radius написа:Аз пък следя прогнозата за времето и чакам попътен вятърНа магистралата съм давал литър икономия с подходящ вятър, така че ако духа както трябва си е добре.

radius написа:Аз пък следя прогнозата за времето и чакам попътен вятърНа магистралата съм давал литър икономия с подходящ вятър, така че ако духа както трябва си е добре.
Andri01 написа:Верно бе,ама ти ли беше,дето вятъра вкара една кола в морето? Ами Фнимавай бе-натискай спирачките от време на време,че то има и радари тук-таме и...Радарите не ме ловят мен, карам в ограничението на магистралата ;). А е- ракийката се стопли,мезето-изстина...
Chefo77 написа:Абе вие се майтапите, но един вятър може да обърка сериозно представите за икономичност на камион. Навремето бащата пътуваше Варна-София с едно LT35 с фургонче, като сложиха ветрилото на покрива (фургона стърчеше 50-60 см над тавана на кабината) разхода слезе с няколко литра.Аеродинамика. Силата която се противопоставя на двигателната зависи от плътността на потока, коефициент на аеродинамично съпротивление, площта на проекцията, перпендикулярня на посоката и скороста на обтичане на квадрат. Вятърът в зависимост от посоката си спрямо тази на движението на МПС изменя скороста на обтичане.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: