Всичко за дърводелството
mavryt4o - майстор
Virtex написа:
nikolson написа:
Честито, хубава фреза. За някой, който стиска парите за добра оферта http://www.ebay.co.uk/itm/Dewalt-DW625E ... Sw2gxYqc~B Почти нова, с комплект фрезери, който сам по себе си струва поне сто паунда. Фрезерите са със сменяеми пластини.
Благодарности за линка.

Не се сдържах и макар да тръгвам (според някои) по малко крив път, резултата е :
Не се здържах и аз да кажа за кривия път.Преди 2-3 години когато си обурудвах работницата за уж любителски цели един приятел ми вика ти си луд да вземаш такива големи и скъпи машини за какво ти са !?визирам банциг бу-801 за 300 лева :lol: Та същия човек вчера ми поръча врата за механата си за 300 лева :?
themask - специалист
mavryt4o написа:
Не се здържах и аз да кажа за кривия път.Преди 2-3 години когато си обурудвах работницата за уж любителски цели един приятел ми вика ти си луд да вземаш такива големи и скъпи машини за какво ти са !?визирам банциг бу-801 за 300 лева :lol: Та същия човек вчера ми поръча врата за механата си за 300 лева :?
:lol:

Трябва да покажеш после тази врата. От какво ще я правиш?

Между другото токущо се спазарихме с един юнак за ето това нещо. Сделката беше за плочата с регулирането на височина, а човекът ще ми прати и фрезата, защото ставала само за маса. Не бях виждал такава фреза. Какво ще кажете:
Прикачен файл:
s-l1600.jpg
Прикачен файл:
s-l16002.jpg
Прикачен файл:
s-l16001.jpg
Прикачен файл:
s-l16003.jpg
mavryt4o - майстор
themask написа:
mavryt4o написа:
:lol:

Трябва да покажеш после тази врата. От какво ще я правиш?

Между другото токущо се спазарихме с един юнак за ето това нещо. Сделката беше за плочата с регулирането на височина, а човекът ще ми прати и фрезата, защото ставала само за маса. Не бях виждал такава фреза. Какво ще кажете:
Прикачен файл:
Прикаченият файл s-l1600.jpg вече не е достъпен
Прикачен файл:
Прикаченият файл s-l16002.jpg вече не е достъпен
Прикачен файл:
Прикаченият файл s-l16001.jpg вече не е достъпен
Прикачен файл:
Прикаченият файл s-l16003.jpg вече не е достъпен
Ако бачка добре фрезата че остави си я.Вратата е точно от типа тоалетната на двора.4 прави дъски с фаска и отзад 3 хоризонтални с 2 за спъване от средата към ъглите.Направих я от дугласка ела.

Прикачен файл

2017-03-14 17.12.46.jpg
wanderer - специалист
съжалявам за офф - а, и се надявам да ме извините. от къде да намеря суха дугласка. около метър парчета, идеално правожилна. требе ми да я пробвам за стрели.
nikolson - майстор
mavryt4o написа:
Та същия човек вчера ми поръча врата за механата си за 300 лева :?
mavryt4o написа:
Вратата е точно от типа тоалетната на двора.4 прави дъски с фаска и отзад 3 хоризонтални с 2 за спъване от средата към ъглите.
:-D Не е луд, който яде зелника...
mavryt4o - майстор
wanderer написа:
съжалявам за офф - а, и се надявам да ме извините. от къде да намеря суха дугласка. около метър парчета, идеално правожилна. требе ми да я пробвам за стрели.
Има в нефертити оод пловдив много добра партида от 2015-та кибрит сухи прави може да намерищ с идеален радиален фладер.
themask - специалист
Най-накрая дойде и моята жълтурка.
Прикачен файл:
router01_resize.jpg
Всичко работи - мотор, обороти, потапяне...
Тук малко са си отишли мерките, но може би ще може да се измисли нещо:
Прикачен файл:
router02_resize.jpg
Направи ми впечатление, че серийните номера са старателно изрязани. Не знам дали не е признак, че е крадена :?
Прикачен файл:
router03_resize.jpg
Сдобих се и с куп пластмасарии, някои от които не знам още за какво са (ще трябва да дърпам pdf упътване явно).
Прикачен файл:
router04_resize.jpg
Моля, посъветвайте откъде да взема 1/2 цанга, защото фрезата дойде само с 1/4.
Николай Николов - специалист
http://www.tashev-galving.com/003+DWT14 ... 0%B7%D0%B0 , но вземи и гайката. http://www.tashev-galving.com/DWT6000522 Двете се сглабят заедно. Принципно можеш да разглобиш гайката от сегашната си цанга, но е много досадно да ги прехвърляш, а и 8 лева няма да те разорят.

Успех!
wanderer - специалист
  • колеги, бех си набелязал sparky X 205 CE за маса, но като ви гледам кви хубави неща си купувате взех да се разубеждавам. доста изчетох но нямам никакъв опит с маса, та реда на мислите ми е следния: зазяпах се в едно хитачи -
http://www.ebay.co.uk/itm/Hitachi-M12VE ... SwtnpXqCRK
  • не знам дали това е крайната цена с включен ват, но ценово това ми е лимита. а и гледам спаркито май в момента е дифицит. ако някой с повече опит може да направи паралел между двете, ще съм много благодарен. хитачи има ли международна гаранция, и как стои въпроса с частите и серизирането у нас? а също може ли да се окомплектова с милиметрови цанги?
EDI - майстор
205 щяха да я спират от производство, вероятно затова е кът.Хитачи-то става за маса, намират се цанги за него, но трудно, формата е доста шибана и други цанги не стават, с гаранцията не знам как стоят нещата.Може да погледнеш Х150 на СПАРКИ, също е добра машина, има и цанги за нея всякакви, същите са като на 205.

Тема "Фреза и оберфреза." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: