Всичко за дърводелството
mavryt4o - майстор
KOLOBAR написа:
Шаблон си купих, но тая пласмаса неми се вижда надеждна, затова си направих от 5мм дебела стомана- 600мм дължина.Но друго да споделя, Гратовите зъби които неса заоблени в дъното дават по здрава сглобка. Затова опитайте с двойните шаблони. Освен това с шаблон се правят зъб по зъб- девет дена осем часа- при голяма бройка, писва. По разумно е да се събере многошпинделна система при която с 1-2 манипулации да излиза цялото назъбване. Сега и аз да питам нещо друго- Каква евтина фреза бихте ми препоръчали с цанга 12,7 или 12мм в краен случай, освен Райдер от 1800 вата.
То по тая логика дай всички да си купим снс и нищо да не пипаме.Аз го правя за кеф и предпочитам даже с триона до края наистина става по- здраво,шаблона го направих не да отмятям бройки а да го направя в духът на форума.
KOLOBAR - напреднал
Разбирам, приемам твоите аргументи. Позиции много, но вече неми се дискутира в подобна посока.
mavryt4o - майстор
KOLOBAR написа:
Разбирам, приемам твоите аргументи. Позиции много, но вече неми се дискутира в подобна посока.
:2thumbs: Така е има си любители има и хора които това им е работата нормално е да се стремят да си улесняват живота.
velinsl - специалист
Kasap написа:
Хайде готово - набръмбаляках се с лидълката + сета 12 фрезерки на Спарки.
На каква цена я взе?
Като гледам Спаркито е по-малко от 15лв. по-евтино от Макитата. Пуснах 3 клипчета в ютуб руснаците и в трите използват спарки, ама 205. Сигурно не са лоши, за да ги използват и руснаци.
Kasap - специалист
velinsl написа:
Kasap написа:
Хайде готово - набръмбаляках се с лидълката + сета 12 фрезерки на Спарки.
На каква цена я взе?
Като гледам Спаркито е по-малко от 15лв. по-евтино от Макитата. Пуснах 3 клипчета в ютуб руснаците и в трите използват спарки, ама 205. Сигурно не са лоши, за да ги използват и руснаци.
На нормалната си цена я взех - от магазина. Талашита обаче не им понася добре на фрезерите. Особено лепилото за кантове се полепва супер гадно по тях, та трябва да се внимава. Иначе успях да докарам вече масенка в работен вид, та мога вече да извършвам някакви елементарни дейности - само време да остане.
П.С. Благодаря на ЕДИ за безценните съвети! =D> :partyman:
Генчев - напреднал
[]Здравейте, от прочетеното до тук виждам,че има доста съфорумци който са на ти с оберфрезите та имам следното питане ,искам да си взема по-голяма (мощна)фреза и се спрях на Бош GMF1600CE ще помоля някой ако има преки наблюдения да ги сподели тук.
Предварително благодаря.
Николай Николов - специалист
Голяма, хубава и скъпа. Зависи каква работа искаш да вършиш се нея. Ако е за стациониране на маса, според мен е излишно скъпа, тъй като половината от функциите и няма да ги ползваш :|
Генчев - напреднал
Да точно за маса ще я ползвам,имам Макита 700w но май идва слабичка ,та за това се замислих за нещо по добро с 12мм. цанга.Относно функцийте който няма да мога да използвам не бях помислил но все пак нали е с две основи бързо може да се свали от масата и да се ползва.
Николай Николов - специалист
Моето мнение е, че трябва да си имаш отделна машина за масата, която да е постоянно закрепена там и друга, която да е по-удобна за ръчна работа (която вече имаш). Ако за теб е удобство да имаш мощна машина, която може и в маса да сложиш - действай. Зависи и от интензитета на работа, но определено откачането и закачането за мен е недостатък. Две машини са по-гъвкави от една.
Генчев - напреднал
Това ми е идеят, да имам втора която ще е на масата ,но пък толко скъпа май найстина не си заслужава, ще погледна и други фрези може би Спарки при тях четох някъде в форума,че инат и инчови цанги на добра цена. :mrgreen:

Тема "Фреза и оберфреза." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: