Здравейте,за да не отварям нова тема ще пиша тук.От доста време искам да си взема оберфреза за да я направя настолна и докато нямах нито една сега имам две.Едната я купих нова, Енхел с цанга 6 и 8 мм. а другата бях поръчал преди време на един познат от Англия ако излезе нещо да ми вземе и преди няколко дни ми носи една ROUTER.Доста запазена но само с една цанга 6,3 мм.и сега съм пред дилема коя да си оставя,и двете са на една цена.забравих да кажа че ще се ползва за хоби нужди.Кои фрезери се намират по лесно ,най добре ще е ако си намеря и цанга 8мм. но ми се струва трудно ще стане.
Всичко за дърводелството
petrov_
- специалист
2436 мнения в "Фреза и оберфреза."
ZEDYCUS
- майстор
На айнхела са по удобни дръжките, на пръв поглед. На вилата един по стар модел на Айнхел в дървена кутия бяха, седи монтиран от 7-8 години и още е здрав, с него съм направил повечето дървении по вилата. Прецени и виж кое ще ти допадне за ползване. Масови са 8мм в Бг, по английско има от всички видове, инчови и метрични.
griffin
- майстор
petrov_ написа:Ще потърся някой със скил и ще пробвам,според вас сивата по ли е добра.Една от веригите по френско има инструменти с точно такова Р на етикета, доколкото съм попадал по форумите на мнения за тази марка не е от най-предпочитаните тук, мисля че и в англия има подобни, но там какво е положението с качеството не мога да кажа. Сивата с цанги за 6-8 ако намериш ще ти излезе по скъпа.
petrov_
- специалист
griffin написа:Сивата изглежда поне на външен вид по професионална.petrov_ написа:Ще потърся някой със скил и ще пробвам,според вас сивата по ли е добра.Една от веригите по френско има инструменти с точно такова Р на етикета, доколкото съм попадал по форумите на мнения за тази марка не е от най-предпочитаните тук, мисля че и в англия има подобни, но там какво е положението с качеството не мога да кажа. Сивата с цанги за 6-8 ако намериш ще ти излезе по скъпа.
krasko_ood
- специалист
elatanassov написа:Здравейте,Здравей,
към момента вниманието ми привлича един комплект фрезери на FERM, на стойност 62 лв., безплатна доставка. Ако някой има впечатления, добри или лоши, за тези продукти нека сподели или пък сподели какво ползва. Благодаря предварително !
Когато си купувах моята оберка, а тя е FERM с нея си поръчах и комплект фрезери - 20 броя, същите за които ти пишеш. Вършат ми работа но понеже доста ги тествах в ПДЧ и ламинат - ти я правите доста ги захабих.
Така, че вършат работа. Просто трябва да не ги зориш.
abaro
- помощник
Здравейте,
За първи път пиша в този форум, но досега научих от него доста неща.
Купих си оберфреза RTR, която на външен вид и технически характеристики е клонинг на английската марка Silverline. Фрезата е с цанги 8 и 12мм, но идеята ми е да си добавя и цолови цанги. Преди да ги поръчам окончателно, искам да помоля някой, ако има фреза Silverline, да измери двата диаметъра на цангата - d и D, за да не се окаже че китайците са спретнали някой анадолски номер.
Благодаря предварително!

За първи път пиша в този форум, но досега научих от него доста неща.
Купих си оберфреза RTR, която на външен вид и технически характеристики е клонинг на английската марка Silverline. Фрезата е с цанги 8 и 12мм, но идеята ми е да си добавя и цолови цанги. Преди да ги поръчам окончателно, искам да помоля някой, ако има фреза Silverline, да измери двата диаметъра на цангата - d и D, за да не се окаже че китайците са спретнали някой анадолски номер.
Благодаря предварително!

amesa
- специалист
abaro написа:Здравейте,Здравей, и добре дошъл!
Купих си оберфреза RTR... Фрезата е с цанги 8 и 12мм, но идеята ми е да си добавя и цолови цанги.

Аз го играх този този номер преди две седмици и не можах да намеря 1/2 цанга за RTRMax RTM378. Накрая си взех от Тека (http://www.teka-bg.com/) комбинацията от удължител + цанга-адаптер, за да я докарам то 12,7 мм.
За улеснение, това са ID-тата на двете: 796.002.00 и 796.627.00
Легнаха ми около 50 лева.
Още не съм ги пробвал, но EDI може да каже неговите дали са същите.
Със здраве!
Тема "Фреза и оберфреза." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература