adesio написа:OК. Приемам, че датчика може и да не е верен. Но като казвате,че са идентични как така този за въздуха при мен не дава отклонрние повече от 1гр. в сравнение с един дигитален и един живачен(с такива съм сравнявал). И от къде идва тази грешка в отчитането? Нали самия датчик е върху водната риза? И какво го кара да си изправи показанията, като го сложите върху тръбатана изх. вода? Задавам тези въпроси защото искам да си изясня цялостно този "казус", а и да имам реални показания на дисплея, за което явно трябва да се премести датчика.zlatev2000 написа:отчита си много добре дори. От там разбира по същия начин по който и на ризатаadesio написа: Колега проблема с датчика не е,че се губят 10 гр. от темп.на водната риза до изхода,а че датчика не отчита реалната температура във водната риза.Датчика(водния) преставлява една медна тръба сплескана от единия края и в нея е забит същия датчик като въздушния.Реално са единтични двата датчика.Колегата adesio,твърди че след като е преместил датчика и го е увил добре на изходящата тръба показва вече реалната температура.Склонен съм да му вярвам,защото имам бойлер със серпентина вързан към камината,на който тръбния път от камината е около 2 метра,и е с Натурела управление.Градусите показващи се от датчика на Натурела на входа на бойлера са с 8 градуса отклонение от камината. 65гр. на камината,57гр. на бойлера.Това ме кара да мисля,че показанията на камината не са реални.
Поздрави.[/quote поставен там от завода не му е мястото там. Това е.....
За датчика ясно ,ама кажете от къде помпата разбира че е станало 45 градуса за да се пусне като го преместиш на изходящата тръба и топла вода няма там докато не тръгне помпата?
benimm8808 написа:Даите идея как да разглобя страничните капаци без да се налага да се "деинсталира" камината, а така както си е вързана? До сега съм я чистил от отвора под огнището и отгоре през димогарните тръби. Видях, че капаците са на болтове завити отвъртре и нямам идея как да го стигна за развиване, а след това и за завиванеgrants написа:Колеги да попитам тук , камината е от новите модели 13 + , но мисля че някой може да се е сблъсквал с подобен проблем и на по-старата.Отваряй капаците(страничните) и почиствай от технологичните отвори + горния капак.Само незнам как ще свалиш десния панел.
Камината я паля активно по цял ден от началото на м.Декември. До сега съм изгорим максимум 3-40 чувалчета. ...............
........Някакви съвети и препоръки да дадете , ще съм благодарен![]()
Поздрави !![]()
Поздрави.