Всичко за дърводелството
EDI - майстор
Сложи 8 мм, като леко прешлайфаш ръба, който влиза в канала.6 мм много ще хлопа и с пирончета няма да стане добре.Вариант е 6 мм, ако сложиш отзад в канала някакви пластинки 2 мм на няколко места, било дървени, било алуминиеви, да притиснат добре.Може да уплътниш и с шишове от бамбуковите, ако намериш 2 мм или прешлайфаш 3 милиметровите да влязат.
bimbaeco - майстор
Подкрепям Еди. Ти трябва да шлайфаш шперплатените табли при всички положения. Това ще е напълно достатъчно, за да влязат добре в каналите.
mavryt4o - майстор
Отивам до маркита и довечера ще доложа.Мисля да взема 6мм за по евтинко и малки клинчета при монтирането ще прикапя и лепилце да заздрави конструкцията той няма къде да се раздуе или ако стане ще е ,,кога ме няма." :-D
mavryt4o - майстор
Шестицата и малко пирончета си легна като млад зет до баба си.Пълен брак е качеството бая кит иска като завърша ще кача в подходящата тема.

Прикачен файл

2016-05-03 23.47.51.jpg
Николай Николов - специалист
Малко разяснения относно цангите на Бош. Може да се ползва една и съща гайка с няколко цанги. Те са монтирани чрез т.нар press fit. На менгеме се изважда много лесно. Друг е въпроса дали си заслужава разправията - губиш време, но пък спестяваш паричките от допълнителна гайка.
ZEDYCUS - майстор
Не си заслужава да си играеш да ги раглобяваш, гайката е няколко лева спрямо цангата на цена над 50лв. Скоро го играх същия филм с оберфреза макита, взех цанга 12мм и чакам да доставят гайката. По лесно ще става смяната после. И при макита е по същият начин монтажа.
пишман_майстор - майстор
Някой може ли да ми каже отде да си купя стойка с водачи и дръжки за малък фрезмотор с 43мм шийка ( мисля толкова беше, да не бъркам нещо, утре ще проверя )
Т.е. да се ползва като малка оберфреза
ZEDYCUS - майстор
В сервиз или магазин на Спарки, ако я имат като резервна част за малките им модели оберки.
пишман_майстор - майстор
Благодаря, не знаех, че имат такива. Ще отида в някой представител .
jiva - помощник
Здравейте,
Моят :) е решил да изработи маса , шкафове и разни други неща от масивна дървесина , та решихме да си купим оберфреза. Можете ли да препоръчате добра аматьорска машина , без значение от тук или навън през интернет . Ще ни трябват и стяги ,моля кажете откъде ги купувате . Благодаря !

Тема "Фреза и оберфреза." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: