Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте
имам няколко въпроса.много ще съм благодарна,ако някой ми помогне.
първия е от къде и каква свещ си купувате?
втория въпрос е дали ще можем с мъжа ми сами да си я сменим.в смисъл трудно достъпно място ли и изисква ли специални по специфични инструменти.благодяря предварително.
benimm8808 - специалист
buda_bar_ написа:
Здравейте
имам няколко въпроса.много ще съм благодарна,ако някой ми помогне.
първия е от къде и каква свещ си купувате?
втория въпрос е дали ще можем с мъжа ми сами да си я сменим.в смисъл трудно достъпно място ли и изисква ли специални по специфични инструменти.благодяря предварително.
Назад в темата имаше колега,който беше сменял запалка-разрови се и виж как е решил проблема.
здравейте как да вляза в сервизното меню BURNit Comfort PM 23
plamko_82 - напреднал
Здравейте колеги. Вече втора година ползвам BURNit Comfort PM 15. От един месец имам следния проблем-пелетите не догарят до край в пепелника.От струята въздух изкачат от пепелника и образуват шлак.През два - три дена ми дава алрма 5.При почистването виждам едри топчета недогорели пелети.След почистването камината тръгва пак без проблем за 2-3 дена и пак така.Преди две седмици ми даде аларма 7.Отворих задния капак и почистих преостата/и там се беше събрал боклук/.Камината работи основно на първа степен,но сега когато е по студено е на трета степен.Къде може да е проблема?Силен въздух,често подаване на пелети?При първоначалното подаване на пелети ми се струва че количеството пелети е много.Когато се разгорят пламъка е много голям.Сегашните стойности са:Скорост на вентилатора при запалване 1800,при пуск 1850,на 1 степен 1600,на втора 1700,на трета 1800;време за включване на мотора на шнека при запалване 0.5,при старт 0.7,на 1 степен 0.7,на втора 0.9,на трета 1,2.
Предварителна благодаря за помощта.
benimm8808 - специалист
plamko_82 написа:
Здравейте колеги. Вече втора година ползвам BURNit Comfort PM 15. От един месец имам следния проблем-пелетите не догарят до край в пепелника.От струята въздух изкачат от пепелника и образуват шлак.През два - три дена ми дава алрма 5.При почистването виждам едри топчета недогорели пелети.След почистването камината тръгва пак без проблем за 2-3 дена и пак така.Преди две седмици ми даде аларма 7.Отворих задния капак и почистих преостата/и там се беше събрал боклук/.Камината работи основно на първа степен,но сега когато е по студено е на трета степен.Къде може да е проблема?Силен въздух,често подаване на пелети?При първоначалното подаване на пелети ми се струва че количеството пелети е много.Когато се разгорят пламъка е много голям.Сегашните стойности са:Скорост на вентилатора при запалване 1800,при пуск 1850,на 1 степен 1600,на втора 1700,на трета 1800;време за включване на мотора на шнека при запалване 0.5,при старт 0.7,на 1 степен 0.7,на втора 0.9,на трета 1,2.
Предварителна благодаря за помощта.
Колега аз съм с почти същите настройки на пелетите, различават се с по 0.1 в минус от твойте. Виж за въздуха са по големи,при запалване е 2050,при пуск 2000,на 1 е 1600,на 2 е 1800,на 3 е 1900.
Провери самопочистването и го намали ако е над 60мин.
Не би трябвало да има значение от първоначалното пълнене,за да ти се явява тоя проблем с шлаката.До колкото разбирам се появява чак към 3-тия ден.
Единственото,което се сещам да е от кофти пелети.
Аз на 3-тия ден като я спирам да я чистя пепелника е празен,всички дупчици се виждат.
Пробвай да вдигнеш въздуха на 2 и 3 степен и самопочистването виж му стойностите.
plamko_82 - напреднал
Мерси колега за бързия отговор. В момента интервала м/у две почиствания М9-6-03 е 120.на каква стойност да го сложа?Какво зависи от този интервал м/у две почиствания?Предварително благодаря.
benimm8808 - специалист
plamko_82 написа:
Мерси колега за бързия отговор. В момента интервала м/у две почиствания М9-6-03 е 120.на каква стойност да го сложа?Какво зависи от този интервал м/у две почиствания?Предварително благодаря.
Това значи,че на 2 часа ще се включва самопочистване(оборотите са максимални 2800 за около 20 сек.) При мен е на 60, и на всеки час се включва .
Пелетите от същия производител ли са ти както миналата година.Имай предвид,че камините да доста капризни на пелети.
plamko_82 - напреднал
benimm8808 написа:
plamko_82 написа:
Това значи,че на 2 часа ще се включва самопочистване(оборотите са максимални 2800 за около 20 сек.) При мен е на 60, и на всеки час се включва .
Пелетите от същия производител ли са ти както миналата година.Имай предвид,че камините да доста капризни на пелети.
Не не са.От там идва и проблема.С брат ми взехме еднакви пелети.Той е с Бурнит ПМ 23КВ, но при него няма никакъв проблем и камината работи идеално.Когато ми даде аларма 7 се обадих на инсталатора и той ми вдигна оборотите на вентилатора/аз бях почистил пресостата,но не бях почистил димогарните тръби и коминното тяло/.Може би трябва да се намалят оборотите?Има ли значение и времето между две подавания на пелети?
benimm8808 - специалист
plamko_82 написа:
Има ли значение и времето между две подавания на пелети?
Има за разхода.
Относно димогарните тръби и кюнците,аз си ги чиста на 2 месеца,даже и ревизионните отвори чиста на толкова.
ivoto - специалист
На мен на задръстена печка ми прилича... Шлаката става от лошо горене...
Ако тръбите и ревизиите не са чистени след първия сезон, това е причината...

Ако не ти се разглобява в студа, отиваш и си купуваш два чувала хубави пелети Швайгхофер, изчистваш бункера и изгаряш двата чувала.
Ако и при тях получиш шлака, разглобявай и чисти...

Тема "Настройки на BURNit Comfort PM 23" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: