Всички имаме коли, нали ?
Kirilpm - специалист
toolegittoquit написа:
Kirilpm написа:
Напъни я на прав път с 140-150 и гледай какво става със стрелката на водата
Колата си върви със 140 без стрелката на водата да се дига повече от нормалното. Работата е, че след 140 имаш чувството, че ще излетиш. Ще я карам и за баланс на гуми, че нещо при висока скорост бие.
п.п Дори като карам бързо, стрелката си пада до М-а на скалата... Ако чакам извънградско парно, ще умра от студ. :lol: Явно трябва да се гледа и термостата. :partyman: Е*л съм го, то ей са ша са стопли. :drinkers:
Да си върви с 140 значи да можеш да тръгнеш от Бургас за Пловдив и да си поддържаш 140,тогава ще те питам дали няма да хвърли водите.А за твоята поддръжка хич недей отваря дума,че само се излагаш.Твоето е закърпване,поддръжката е нещо съвсем различно и се прави на кола годна за движение,при твоите коли правилния подход е частична реставрация.
Последна промяна от Kirilpm_old на вт мар 15, 2016 10:02 pm, променено общо 1 път.
toolegittoquit - майстор
stoianov_n написа:
А на форда смени ли маслото?А горивен филтър оригинален сложи ли?Зимни гуми сложи ли?Другите консумативи?
И не каза за разхода на масло?
Горивен филтър има - хубав взех. Небивалици говориш. Разход на масло няма, в интерес на истината. :? И между другото, говорих за предишната, която я гледах като принцеса. [-( Не знам кво имат общо гумите с разхода на гориво обаче и измамите, свързани с качеството на горивата. :?
Kirilpm написа:
Да си върви с 140 значи да можеш да тръгнеш от Бургас за Пловдив и да си поддържаш 140,тогава ще те питам дали няма да хвърли водите.А за твоята поддръжка хич недей отваря дума...
Старата кола не я реставрирах, а я правих. А що иде реч за 140, с нея си карах без спиране със 150(по магистралата) от Бургас до Хасково, като излезнах от магистралата при Стара Загора. А иначе трябва да си тъп да гледаш, че колата вдига температура и да я оставиш да прегрее. Аз те знам, че си силен на думи относно поддръжките, ама истината е, че ти и стотинка не се бъркаш за поддръжка на возилата. Не стига, че труда ти е без пари, ами и че купуваш частите на 40% от цените, на които аз ги купувам. Не знам как смееш да ми отваряш ти дума за поддръжката. При условие, че много добре знаеш, че частите ти идват пъти по-евтини, отколкото ги купувам аз. И после ще се философства кой какъв е. Ако те изпъна да ми купуваш всичко на клиентски цени и ти ще ревнеш.
Винетки не си купуваш, а ми отваряш устата и в тая тема. Като си голям, защо не ги купуваш, а развяваш философии по форумите?
Kirilpm - специалист
Гумите имат много общо с разхода на гориво,ама много,като избираш втора и трета ръка го имай впредвид.А за качеството на горивото не знам точно ти как си го усетил?Това че форда не пали по никакъв начин не е свързано с качеството на нафтата в момента,едно от достойнствата на твоя двигател е че може да работи с почти всичко каквото се сетиш,освен мазут.

Понеже много обичаш да си променяш по 100 пъти казаното да ти отговоря и на втората част,да частите ми идват по-евтино,но в моята кола няма части на topran,itn и т.н. та като приравним качествените части които купувам и разликата в колите,в пари не ми излиза по-евтино.Труда ми не е безплатен,през времето което отделям,за да си правя колата мога да изкарам добри пари като правя кола на клиент.Може би,за да си доволен да започна да си взимам пари за труд като си правя колата и от жената да взимам,а частите да ги купувам от магазин без отстъпка.Само ще ти кажа че за всички коли които съм сменил нито една не е отишла за скрап след като съм я ползвал и нито една не е продадена на далеч,хората си ги карат,две от тях при мен се ремонтират и редовно ме питат кога ще продавам сегашната :lol: При мен поддръжката значи да мога спокойно да седна в колата и да тръгна на път,а не да се чудя ще запали ли,ще тръгне ли,къде ли ще ме остави на пътя?Пък за тракане и паразитни шумове да не говорим,може отстрани да изглежда глупаво да се наливат пари в стара барака,но на мен ми прави кеф да карам стегната кола.
Последна промяна от Kirilpm_old на вт мар 15, 2016 10:17 pm, променено общо 1 път.
stoianov_n - специалист
toolegittoquit написа:
Горивен филтър има - хубав взех. Небивалици говориш. Разход на масло няма, в интерес на истината. :? И между другото, говорих за предишната, която я гледах като принцеса. [-( Не знам кво имат общо гумите с разхода на гориво обаче и измамите, свързани с качеството на горивата. :?
:shock: :shock: :shock:
Едно масло и филтър не сменил, а ми говори за поддръжка.... :x
toolegittoquit - майстор
Kirilpm написа:
Труда ми не е безплатен,през времето което отделям,за да си правя колата мога да изкарам добри пари като правя кола на клиент...
Айде, айде - не ти излиза по-евтино. Накладките Феродо, дето са 50лв за Голф-а съм сигурен, че ги купуваш за 25лв, а после говориш за цени, след като ги купуваш по-евтино? Мене щеше да ме е малко срам? Да наливаш пари в една барака? Я пак? Защото основен ремонт го правиш със 150лв части, а на един такъв като мен му обявяват цена 900лв? А иначе - не работиш само ти. Аз си ги върша работите за мене си в допълнителното ми време. Като ти не харесва, извикай майстор да ти оправи колата. Не само твоят труд не е безплатен. Кеф ти е да караш стегната кола, ама без пари. За 200-300лв. А ако трябва да дадеш тук 500лв, там 900лв, другаде 800лв много бързо ще ти секне ентусиазма. И това през няколко месеца,
stoianov_n написа:
...и филтър...
Филтър е взет. За другото - също. И 10 пъти да попиташ, това е отговора.
stoianov_n - специалист
toolegittoquit написа:
stoianov_n написа:
...и филтър...
Филтър е взет. За другото - също. И 10 пъти да попиташ, това е отговора.
Аз отговора го знам. :x
Като нямаш пари за масло.....знаеш, ходи пеш....винетка купи, маслото не....
Аман от такива....важното е да има пари за кебапчета.... :x
ТРОЛ.
Ос.....ра и тази тема. :axe:
fbr - майстор
За сведение, от 5 години притежавам ASTRA G 1,6 101 коня 99г . Не знам откъде произлиза тоя мит за маслото на тия Екотеци, но досега масло не съм доливал. Не карам много, но на 10К си го сменям редовно, и в автоспорове не влизам.
Последна промяна от fbr на вт мар 15, 2016 10:39 pm, променено общо 1 път.
stoianov_n - специалист
fbr написа:
За сведение, от 5 години притежавам ASTRA G 1,6 101 коня 99г . Не знам откъде произлиза тоя мит за маслото на тия Екотеци, но досега масло не съм доливал. И в автоспорове не влизам.
По горе обясних, в астра г не се слага така наречения "маслояд", а по новия екотек.Доста добър двигател, откъм динамика и разход.
:partyman:
toolegittoquit - майстор
stoianov_n написа:
Като нямаш пари за масло.....
НЕ, първо взех винетка, а после маслото. А причината е, че за липса на винетка има глоба, за старо масло - не. А темата се осра не без активното участие на конкретни хора, които изсипаха няколко страници текст да правят контра и да си мерят разхода...
Chefo77 - майстор
Абе сТинки, и на теб окабеляването ти излиза безплатно откъм труд, ама орева орталъка с оня курник ръждив ...
И окабеляването на къщата безплатно, пък до оняден беше с двужилен у вас.
И ти имаш отстъпки от по 50%, а пак ползваш контакти от по левче.
Що не си гледаш в твоята паница, а все точиш лигите по чуждите?

По темата с разхода - Роро гори 7 в града, 5 - 5 и малко навън, баба Темпра си гори около 8 в и 6+ навън, без значение зиме или лете. Колкото повече засичам, толкова повече се убеждавам в разхода. И уж тука едни спецове ме плашиха със скъпи ремонти, пък евтините безпроблемни коли, които те си купуват, нещо не могат да ги изкарат от сервиза. Или не могат да ги изкарат на пътя. Или пък на пътя умират. Или не могат да ги съживят. Аз говоря в множествено, но да се чете единствено число ...

Тема "Измами с разход на гориво." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: