 5те степени и до тях / моите
Меню на шнека
Мощност 1 - 1s/0,7s
Мощност 2 1,6s/1s
Мощност 3 - 2,3s/1,6s
Мощност 4 - 2,9s/2s
Мощност 5 - 3,9s/3,2s
Режим Модулация - 1,3s/0,8s
В тази си конфугурация подържа 55-56 градуса и работи само на 4та степен , температурата на изходящите газове 102-105 градуса