Всичко за дърводелството
Virtex - майстор
Привет на всички.

DEWALT DW625E заслужава ли си като машина ? Мисля, че може да се намери на добра цена и затова се чудя дали да я взема.

Като цяло тепърва ще влизам в тази сфера. Има и вариант за нещо евтино и "като се науча" да мина на по-добра техника или сега да си взема нещо малко по-хубаво и да карам с него.
Николай Николов - специалист
potrebitel22 написа:
Привет на всички.

DEWALT DW625E заслужава ли си като машина ? Мисля, че може да се намери на добра цена и затова се чудя дали да я взема.

Като цяло тепърва ще влизам в тази сфера. Има и вариант за нещо евтино и "като се науча" да мина на по-добра техника или сега да си взема нещо малко по-хубаво и да карам с него.
viewtopic.php?f=35&t=49722&start=600#p807102
Оберфрезата е животно и върши всички задачки.

Много е важно да кажеш за какво ще я ползваш.
Принципно аз съм на мнение да си вземеш качествена и скъпа машина и да се учиш с нея, отколкото с някой боклук, който ще ти отрови нервите преди да можеш да научиш каквото и да било за оберфрезите.
Virtex - майстор
Благодаря за отговора .

Относно въпроса : скоро ме чакат доста ремонти и пълно ново обзавеждане ( поетапно ).

Имам желание каквото мога да правя аз, дори да се уча с проба-грешка. Така че на въпроса за какво би се ползвала - за всичко, което може да се прави и с каквото мога да се справя :) Не вярвам, че ще започна с правене на супер сложни неща, ще се започне от лесни проекти до по-сложни. Знам, че говоря условно, но за мен направата примерно на врата за шкаф може да се окаже супер сложно, за хора с опит - лесна задача. Но имам желание да се науча.

Не че ще излезне по-евтино от купешко, но желанието ми е да го правя просто аз :)
Николай Николов - специалист
Ами добре си се насочил. Ако ти влиза в бюджета - не се колебай. Хубаво е да има паралелен водач - отваря доста възможности.
nikolson - майстор
Ако фрезата е запазена, моделът е много добър. Само не забравяй, че ще ти трябва бюджет и за фрезери. Виж и какви цанги има.
Virtex - майстор
Благодаря за отговорите.

Вероятно няма да я взема, защото цената е само за оберфрезата, т.е. няма абсолютно нищо с нея. Цената на паралелен водач отделно е страшно скъпа, ако трябва и цанги да вземам ще стане по-скъпо от чисто нова Hitachi M12VE. Не знам Хитачито дали е добро, поне на 'хартия' е като dewalt-a като мощност. Макар и не абсолютно новият модел, вероятно ще върши работа :)
Djack - специалист
Я да попитам нещо, някой може да го е правил! На вилата, някои от прозорците ми са с едно стъкло, мога ли с оберфреза, да издълбая дървото от другата страна на рамката и да си залепя второ стъкло? Дървото има достатъчно дебелина и искам да се опитам да направя легло за още едно стъкло! Не знам дали успях да обясня какво имам впредвид, ама........! ;)
Поздрави!
nikolson - майстор
potrebitel22 написа:
Не знам Хитачито дали е добро
Една недооценена машина, според мнения в английски форуми за дърводелство. Надеждна и здрава.
Djack написа:
На вилата, някои от прозорците ми са с едно стъкло, мога ли с оберфреза, да издълбая дървото от другата страна на рамката и да си залепя второ стъкло?
За направа може, но, ако не се уплътни добре, а и да се уплътни, през самото дърво, влагата ще кондензира между стъклата и ще имаш изпотяване. След време от него сухото стъкло ще е на капки.
Георги Иванов(алцек) - специалист
По-добре нови черчевета и после стъклопакет.
Djack - специалист
Георги Иванов(алцек) написа:
По-добре нови черчевета и после стъклопакет.
Идеята е да мина с по-малко пари! Както се казва: "Направи си сам, от дърво салам..."

Тема "Фреза и оберфреза." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: