Най - вълнуващия въпрос зимно време.
zlatev2000 - специалист
benimm8808 написа:
Извинявай, но с каква камина си и горе долу какви мощности?
Това което казваш и в заводските го няма.
Колега това е тема за 15 и 23kW.
Аз съм с 23kW.
Незнам от къде черпиш информация за настройките на 15 и 23kW,но в инсталаторската инструкцията за 1 степен за 15kW въздуха е 1650об.,за 23kW на 1 степен е 1700об.
Пробвал съм на 1 степен да карам с 1250об. и имах проблеми-гаснеше и правеше много нагар.В момента на 1 степен съм 1500об.,а темп. на изходящите газове е 72-78гр.
Колегата е абсолютно прав за вентилатора. Послушайте го и недейте правете вентилатор на 1 ва степен под 1500 об.

Аз си правих доста експерименти с оборотите и всичко под 1500 об. води до аларма SAFETY TERMAL .дори при напълно изчистена печка.
Да не говорим че стъклото ставаше черно за 2 часа работа.
Мойте обороти в момента са както следва 1500 /1600/1700/1800/1900 .

Относно разхода в студеното 40 кг на 24 часа нон стоп горене, управление по вода на 61 градуса, в стаите около 22,- 26 в хола при камината. Темп на изходящите 86 -120 (на 5 та степен на пелети 2,6) .
nakovk - помощник
Аз също съм мислил по този въпрос с изрязването на страниците, но мисля самите парчета да използвам и да направя нещо като капачката за наливане на гориво при автомобилите.
За целта ще изрежа отворите с възможно най-тънък диск на флекса и от вътрешната страна ще залепя две панти от мебелни вратички с талоподаващо. А от другата страна може да се постави магнит върху приспособена ламаринка за правилно затваряне.
ivoto - специалист
benimm8808 написа:
Режеш отвор в страницата, после взимаш размера на светлия отвор(изрязания),режеш на лазер(може и с шлайф) ламарина по голяма от светлия отвор с по 5 см. с 4 отвора(5.2мм) по крайщата.Ламарината гледай да не е по дебела от 0.8мм за да може да хване дъгата на страницата,налагаш я в/у светлия(изрязан) отвор равномерно и бележиш с маркер по 4 -те края в отворите в/у страницата.Дупчиш с бургия 7мм. и слагаш 4 бр. НИТ ГАЙКИ с резба М5,налагаш ламарината( боядисай си я прахово или с спрей с цвят по избор) и завиваш 4-те болчета М5. Бих ти препоръчал за болчета ISO7380(напиши в google) стоят семпло и естетично.

Поздрави.

Май така ще стане... даже хич няма да боядисвам, ами ще остава капаците с естествения си вид на матова неръждавейка... Ще им изрежат хубави прорези на лазер...

Относно шлаката - в момента в който започне да се трупа, значи въздухът е в недостиг и димогарните тръби са за чистене. Това лошо горене е единствено и само от липса на въздух. Дали от оборотите на вентилатора, дали от димогарните тръби, дали от комина - няма кслород.
kafaka - специалист
ivoto написа:
benimm8808 написа:
Режеш отвор в страницата, после взимаш размера на светлия отвор(изрязания),режеш на лазер(може и с шлайф) ламарина по голяма от светлия отвор с по 5 см. с 4 отвора(5.2мм) по крайщата.Ламарината гледай да не е по дебела от 0.8мм за да може да хване дъгата на страницата,налагаш я в/у светлия(изрязан) отвор равномерно и бележиш с маркер по 4 -те края в отворите в/у страницата.Дупчиш с бургия 7мм. и слагаш 4 бр. НИТ ГАЙКИ с резба М5,налагаш ламарината( боядисай си я прахово или с спрей с цвят по избор) и завиваш 4-те болчета М5. Бих ти препоръчал за болчета ISO7380(напиши в google) стоят семпло и естетично.

Поздрави.

Май така ще стане... даже хич няма да боядисвам, ами ще остава капаците с естествения си вид на матова неръждавейка... Ще им изрежат хубави прорези на лазер...

Относно шлаката - в момента в който започне да се трупа, значи въздухът е в недостиг и димогарните тръби са за чистене. Това лошо горене е единствено и само от липса на въздух. Дали от оборотите на вентилатора, дали от димогарните тръби, дали от комина - няма кслород.
Колега!Пусни снимки като го направиш,че и аз ще правя подобен капак само,че моята е 15 с цял капак отгоре и него мисля да го режа,че всеки път по 5 винта и напасване след това..... Успех!
zlatev2000 - специалист
Според мен с тези красиви ревизии (инокс, болчета по ИСО и.тн.) ще развалите цялостния "оригинален дизайн" на световната марка BURNIT .
За да се запази духа и стила на BURNIT, трябва да се изреже отвора леко накриво, в никакъв случай с прави ъгли, от ръждива ламарина за капачки за буркани , в никакъв случай по-дебела, и на последно място но най-важното според мен е да захване тоя капак задължително със самонарезки и задължително накриво. А за по-сръчните задължително самонарезката трябва да се забие и в нещо друго отзад , я стената на горивната каменра я някой друг елемент ...
Само по-този начин ще имате автентино изглеждаща печка на която няма да си личи ще сте барали Вие нещо.
:-D :-D :-D :-D :-D
ivoto - специалист
:prayer:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Моята все пак е от първите 23-ки, и са ми спестени разни пепелници от ламарина и капаци залепени с термо силикон :mrgreen:

Но и до ден днешен ме измъчва мисълта - какво в тази печка я е направило да струва 3 бона? 8-[ вече трети сезон...
benimm8808 - специалист
ivoto написа:
:

Но и до ден днешен ме измъчва мисълта - какво в тази печка я е направило да струва 3 бона? 8-[ вече трети сезон...
Има намаляваща прогресия в цената и все пак,Ти си я купил за 3000 преди 2 години,Аз дадох миналата година 2700(след бая отстъпки :shock: :shock: :? ),колегата Златев да каже колко я е взел тая година. :partyman:
grants - специалист
Колеги да се похваля днес като чистих камината след 1 ден позлване като видях кошничката беше празна (почти).
Изображение

Прави ми впечатление , че и отделената пепел в горивната камера там около бункера е горе долу колкото преди правеше за 2-3 дни :lol: Явно сега се получава по-добро изгаряне като увеличих винтелатора.
Разхода ми за вчера е 18кг/24ч , повишил се е с килограм два но и настройките са други и вдигнах температурата на 55 градуса де.

Поздрави !
adesio - специалист
benimm8808 написа:
ivoto написа:
:

Има намаляваща прогресия в цената и все пак,Ти си я купил за 3000 преди 2 години,Аз дадох миналата година 2700(след бая отстъпки :shock: :shock: :? ),колегата Златев да каже колко я е взел тая година. :partyman:
aз моята сам я купил още по евтино ,но цената е спекулативна .....
benimm8808 - специалист
adesio написа:
benimm8808 написа:
ivoto написа:
:

aз моята сам я купил още по евтино ,но цената е спекулативна .....
Човека от, който си я купил и на мен ми я давеше на много добра цена,но момента в който реших да си взимам му звънях няколко дена подред,но неможах да се свържа с него и си я купих от Пловдив от БГ ТЕРМ.Всеки търговец сам определя печалбата си,но щом можех да я взема на цена от 2400лв.,когато навсякъде вървеше по 3000лв миналата година,говори че себестойността на камината е около 2000лв.

Тема "Настройки на BURNit Comfort PM 23" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: