Най - вълнуващия въпрос зимно време.
zlatev2000 - специалист
Добре де ясно е че за да стоплиш 60 градуса и 70 градуса разхода е различен, обаче помислете малко.
Ще преместиш датчика на изхода и ще показва 60 вместо 70 градуса ок, да ама за да стане на изхода 60 котела пак трябва да е на 70 нали се сещшате, просто няма да имаш датчик който да ти го покаже.
Просто няма от къде да дойде тази топлина освен от пелетите.
Единственето което се печели е промяна на показанията и душевно успокоение че си на 60 градуса на дисплея а пък е по-топло от преди.
adesio - специалист
zlatev2000 написа:
Добре де ясно е че за да стоплиш 60 градуса и 70 градуса разхода е различен, обаче помислете малко.
Ще преместиш датчика на изхода и ще показва 60 вместо 70 градуса ок, да ама за да стане на изхода 60 котела пак трябва да е на 70 нали се сещшате, просто няма да имаш датчик който да ти го покаже.
Единственето което се печели е промяна на показанията и душевно успокоение че си на 60 градуса на дисплея а пък е по-топло от преди.
Много си прав... Край
benimm8808 - специалист
zlatev2000 написа:
Колегата се опита да обясни,че така поставен датчика не отчита правилно температурата.На дисплея показва 70 гр., а реалната вода излизаща от камината е 60гр.При смяна на положението на датчика(изхода на камината)-при показване на дисплея 60гр.-толкова си и излизат от камината.Не е все едно дали температурата в радиаторите е 70гр. или 60гр.Мисля,че по нататък сам ще си обясниш последователноста от по ниската(невярна) температура във водната риза.

Поздрави
pepo7603 - помощник
Здравейте,и аз да споделя моето мнение.Руския саит много ми помогна,направих настройките по него с изключение на подаването на пелети ,намалих го с 0,2 и load минус 0,6 сега в студа съм на 2 чувала,63гр.на водата,24гр. в 100кв. къща .на 3та степен.За първи сезон я ползвам и засега ядове нямам/дай боже/.

:partyman:
bondo77 - напреднал
pepo7603 написа:
Здравейте,и аз да споделя моето мнение.Руския саит много ми помогна,направих настройките по него с изключение на подаването на пелети ,намалих го с 0,2 и load минус 0,6 сега в студа съм на 2 чувала,63гр.на водата,24гр. в 100кв. къща .на 3та степен.За първи сезон я ползвам и засега ядове нямам/дай боже/.

колега сподели малко повече за твоите настройки
zlatev2000 - специалист
benimm8808 написа:
zlatev2000 написа:
Колегата се опита да обясни,че така поставен датчика не отчита правилно температурата.На дисплея показва 70 гр., а реалната вода излизаща от камината е 60гр.При смяна на положението на датчика(изхода на камината)-при показване на дисплея 60гр.-толкова си и излизат от камината.Не е все едно дали температурата в радиаторите е 70гр. или 60гр.Мисля,че по нататък сам ще си обясниш последователноста от по ниската(невярна) температура във водната риза.

Поздрави
Колегата adesio чак пък се обиди :). Аз не казвам че това което твърдите не е вярно, просто искам да си го обясна защо се получава така ако е вярно....и честно казано немога.
Нали температурата на изходящата вода е в пряка функция с температуарта на котела. Тоест ако искаш да имаш 60 градуса на изхода трябва да имаш по-висока Т в ризата.(щом има разлика 10 градуса)
Просто не разбирам как ще се получи по икономично. Ако можете да ми го обясните мился че ще е полезно за доста хора.Даже ще си го преместя и аз след гаранцията.

Другото което се чудя е , след преместването на датчика на изходящата тръба и кръга е затворен помпата не работи и през тази тръба не минава вода....как ще разбере помпата че в ризата е станало 45 градуса и трябва да се пусне? При положение че през изходната тръба/датчика не се върти водата която вече е стоплена в ризата.
chungata - специалист
bondo77 написа:
pepo7603 написа:

колега сподели малко повече за твоите настройки
Кажи и кой е руският сайт, да черпим и ние малко инфо от там . :partyman:
Keks@ - помощник
Здравейте,искам да се включа и аз или по скоро да помоля за помощ наистина спешна.Камната ми е бурнит 23кв как мога да намаля интервала на пелетите,че ми създава проблем тоест пуска по много и не успява да ги изгори.Звънях на човека който ми я свърза отказа да дойде защото в от съседвн по голям град, и така аз съм сама с 2 деца отопляваме се на ток в момента защото камината ни е в гаранция а няма кой да дойде да я погледне.Ако някой може да ми обясни как да я настроя ще съм много. Благодарма :)
mimitoni - специалист
Keks@ написа:
Здравейте,искам да се включа и аз или по скоро да помоля за помощ наистина спешна.Камната ми е бурнит 23кв как мога да намаля интервала на пелетите,че ми създава проблем тоест пуска по много и не успява да ги изгори.Звънях на човека който ми я свърза отказа да дойде защото в от съседвн по голям град, и така аз съм сама с 2 деца отопляваме се на ток в момента защото камината ни е в гаранция а няма кой да дойде да я погледне.Ако някой може да ми обясни как да я настроя ще съм много. Благодарма :)
Ако намериш време прочети темата от началото. Ще ти бъде от полза. След това позвъни по телефона на някои от колегите. Бъди сигурна,че ще ти помогнат :)
Keks@ - помощник
За първи път тая вечер си позволих да се поровя в менюто и да съм чесна нищо подобно не намерих там с това което успях на части да прочета от тук.Утре ще разгледам по подробно

Тема "Настройки на BURNit Comfort PM 23" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: