Най - вълнуващия въпрос зимно време.
chungata - специалист
adesio написа:
zlatev2000 написа:
adesio написа:
Колега проблема с датчика не е,че се губят 10 гр. от темп.на водната риза до изхода,а че датчика не отчита реалната температура във водната риза.Датчика(водния) преставлява една медна тръба сплескана от единия края и в нея е забит същия датчик като въздушния.Реално са единтични двата датчика.Колегата adesio,твърди че след като е преместил датчика и го е увил добре на изходящата тръба показва вече реалната температура.Склонен съм да му вярвам,защото имам бойлер със серпентина вързан към камината,на който тръбния път от камината е около 2 метра,и е с Натурела управление.Градусите показващи се от датчика на Натурела на входа на бойлера са с 8 градуса отклонение от камината. 65гр. на камината,57гр. на бойлера.Това ме кара да мисля,че показанията на камината не са реални.

Поздрави.[/quote поставен там от завода не му е мястото там. Това е.....

За датчика ясно ,ама кажете от къде помпата разбира че е станало 45 градуса за да се пусне като го преместиш на изходящата тръба и топла вода няма там докато не тръгне помпата?
отчита си много добре дори. От там разбира по същия начин по който и на ризата
OК. Приемам, че датчика може и да не е верен. Но като казвате,че са идентични как така този за въздуха при мен не дава отклонрние повече от 1гр. в сравнение с един дигитален и един живачен(с такива съм сравнявал). И от къде идва тази грешка в отчитането? Нали самия датчик е върху водната риза? И какво го кара да си изправи показанията, като го сложите върху тръбатана изх. вода? Задавам тези въпроси защото искам да си изясня цялостно този "казус", а и да имам реални показания на дисплея, за което явно трябва да се премести датчика.
benimm8808 написа:
grants написа:
Колеги да попитам тук , камината е от новите модели 13 + , но мисля че някой може да се е сблъсквал с подобен проблем и на по-старата.
Камината я паля активно по цял ден от началото на м.Декември. До сега съм изгорим максимум 3-40 чувалчета. ...............
........Някакви съвети и препоръки да дадете , ще съм благодарен :)

Поздрави !
Отваряй капаците(страничните) и почиствай от технологичните отвори + горния капак.Само незнам как ще свалиш десния панел. :axe:
Поздрави.
Даите идея как да разглобя страничните капаци без да се налага да се "деинсталира" камината, а така както си е вързана? До сега съм я чистил от отвора под огнището и отгоре през димогарните тръби. Видях, че капаците са на болтове завити отвъртре и нямам идея как да го стигна за развиване, а след това и за завиване :? :? :?
grants - специалист
benimm8808 написа:
Отваряй капаците(страничните) и почиствай от технологичните отвори + горния капак.Само незнам как ще свалиш десния панел. :axe:
Поздрави.
Предполагам , че с разглобяване ще разбера кое да изчистя :lol: До сега само съм я отварял отзаде и отгоре да видя контролера и какво е навързано по него. Страничните капаци (декоративните) не съм ги свалял обаче , десния както помниш е на около педя до стената , това място дали ще е дсотатъчно :?
А варианта с кофти чувалчета от кофти партида отпада ли ?

Поздрави !
adesio - специалист
grants написа:
benimm8808 написа:
Поздрави.
Предполагам , че с разглобяване ще разбера кое да изчистя :lol: До сега само съм я отварял отзаде и отгоре да видя контролера и какво е навързано по него. Страничните капаци (декоративните) не съм ги свалял обаче , десния както помниш е на около педя до стената , това място дали ще е дсотатъчно :?

Поздрави !
Щом си я отварял отзад. Махаш панелите задните и отгоре и ще ги видиш отстрани капачетата и си готов
benimm8808 - специалист
grants написа:
benimm8808 написа:
Поздрави.

Поздрави !
Педя от стената ще ти стигне за да го разглобиш,но да го бръкнеш с прахосмукачката едва ли!
При мен съвсем случайно се получи,че при разглобяването на капаците се бърка и с прахосмукачката,чист късмет.Изобщо не съм знаел за тея отвори ,и че трябва да се оставя място за да се чистят.
Относно партидата на пелети-божа работа,никой незнае към материал е слагал в даден момент производителя.Тая година забелязвам на мойте пелети(с.Скаравена),че са една идея по тъмни от миналата година и дължината им е по голяма,което е проблем в даден момент когато попаднат в шнека.Иначе като качество да същите.
Последна промяна от benimm8808 на пет яну 08, 2016 2:30 pm, променено общо 2 пъти.
benimm8808 - специалист
chungata написа:
Даите идея как да разглобя страничните капаци без да се налага да се "деинсталира" камината, а така както си е вързана?
Ако от ляво или дясно е близо до стена-лошо,ще трябва да я откачаш.Иначе се маха горния панел от шестограмите,после на страничните панели в долния край има болчета М 6mm. с ключе 10 бъркаш отдолу(дъното-напипваш ги) и ги развиваш.От задния край развиваш видийте,които са хванати към страничния панели и се маха самия панел-не е сложно.

Поздрави.
Последна промяна от benimm8808 на пет яну 08, 2016 4:00 pm, променено общо 2 пъти.
benimm8808 - специалист
chungata написа:
OК. Приемам, че датчика може и да не е верен. Но като казвате,че са идентични как така този за въздуха при мен не дава отклонрние повече от 1гр. в сравнение с един дигитален и един живачен(с такива съм сравнявал). И от къде идва тази грешка в отчитането? Нали самия датчик е върху водната риза? И какво го кара да си изправи показанията, като го сложите върху тръбатана изх. вода?
Нали се сещаш,че датчика е пъхнат просто в една медна тръбичка без дори да е уплътнен,при най малкото преместване или размърдване и показанията са различни.Имах подобен казус това лято със соларната си система ,управлението на Натурена си идва с 4 датчика.Един за горна точка на бойлера,един в средата, един за долна точка и един долълнителен за камината.Тъй като ползвам Натурелата на бойлер ТЕСИ 200л. мога да използвам само 2-та датчика в горна и средна точка на бойлера(така са го направили от ТЕСИ) и другите 2 ми остават свободни.Реших да ги монтарам на входната и на изходната тръба на соларната серпентина за да вида какви градуси реално остават в бойлера след като е минала водата през серпентината.Оказа се ,че датчика на входящата вода не съм го закрепил(поставил) добре и показваше ,че водата в панелите е 75гр.(примерно),а на входа на бойлера е 67гр.ТОВА СА 8 ГРАДУСА РАЗЛИКА,ЗА РАЗТОЯНИЕ 6-7 метра,и бях се побъркал.Махнах датчика от ампулата и го вързах директно на медната тръба с замозалепващо се алуминиево фолио и разликата стана 1гр.,което е нормално за такъв тръбен път.

Сега за камината,единственото което може да забави малко пускането на помпата след преместването на датчика е,че ще има известно забявяне докато топлината се разпредели и отиде до тръбата,все още не съм го пробвал,но колегата adesio твърди,че става и няма разлика в пускането на помпата.

Поздрави
chungata - специалист
benimm8808 написа:
chungata написа:
Даите идея как да разглобя страничните капаци без да се налага да се "деинсталира" камината, а така както си е вързана?
Ако от ляво или дясно е близо до стена-лошо,ще трябва да я откачаш.Иначе се маха горния панел от шестограмите,после на страничните панели в долния край има болчета М 6mm. с ключе 10 бъркаш отдолу(дъното-напипваш ги) и ги развиваш.От задния край развиваш видийте,който са хеаната към страничния панели се маха самия панел-не е сложно.

Поздрави.
:prayer: :partyman: Утре се захващам.
pepo7603 - помощник
http://wirbel.nethouse.ru/static/000/00 ... c6acce.pdf
това са руските настройки,аз намалих подаването на пелети с 0,2,и load мие на минус 0,6
grants - специалист
Колеги ето резултата от работата на камината , последно я чистих Сряда следобеда , резултатите стават все по-зле и по-зле :axe:
Изображение

Переодичното самопочистване е през 30 минути , но явно и то не помага. Доста се чудя дали последните чувалчета , които пробвам са от някаква кофти партида , защото в кошничката(на горелката) като тръгна да я чистя има направо втвърдени буци и като ги разроня е все едно пясък :shock:
Нищо де тая вечер ще сменя пелетите , а утре следва основно почистване :)

Поздрави на всички ! :)
benimm8808 - специалист
Белия нагар по стените не трябва да те притеснява,чистиш и продължаваш.И при мен на 3-тия ден има буци пепел.Но винаги пепелника ми е празен(изключвам дъното),това на смимката пълен пепелник ли е,че не се вижда добре.Ако да сменяй пелетите.

Тема "Настройки на BURNit Comfort PM 23" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: