Всичко за дърводелството
Virtex - майстор
wanderer : това е крайната цена, която ще заплатиш ако вземеш през тях. ( хубаво е да се внимава само с paypal,защото ако се ползва техен курс за смяна лева/евро в паунди цената скача много ).

Доставката до адрес в UK е безплатна за този листинг.

Оттам вече доставката до БГ е 2-3лв на килограм в зависимост коя фирма се ползва + куриер до адрес в БГ ако не си в София/Пловдив/Варна/Бургас (където са офисите на големите фирми). Фирмата, която ползвам аз е 2лв на килограм.

Хитачито го имаше по-назад разискано накратко, бях питал за него и се каза, че е доста добро и подценено на фона на това, което предлага.
mitko64 - майстор
EDI написа:
205 щяха да я спират от производство, вероятно затова е кът.Хитачи-то става за маса, намират се цанги за него, но трудно, формата е доста шибана и други цанги не стават, с гаранцията не знам как стоят нещата.Може да погледнеш Х150 на СПАРКИ, също е добра машина, има и цанги за нея всякакви, същите са като на 205.
Не съм най сигурен че цангите от Х205СЕ стават на Х150СЕ. Веднъж го разисквахме в тази тема viewtopic.php?f=35&t=1488&start=1420 .
EDI - майстор
Реално не съм пробвал, но СПАРКИ дават, че 150 и 205 са с еднакви цанги, на 160 са различни.Все пак нямам лични впечатления.
pgt - специалист
wanderer написа:
колеги, бех си набелязал sparky X 205 CE за маса, но като ви гледам кви хубави неща си купувате взех да се разубеждавам. доста изчетох но нямам никакъв опит с маса, та реда на мислите ми е следния: зазяпах се в едно хитачи -http://www.ebay.co.uk/itm/Hitachi-M12VE ... SwtnpXqCRK
Като параметри Хитачито е добре, но как е в действителност незнам. Това което забелязах като разлика със Спаркито е, че на Хитачито не видях да има фина настройка на дълбочината, ако това ти е важно разгледай други модели, но марковите в ниския ценови клас май са само така :wink:
mitko64 - майстор
EDI написа:
Реално не съм пробвал, но СПАРКИ дават, че 150 и 205 са с еднакви цанги, на 160 са различни.Все пак нямам лични впечатления.
Цената, гледам е еднаква, но имат различни кодове на производителя http://www.tashev-galving.com/003+ETS12 ... 0%B7%D0%B0 и http://www.tashev-galving.com/003+ETS12 ... 0%B7%D0%B0 .
wanderer - специалист
благодаря на всички за сериозното отношение към въпроса ми. не знам на 100% кой внася и покрива сервизирането на хитачи в българия. очаквам отговор от ташев галвинг. за мен гаранционните условия, и възможността за адекватно сервизиране са много важни. относно фината настройка, идеята е фрезата да се ползва почти постоянно на маса и ако се свали ще е инцидентно. нямам опит, та въпроса е доколко ще е необходима тази настройка в случай че се изработи или закупи router lift? на всичкото отгоре сега имам и една оферта за спарки 205, мостра, с 3 цанги и 3 фрезера за 280 лв :?
Chefo77 - майстор
Как кой, Драго бре! Драгозов - Аргомаркет.
Алексов - напреднал
При мен Хитачито поставено на маса прави следния проблем - след известна работа оборотите падат следствие механично завъртане на ролката за регулиране на оборотите, което е неприятно ако даден детайл не е обработен до край. Когато е в изправено положение този проблем го няма, вероятно в бутона има някаква хлабина и при обърнато положение на фрезата се получава развъртане.
wanderer - специалист
хубаво, лошо, поръчах хитачи. чакам го тия дни да пристигне. не знам дали е разисквано по назад, EDI беше упоменал за че ползва преходник от 1/2 към 8 мм. къде да погледна за тази екстра?
EDI - майстор
Аз я взех по щастлива случайнст от продавалника.Иначе в ИБЕЙ и подобните, а тук може в ТЕКА да звъннеш.

Тема "Фреза и оберфреза." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: